Vožnja po AC in ...

Začel/a visar, September 19, 2011, 08:53:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

:funny34d: off topic....
V soboto na avtoceti kranj proti ljubljani okoli 21:00 ure je en BMW x6 divjal, prehiteval po odstavnem pasu, in vozil nadvse agresivno (bil je sive barve).... a je isti ? ali so vsi taki pacienti.
______/\\______
______/\\______

andraž

Po moje je več takšnih... Po sistemu, vozimo statusni simbol in si lahko privoščimo več na cesti...

dvorjan

Mah, po moje je krivda kar deljena. Sicer nisem bil prica dogodku, a ce bi ugibal, da je oni v X6 kljub gneci poskusal doseci trimestno cifro, ki se zacne z 2, pri tem pa mu je starejsa Italijanka, ki je dohitela vozilo pred seboj, zapeljala neposredno pred nos - ali ga je videla ali ne, ne bomo nikoli izvedeli, saj je odgovor odnesla s seboj na oni svet.

Jaz sem se vceraj peljal po stajerski AC, pa je bila tudi precejsnja gneca. Tudi veliko taksnih, ki so brzkone kar dve ali tri vinjete kupili in mislijo, da je prehitevalni pas njihov. Taki od mene dobijo 2x opombo z levim smerokazom, potem pa dolge luci. In ce to ne zaleze, se trobim. Ja, nestrpnez en, se dobro, da nimam brzostrelke namontirane, ane. =) Eno je, ce je kolona, to razumem, da pa nekdo iz cistega egoizma in samovsecnosti vozi 120-125 km/h par kilometrov po prehitevalnem, se ne umakne in dela kolono, e, to pa ne. So pa taki primerki vozniki vseh znamk, ne bi mogel na BMW posplosevati. Vceraj sta bila to recimo Mercedes Benz razreda C pa Renault Espace. Tablice pa MB pa LJ ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

harvey

CitatMah, po moje je krivda kar deljena. Sicer nisem bil prica dogodku
Tole gre pa zelo skupaj. Ugotovitev o krivdi in nisem bil priča dogodku...:Hammer3:

CitatTaki od mene dobijo 2x opombo z levim smerokazom, potem pa dolge luci. In ce to ne zaleze, se trobim.
Zelo primitvno početje, ki več pove o tebi kot o tistem pred tabo.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Igorek

Citat od: harvey;110029Zelo primitvno početje, ki več pove o tebi kot o tistem pred tabo.

Ne primitivni so tisti ki vozijo po prehitevalnem pasu četudi je vozni prazen,
pa tisti ko vidijo nekoga v ogledalu, da se jim približuje pa se spravijo prehitevat kamion
in niti ne pospešijoi do omejitve hitrosti, ker je škoda bencina.
Druga skrajnost pa so tisti ki so za tabo, te dohitevajo in gredo na prehitevalni pas,
500m za kamijonom ki bi ga šel tudi jaz prehitevat, pa me zaje** da moram za kamijonom bremzat,
ker pač nisem kreten kot on, da bi mu skočil pred nos.

Sam vozim ponavadi okrog 110 km/h na uro po avtocesti, prehitevam ko je potrebno,
če za sabo opazim vozilo, ki se približuje pa pospeim tudi do 140 km/h, toliko da prehitim
in se vrnem na vozni pas.

So pa tako tujci kot naši taki ko na prazni avtocesti vozijo po levem pasu in mislijo na bogsigavedi kaj.

Lp Igor

dvorjan

@harvey:
Glej, vsega tega ne bi bilo niti treba, ce bi primitivci na voznem pasu kaj poslusali v avtosoli, ane?!

Kolior so vinjete naredile dobrega, so naredile tudi slabega. Zdaj je vsa golazen na AC, kaj dela, ti je pa Igorek napisal. Zapelji se kdaj po nasih AC, pa potem na sever in bos videl razliko ... Nemec se s prehitevalnega vedno umakne na voznega, in to tako, redoljubno. Turku ali pa balkanoidu to zapovedati je pa umetnost.

harvey

Sem kar nekaj prevozil po Nemčiji, Avstriji in Italiji. In tam nisem zasledil primitivnosti ala blendanje še manj pa trobljenje. Tako da o tovrstni podalpski kulturi ne bi. Dvorjan tvoji pogledi na vožnjo, ki jih razkrivaš po delcih tudi v drugi temah so pa za v anale in se prav nič ne čudim tvojim naravnim reakcijam - hupanje, blendanje in kar je še te folklore.

CitatNe primitivni so tisti ki vozijo po prehitevalnem pasu četudi je vozni prazen,
Naj še enkrant ponovim, BOLJ so primitivni tisti, ki blendajo, hupajo..
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

@harvey:
Zakaj? Ker bilko debilko pred teboj ne gleda v ogledala in opazi prizganega smerokaza? Ker je prepoln sebe in prepican, da lahko 130 km/h po stevcu vozi po celi AC - od Ljubljane do Berlina? Malo morgen.

Zakaj se jaz lahko umaknem nekomu, ki je hitrejsi od mene? Ce me je dohitel, naj gre naprej, zakaj bi ga oviral? Ah, ne Slovenci smo vsak zase najboljsi in najpametnejsi vozniki.

tomaz555

Načeloma se strinjam z Dvorjanom. Jaz sem se mu včasih še obesil na kljuko. Danes pa se mi ne da živce puščati na cesti in lepo spustim nekoga predse in vse stori le ta. Ima pa vso mojo moralno podporo, pa čeprav sta oba do neke mere cepca. lp

harvey

CitatZakaj?
Odgovoril si si sam, nisi bilko debilko kot oseba pred teboj ter zato ker ti znaš voziti in ti tudi kultura v prometu ni španska vas.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]