Plasticni pokrov nad glavo motorja

Začel/a sop, September 20, 2011, 12:44:03 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sop

XP 2.0, 66kW, HDI - crn plasticni pokrov nad glavo motorja z blescecim napisom hdi.

cemu je pravzaprav namenjen ta pokrov? le toplotna zascita?

meni sta se enako kot je Jerry opisoval v enem postu, od gume odlepila 2 desna vijaka, ki drzita ta pokrov. Posledicno so tresljaji odvili cep za nalivanje olja - ki zdaj lezi verjetno nekje za cesto, vrglo je ven palcko za preverjanje olja in skoraj prezagalo cepek za odzracevanje hladilnega sistema.

nebi spraseval, ce se to rabi, ce se mi nebi to naredilo ze 2x v enem letu.

dvorjan

Namenjen je temu, da vse skupaj lepse zgleda, pa naj bi (ko je pravilno pritjen) dusil hrup motorja. Seveda se lahko brez problema vozis brez te plastike ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

boro

Citat od: sop;110095....meni sta se enako kot je Jerry opisoval v enem postu, od gume odlepila 2 desna vijaka, ki drzita ta pokrov. ....

Tile vijaki so kar dragi. Jaz sem to elegantno rešil. Te gumijaste vijake sem nadomestil z... jap,... z nosilci izpušne cevi pri katri (Renault 4). Neprimerno so cenejši, 10 krat močnejši, le na vrhu je treba namesto original pokrovčkov dat podložke in matice. Drugače višina nosilca in navoji pašejo ko ata na mamo. So malo širši, a prostora je dovolj - le en nosilec je treba malenkost porezat z nožem - ni problemov ker je guma v obliki matice, treba je le porezati vogale in narediti krog. Strošek za vse 4 približno 5 €.

Še link do nosilca, kako izgleda.... http://www.avtodeli.com/index.aspx?source=katalog&kategorija=350&nadgrupa=324&grupa=214&id=2210031

LP; Boro

sop

Hvala Boro. sem narocil, ko dobim pa zmontiram.
lp

boro

Citat od: sop;110338Hvala Boro. sem narocil, ko dobim pa zmontiram.
lp

kako je šlo?

sop

brez problema sem uredil, edino gumo na enem nosilcu sem odrezal kot si napisal. zdaj pa bom namesto zgornjih matic dal metuljaste vijake s podlozko, da ne bom potreboval kljuca za snemanje plastike.
zaenkrat dela, hvala.