Počena cevka pri kolesu

Začel/a xsarar, September 30, 2011, 07:01:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xsarar

Pozdravljeni Citroenarji.

Rabim en info in namreč zaradi cevke, ki se nahajata pri obema prvima kolesoma (v kolikor imate hidravlikarja). Danes sem ga dvignil v najvišjo pozicijo in malo firbcal pod avtom. Nakar zagledam tole:

Tako pa izgleda na drugem kolesu oz. kam pride cevka v teleskopsko cev kolesa.
Verjetno se s tako cevko vozim že kar nekaj časa, računalnik ne javlja nobene napake ali pomanjkanje fluida, tako da zaenkrat niti nimam pretiranih skrbi. Pač, hidravlika in cevke, katere pa z leti preparijo in počijo.
Posledično predvidevam, da je v povezavi s hidravliko.
Moje vprašanje pa je: "Èemu služi omenjena cevka, kako huda je poškodba (se lahko vozim v moji okolici še kakšen dan ali dva in ali se lahko cevka zamenja v domači "oskrbi"?"

Hvala za informacije in pomoč.
Moj prvi je bil AX.

mirchi

To je cevka iberlaufa,oz.lovilca. Ulovi olje,ku uide cez cilinder. Ce bi imel vzmetne cilindre v slabem stanju bi bilo vse masno okoli. Zacasno lahko cevko samo ponovno nataknes na kovinski del. Nova stane 24 eurov,zraven dobis objemko,s katero jo pritrdis. Nenjat je pa tudi ni tezko. Snames kolo,najprej ocistis,odpres objemko na amortizerju,ocistis nalezno povrsino nov lovilec,novo objemko pa gasa.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

xsarar

Slišati ni težko. Potemtakem najbolje, da menjam tudi pri drugem kolesu, če bom že pri delu. Le nekaj še, je cevka samo nataknjena na zgornjo cev, kajti ničesar ni bilo videti, da bi kaj drugega še držalo jo. Ponavljam, zgoraj in ne spodaj na teleskopu.
Moj prvi je bil AX.

sulicar

Isto se je meni zgodilo,ampak,ker se mi je utrgala čisto pri koncu,sem jo samo odrezal in nataknil nazaj gor,pa še vedno drži...poskusi,mogoče bo pa še dovolj dolga in bo še kar držala nekaj časa..testiraš pa tako,da ga dvigneš v najvišjo pozicijo in vidiš,če drži oz. če ni prekratka,da bi ti jo dol vrglo!

tivoli

jaz sem tudi samo odrezal na koncu,ter jo nataknil nazaj,je bila še dovolj dolga.že eno leto je mir.

grega1982

jest sem jo pa z acetonom razmastil  z  sekundnim lepilom  namazu pa 30sec  skup tiščol kot nor  pa je tolk prjel k bi pse gonu
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

xsarar

Odlično fantje, takoj grem pogledati, če jo lahko še jaz nazaj nataknem,v kolikor je še dovolj dolga (morala bi biti, ker se mi je "prelomila" tik za cevko, na katero je nataknjena).

Hvala
Moj prvi je bil AX.

xsarar

Tako. Z vašo pomočjo in izkušnjami sem uspel v pol ure sanirati napako. Obrezal sem delček cevke (da je ravna) in jo nataknil nazaj. Èe se bo pa še kaj pokazalo, bom pa enostavno zamenjal z novo.

Še enkrat hvala za pomoč.

LP
Moj prvi je bil AX.