Opozorilo top up engine oil

Začel/a fluri, September 18, 2011, 03:40:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fluri

Danes se mi je pojavilo opozorilo top up engine oil level.Pa nevem kaj naj bi to pomenilo ?Sem dolil olje , ki ga je mogoče malo pimankovalo .Ampak kljub temu se opozorilo ne izbriše.Je pa vozilo Citroen C4 Picasso 5 sedežni Picasso .

tomazpog

Si prepričan, da ga je premalo?  Po moje ga je  preveč!

MSrougeZX

top up = dolij....se pravi ga je premalo...lahko da si kje parkiral na kakem hribu in je olje steklo na eno stran. Se, imel podoben problem na C5...napako je javljal še 4 ure po tistem ko sem ga sparkiral na ravno. Pol je pa nehal.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

fluri

Sem ga dolil (ob 12 00)ja in mi je še res kazalo opozorilo pa sem pred kakšno uro spet preveril (ob 20 00) in glej OPOZORILA ni več .Zanimivo ?

Flukturr

Torej, zadeva pri meni je taka. Vsakič ko parkiram moj C5 z nosom navzgor, mi potem kak dan-dva kaže to opozorilo.
Preveril olje, ki je točno na sredini med min in max.

Sem ga tudi parkiral z repom v hrib, ni nič bolje.

Zelo moteče! Tako da raje na ravnem parkiram, če ne mi stalno SERVICE bliska...
Kr tole pri men ne pomaga:
http://autos.groups.yahoo.com/group/C5-L/message/4327?var=1
... that ... morning ... service ... CAR ON A FLAT SURVASE START THE ENGINE. TURN THR ENGINE OFF WAIT TWO SECONDS START THE ENGINE EGAIN 000000 = OK....

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

masun01

pri našem službenem berlingu je isto stvar napisalo dolili cca 0,5-0,7 l olja opozorilo je ugasnilo po cca 4 urah ob večih zagonih motorja ,svetovanje mehanikov je da servis naredimo raje na15kkm(takrat se ponavadi prižge oziroma ga manjka)boljše za mehanike boljše za avto:BigThumbs:

Flukturr

Sem to povedal mojemu mehaniku, pa je vprašal koliko imam olja (točno med min in max na šipki).
In je rekel da naj nič ne dolivam.

Mogoče bom pa res 0,5l vlil noter da bo mir...

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

superca13

Citat od: Flukturr;136786Sem to povedal mojemu mehaniku, pa je vprašal koliko imam olja (točno med min in max na šipki).
In je rekel da naj nič ne dolivam.

Mogoče bom pa res 0,5l vlil noter da bo mir...

lpF

To je normalno. Olje imaš na sredini, ko parkiraš v hrib(gor ali dol) pokaže oz. zazana še manjšo količino od dejanske. Opozorilo se seveda hitro pokaže, izgine pa ne tako hitro.  Dolij olje do bližje max. na šipki in bo vse v redu.
Smo že debatirali o tem leto dve nazaj. Očitno niso vsi vozniki tako vestni kot se spodobi in so zato ta opozorila bolj hitra/stroga ;)