Vise kar tako

Začel/a gigo, Oktober 16, 2011, 11:50:21 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

No vidim, da nismo še odprli podobne teme za visike pa jo bom kar jaz. Tole sem zagledal v Gradiščju zraven stare Gorice. Vozna in registrirana.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Mož od sodelavke pa vozi tako  :take_picture:

Ponavadi je parkirana ob cesti nasproti koprskega "rollsroyce Spačka"

andraž

Club, tole je pa redkost.

dbostjan

Pozdravljeni!
Najprej bi rad pohvalil vse, ki imate veselje do starejših Citroenov in se trudite, da ne gredo v pozabo. Prav lepo je
kakšnega srečati. Žal mi je le, da so Vise tako slabo zastopane, tako na forumu kot na cesti.
Da malo popravim številko, objavljam sliko mojih dveh. Z modro Viso sva se z ženo udeležila Moskva toura 2011, je
bil prav lep izlet.

sušo

Citat od: ModelJT;114120Ena zanimivo poslikana.

Zadnja slika potrdi sumničenje glede porekla avta... Kje pa drugje.

@dbostjan  Lepa tura je mogla bit do Moskve pa nazaj.

garac

@bostjan, dobrodošel: To je v Èirčah ane?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dbostjan

Hvala lepa, res je v Èirčah.

Do Moskve pa smo prevozili več kot 6000 kilometrov in 8 držav...

Lovro

Oho, kar dve imaš. Pa obe zgledata zelo dobro. Vsaka čast.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dbostjan

Hvala, Lovro!

Modra visa je pri hiši že 15 let, v službi smo takrat imeli C 15, ki sem ga zelo rad vozil. Belo pa sem kupil lani. Iskal sem eno za rezervne dele, a ima samo 22600 km in je skoraj nedotaknjena. Ko zberem dovolj volje in denarja, jo bom usposobil in registriral.

Pozdrav, Boštjan

north

Tole Viso sem našel na nekem forumu zanimiv avto sploh komande okrog volana :BigThumbs:
Citroën - Creative Technology

Citroenovc

Decapotable.

Komande so pa imele vse take. No v določenem intervalu svojega proizvodnega cikla.
OK

LP
Primož

dbostjan

Že dalj časa ni nič novega v tej temi, pa bom objavil vsaj nekaj slik z letošnjega Moskva toura, ko smo obiskali Moskvo in Volgograd, ob tem pa prevozili okrog 7000 km:

amipick

Da še jaz dodam par slikc k tej temi.

To je visika mojega brata.Kupljena pred desetimi leti od prvega lastnika,sedaj prevoženih 185.000 km.

Pred leti ga je po spolzki cesti zaneslo in jo je razbil-zadnji levi bok,prednja desna vrata in desni prag.
Nabavili smo vse dele,bok in bočne letvice nove,vrata rabljena,prag pa so poklepali.Ko smo jo pripeljali k kleparju,jo je gledal par minut in izjavil da saj se ne splača,itak dobiš viso za vsakim vogalom za par tisočakov(še v SIT).
Nato sem mu naštel,kaj vse je že bilo menjano in da je avto brez rje,in da se meni ne splača vse to premenjavat na drug avto,pa jo je vzel v delo.
Popravljeno je bilo profesionalno,na kleparski mizi in z načrti vise z dimenzijami.
Avto je še danes kot lučka,še kar brez rje,kar gre zahvala prvemu lastniku,ki čim jo je prevzel v trgovini,jo je peljal na zaščito.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

MATEJ2

No, po dolgem času se je le zbudila tale tema. Visa je pač visa, o njej se piše na tem forumu, kot bi bila "opel vectra", (skoraj nič). No tole na slikcah je del moje male zbirke. In tale visa 11re 1986 je tudi ena redkih, ki je kot nova, le nekaj praskic je na original barvi. Je zaščitena z nekim oljem, ki se poleti cedi na par mestih. Je pa brez pikice rje. Žal jo bom moral prodati, ker v teh časih ne morem vzdrževati 4ih registriranih  citroenov ter treh tomosov. (pa še otroci in ŽENA) so velik del vzdrževanja. :)