BOSCH long life H7 žarnice

Začel/a ossaciP, November 20, 2011, 07:51:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ossaciP

Hello,
evo s5 se obračam na vas in sicer me zanima kje se da kupit zgoraj omenjene žarnice. Kajti dogaja se mi, da mi v mojem C4 Picassoju požira navadne H7.
Oziroma, če ima kdo predlog katere žarnice in kje naj jih kupim, da ne bodo več tako hitro poginile?

TNX za vse informacije :BigThumbs:

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ossaciP

Ja sem se zmoču, H7 so ja?
:Hammer3:

MSrougeZX

Moj foter ima isti avto in tudi kar pogosto menjuje žarnice, crkne pa tak vse...od Helle pa do Spara...vse je isti ****.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

masun01

menjaj obe na enkrat in vzami jih od filipsa samo svetilnost pa je za odtenek slabša

touster

Jaz imam od prejšnjega lastnika montirano zadevo, ki se imenuje Lučko .
Tako da v pol leta nisem menjal žarnice (sigurno bo crknila sedaj ko se hvalim :) ). Prešnji lastnik je tudi zadevo pohvalil.
Je pa to tam, kjer so varovalke. Enkrat sem že hotel poslikat in dati na forum kako zvezan.

alesz

In s kakšnim namenom naj bi to v to zgoraj omenjeno vozilo namontiral...?

touster

Citat od: alesz;115449In s kakšnim namenom naj bi to v to zgoraj omenjeno vozilo namontiral...?

Žarnice crkujejo, ker ko daš kontakt ti prižge luči, potem avto štartaš. Vmes se napetost spreminja in zaradi tega prej crkne žarnica.
Tale naprava ti pa prepreči, da ti prižge luči preden se avto zažene.

alesz

CitatŽarnice crkujejo, ker ko daš kontakt ti prižge luči, potem avto štartaš
ko vžgeš avto se ti prižgejo luči,pogoj delujočih dnecnih luči je delovanje motorja......od 2002 naprej....

namcu

Jaz imam stikalo na volanu vedno na AUTO. Ko obrnem ključ, se prižgejo kratke luči (dolgih sploh ne morem prižgati). Ko vžigam avto  luči ugasnejo. Ko se motor zažene se kratke luči ponovno prižgejo. Sedaj lahko prižgem tudi dolgo luč. Tistega mislim, da ne rabi noben C4.

touster

Jaz imam navadno c4ko, letnik 2004 in tega originalno ni imela - drugače ne vem zakaj bi to prejšnji lastnik montiral.. Na c3 letnik 2004, ki ima auto način se ob zagonu luči ne ugasnejo ampak blinkajo. Za picasoja pa ne vem, lahko da ima drugače.

namcu

meni kar do konca crnejo, oziroma se prižgejo po zagonu ampak žarnice vseeno crkujejo. Sem probal več sort pa sem v dveh letih zamenjal vsaj 5
kratkih, pa tiste male zgoraj, ki so drage kot hudič tudi kar crkujejo. Ne vem zakaj bi menjal obe, če je ena še dobra saj na C4 pic sploh ni problem zamenjat (če so različne svetilnosti pa morda že.

hadei

Mah...Citroenova bolezen. Vsaj pri Xsari Picasso je tako. Meni crkujejo zelo pogosto in tudi drugače vidim Picassoje z crknjeno žarnico. Tega ne boš rešil in tudi ni kriv avto. vklop luči.
[SIGPIC][/SIGPIC]

frantoluci

Zanimivo...
jaz sem tudi v roku dveh mesecev obe H7 zamenjal. Pa da vidim kolk časa bodo zdržale!?!

alesz

CitatMah...Citroenova bolezen. Vsaj pri Xsari Picasso
....v štirih letih sem zamenjal dve žarnici......