Kateri bencinar za Xantio?

Začel/a ggorenc, Oktober 22, 2011, 07:05:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ggorenc

Kupujem Xantijo in me zanima katerega bencinarja priporocate? 1.8 8V sem imel v P306, ki me je sicer z zmogljivostmi navdusil ampak je po cca 300.000km zacel tako zafrkavati, da je bil zrel za generalko. Kateri je najbolj bulletproof in hvalezen za vzdrzevanje? Tudi najcenejsi za vzdrzevanje? Imajo vsi jermene? 1.8 16V? 2.0 8V? 2.0 16V? Ali avtomobili kaj dosti rjavijo?

Poraba me ne zanima! Niti dizli! Ce ima kdo kaksen primerek za prodati pa le na plano s ponudbami! Karavani so se bolj zazeljeni! Dodatna oprema mi nic ne pomeni, klime ne potrebujem.

Kaksne so priblizne cene za komplet obnovo podvozja in koga priporocate?

Prosim za pomoc!

:emot68:

AgitatoR

1.8 16V 110KM je zakon motor.
Za te konje se X2 karavan prav lepo premika.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

pehorunkl

Citat od: ggorenc;112705Kupujem Xantijo in me zanima katerega bencinarja priporocate? 1.8 8V sem imel v P306, ki me je sicer z zmogljivostmi navdusil ampak je po cca 300.000km zacel tako zafrkavati, da je bil zrel za generalko. Kateri je najbolj bulletproof in hvalezen za vzdrzevanje? Tudi najcenejsi za vzdrzevanje? Imajo vsi jermene? 1.8 16V? 2.0 8V? 2.0 16V? Ali avtomobili kaj dosti rjavijo?
Kaksne so priblizne cene za komplet obnovo podvozja in koga priporocate?

Prosim za pomoc!

:emot68:
Komplet obnova podvozja se ne dela in tudi cena ne obstaja.
Bi rekel, da sta oba 16V motorja kar približno enako dobra, oba z jermeni. Avtomobili praktično ne rjavijo, le na zadnjem levem delu pragu (ob vratih) se praviloma pojavi rja.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

isarajli

kateri letnik pa nameravaš kupit ? Mogoče bi ti jaz prodal mojo, avto je v odličnem stanju, prav danes od mehanika. Samo vžgeš in pelješ....rje ni, motor je 1.8 i ,realni km 195.000, velik servis je bil na 170.000, klime nima, kmalu bo polnoletna. Ma pa zlato barvo :)
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

ggorenc

Hvala za informacije zaenkrat! Ali potem 16V motorji res niso problematicni kot pri Oplih te starosti recimo? Ko so 8 ventilarji bulletproof in 16V verzije taksne, da jih samo pogledas in gre vse narobe?

Letnik mi je skoraj vseeno, bolj pomembna je ohranjenost. Mi das kaj vec podatkov o svoji in kaksno slikico? Se pravi ena prvih? Letnik 93 ali 94?

isarajli

letnik je 94, slike bom popoldan prilimal.Avto je brez napak, včeraj jo je mojster Nemec celo pregledal, napolnil kugle, zamenjal sem končnik in eno cev. zimske gume so na njej, dodam 4 letne + dve felgni. Parajt za zimo.

reg. je do  6 al 7 2012

Sith Stalker

jas mam 1.8 16v xantio2 limuzina gre zelo fajn mašina gre zelo gladko še mehanik ki mi je lhm olje menjal je rekel da gre gladko ma pa naretih 217000km

ggorenc

Citat od: isarajli;112742letnik je 94, slike bom popoldan prilimal.Avto je brez napak, včeraj jo je mojster Nemec celo pregledal, napolnil kugle, zamenjal sem končnik in eno cev. zimske gume so na njej, dodam 4 letne + dve felgni. Parajt za zimo.

reg. je do  6 al 7 2012

A je tvoja tista s Sparovo bunko prestavne rocice? Me je takoj odbilo. :emot68:

isarajli

haha, ne zanima te oprema, letnik itd, moti pa te ročka. tri minute dela pa ti jo zamenjam z originalom. Te zdaj zanima ? al te moti cena ?

psihopat100posto

ggorenc

Citat od: isarajli;112766haha, ne zanima te oprema, letnik itd, moti pa te ročka. tri minute dela pa ti jo zamenjam z originalom. Te zdaj zanima ? al te moti cena ?

Ne gre za rocko kot objekt pac pa veliko vec kot rocka meni pomeni psihologija. Jaz si avtomobile v zivo zelo hitro ogledam, veliko vec casa posvetim pogovoru s prodajalcem. Zanima me pravzaprav ocena lastnika. Ker imamo veliko tipov ljudi in ljudje zelo razlicno skrbimo za avtomobile.

Bunka dela veliko skodo tako lepi hisi v ozadju s pospravljeno okolico. Se skrije 80% bmwjasev :BigThumbs:

AgitatoR

Citat od: psihopat100posto;112769ej Gorenc kaj pa tale, zgleda odlično za jurja?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5191356&show=1

Tole sem par dni nazaj našel. Neki ne štima. Se mu ne sanja o avtu in motorju. Mogoče je celo kak nategator-diler. Pooblaščeni servis je pa meni prej - kot +.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

ModelJT

Citat od: AgitatoR;112803Tole sem par dni nazaj našel. Neki ne štima. Se mu ne sanja o avtu in motorju. Mogoče je celo kak nategator-diler. Pooblaščeni servis je pa meni prej - kot +.

Maš dve vrsti 1.8 mašin v Xantiji. Ena je 1.8i 8v z 90KM, ena pa 1.8i 16v z 110KM, tako da ima čist prav. Jaz tukaj ne vidim, da bi bil prerodajalec pa tudi avto izgleda solidno ohranjen.
[SIGPIC][/SIGPIC]

isarajli

meni tisti odbijači pobarvani z sprejom povedo dost o avtu.ma pa original ročko :)

Danes je bila na sejmu ena 99 letnik, cena 700€, kolkr sem lahk na brzino pregledal in preračunal bi blo treba na njo vložit vsaj še 600 € + do solidnega stanja. sicer je pa od zunaj kr lepo izgledala.Mam cifro če te slučajno zanima...

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil