Zimske gume 15 col

Začel/a matijamatt, Oktober 10, 2011, 08:24:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

matijamatt

Pozdravljeni Picassojevci,

zanima me če je že kateri od vas montiral na svojega picassoja zimske gume dimenzije 205-65-15, in

če bi bolj priporocali 16 col (215-55-16)? Delam pa kar dosti kilometrine.

Gume pa mislim kupiti Goodyear UltraGrip 8.

masun01

jaz jih uporabljam in se mi zdijo v redu pa tudi cena gume je bolj prijazna vožnja pa nekoliko bolj mehka

frantoluci

Jaz sem se tudi odločal a dam 215-55-16 na original platišča ali kupim 15' platišča in dam gor gume 205-65-15.
Odločil sem se za slednje in sedaj kupujem rabljena 15' platišča, gor pa bom dal Fulda Kristall Montero 3.
Začetni nakup bo približno enak, kot če bi 16' gume kupil, bo pa vožnja po snegu bolj varna-prijazna.

matijamatt

če bi bilo mogoče, ampak ni nujno. Da bi kdo dal sliko montiranih "15", da vidimo kak to izgleda....bom pa se verjetno jaz tudi odločil za "15".

Lp, Matija

Simke

Sam a ni neka fora če se ti naredi kakšna nesreča pa jih nimaš homologiranih ne dobiš nič od zavarovalnice. Kaj je pa s tem?

V moji homologaciji so samo 215/55/16 gume! Razen če bi šel homologirat 15???

dvorjan

Jaz bi vam svetoval, da prej preverite, ce sploh gredo 15 colska platisca gor - in to predvsem spredaj, saj so problematicni zavorni diski (zaradi velikosti). Na kaksne 1.6 VTi ali 1.6 HDI mogoce bi se sli, na 2.0 HDI pa dvomim. Pa tudi ce bi slo gor, ne gre kar vsako jekleno platisce ... Da ne bi bila investicija po nepotrebnem. Sicer pa avto na 16 colskih platiscih precej bolje izgleda, pa tudi pelje se bolje, saj ni na balonih ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

veliki

Zdravo!

Malo sem gledal na gume-direkt in tam poiskal komplet pnevmatik in platišč za C4 picassa (Vti 120 in HDi 110) in mi ponudi samo 16 col - ter nobene druge dimenzije več. ÈE vam uspe pridobit TUV potem ste zmagali, je pa res da je velik problem 15 colskih platišč zaradi zavor - torej SREÈNO.

Veliki

Slk

Jaz sem kupil za berlingota nove original 15" platišča za 104€ in GY UG8 205/65 za 404€ (v homologaciji imam obe 15" in 16") samo še zmontiram jih.

LP

touster

Citat od: Slk;111940Jaz sem kupil za berlingota nove original 15" platišča za 104€ in GY UG8 205/65 za 404€ (v homologaciji imam obe 15" in 16") samo še zmontiram jih.

LP

Kje si dobil feltne za ta denar?

dvorjan

Glede na to, da sem jaz za 16 col jeklenke dal le 20 evrov vec, se mi zdi cisto v redu cena. Je ze nasel kak "pravi vir". =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Slk

Citat od: touster;111944Kje si dobil feltne za ta denar?
Citroen servis Merlak Drenov grič.

frantoluci

Jaz imam homologirane 15', 16', 17' in 18' gume na pablotu 1,6 HDI.
Po nasvetu drugih sem se zato odločil za zimske 15' gume (205-65-15), res pa je da treba pri platiščih pazit na ET (če greš na http://www.avto.net/_OPREMA/platisca.asp , imaš tukaj vse razloženo. C4 picasso ima platišča 15' - 4x108 - ET27.

Simke

Kolko si plačal za homologacijo ?

dobek

Citat od: frantoluci;112088Jaz imam homologirane 15', 16', 17' in 18' gume na pablotu 1,6 HDI.

a se mogoce spomnis dimenzije gum za 17ke?
:burn:

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]