2cv AU letnik 1954 - Italija

Začel/a coyote, December 06, 2011, 01:45:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

ni za bivalnik, je prekratek, tak je bolj za nedeljske vožnje, zame tudi prepočasen, da bi se na kakega svetovca peljal.
Vsekakor pa lep in ostat bi moral tak kot je, primeren za kakšno reklamo (pekarna ipd)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Prav imaš Garač. Ta avto je prepočasen in ni za daljše fure. Je idealen za poštarje, tiste, ki razvažajo pakete. Ker pa ga Hauc ne bo kupil, potem bi zaradi svojega volumna bil za tiste, ki gradijo hišo v lastni režiji. Glede volumna smo se enkrat pogovarjali, da za cement vozit je glih prav, ker ga zložiš ob robu vrat, da lažje nakladaš in razkladaš. V notranjost pa nalagaš lažjo robo npr. siporeks, pa stekleno volno, pa tisti zeleni stiropor, pa seveda ono črno smolo, na koncu pa tyvek in kakšne ploščice itd. Ker je že toliko star, ga tudi ni škoda, če ga kaj podrsaš ali po njem poliješ kakšno barvo. Pa še ena stvar je fina. Èe ga zadaj preveč obremeniš in imaš previsoke luči, potem rogove od luči malo skriviš in ne svetijo v oči nasproti vozečim.
Za avtodom je primeren kakšen volcvagen ali pa kakšen fordov oz. mercedesov poltovornjak oz. šasija.
Naj vam bo veseli december spokojen.
LP vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dvorjan

Mimogrede, Hauc, direktor poste, ima enega hrosca, kakopak starodobnika.

Torej mu ta avtomobilisticna zgodovina ne pomeni prav veliko.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Zeko124

Ob takem bivalniku bi meni komplet noge štrlele ven, prehitel bi ga pa s kolesom v vsak klanec :). Zanimiv spaček sam mene ne gane ;P.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

mene pa gane, ker je lep, originalen, ampak najbrž ima 9KM? Bi se pa z veseljem zapeljal en krog z njim.
Pa oblikovno je lepši, kot novejši spački

@vinotoč, veš  kaj mu še fali? fleksarico v roke pa sprednji del strehe v cabrio predelat

Pa smo coyotu pokakali celo temo
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Fantje, se je kdo od vas že vozil s štirstotakom? Ko se pelješ sploh ne razmišljaš o kakšni brzini... po nekaj metrih se ti začne samo od sebe smejat in padeš v čist drug svet.

In cena... še tako dobrega starega furgona za 8 jurjov ne spraviš skupaj v tako stanje kot je ta. In tale glede na stroške obnove... poceni.

coyote

V mokrih sanjah sem jo videl pred vašo predelavo!

Furgona je bila na vseh štirih, zadaj se je na široko odprla samo zame. Valovita pločevina se je ravnala pod pritiskom, enakomerno nežno cviljenje zategnjene ročne zavore je dvigovalo libido...
Ne vem, kako je z nosečnostjo pri Citroenih, se pa lahko zgodi, da bova čez devet mesecev povila furgončka. Èe bo po mami, bo lep. Èe bo po tatiju, bo nosil vetrobransko steklo z dioptrijo.

Všeč mi je tudi žaba. Nocoj bo nočna mora...
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

deuche

Kaj tebi zgleda valovita pločevina kot celulitis al akj?

garac

janez, kolikor razumem taljansko ima še original motor 375cc in ne močnejši 425

dario, ker te zelo mika, ne razmišljaj, samo pot pod kolesa. Morda celo evropo potegneš iz recesije s tem nakupom :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Lovro

Teh s 375 ccm je pa po mojem res že malo - je pa to terna, še boljši bi bil berline - v takem primeru pa jaz ne bi mogel spati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Citat od: garac;116990janez, kolikor razumem taljansko ima še original motor 375cc in ne močnejši 425

dario, ker te zelo mika, ne razmišljaj, samo pot pod kolesa. Morda celo evropo potegneš iz recesije s tem nakupom :)

ja, sem videl... se pač še bolj smejiš

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbrrrrrrrrrrrrrbr

pubi2cv

Vrhunski spaček. Pa se s s temle peleš na svetovca  v Španijo...hahaha....rabiš še za pot ene par dni dopusta več....sam pa ni stresna vožnja...lepo na izi....kul:BigThumbs:

Xandrej

Ni stresna vožnja? Mene po 2 urah v bolnico peljejo od straha, ko te avtobus stisne da te ne prevrže...

vinotoc

@ Janez. Sedaj sem resen: cena za ta avto ni pretirana, kar me preseneča. V F bi stal veliko več verjetno, saj 2CV AZAM 1967, oglašujejo za 8.500. Pri nas pa nimam pojma. Ta furgonček  je samo za v dnevno sobo, katere pa nimam tako velike :) (Denar? Ni problem. Saj vedno pravim: Jaz imam denar, le tisti ga nimajo, ki me terjajo!)
LP vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Zeko124

Samo da ni tak skup narejen kot tisti furgonðija ki ga zdaj Janez obnavlja :). Malo lažji pa v Tupperware stilu, he-he...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si