Xantia 2.0 TCT - motorček prostega teka

Začel/a Pyr0Beast, September 12, 2011, 09:48:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pyr0Beast

Iščem motorček prostega teka. Ima kdo kakšno idejo kje se nahaja.

Na klasični poziciji zraven lopute ga nisem našel. Zadeva naj bi imela 4 žice na konektorju, vse kar sem našel pa je imelo ali 3 ali 2.

Je mogoče nameščen na kakšni drugi cevi oz. montiran drugje in povezan preko cevi ?
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Pyr0Beast

Zgleda da je to malenkost drugačen sistem.

Motorček je na bypass cevi in iz njega peljejo 3 bele žice.

Èiščenje v bencinu zagotovo ne pomaga - potrebno je motorček odpreti in očistiti ščetke + kolektor. Zgleda da z leti tesnilo na osi dobi luft in potem nadtlak pušča v sam motorček, s seboj pa prinaša tudi vso umazanijo. Ta umazanija pa se potem nalaga in povzroča da je kontakt slab oz. nezanesljiv

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

general

Imaš mogoče kakšen navsvet kako to odpreti, ker meni deluje to, kot da je vse pritrjeno skupaj za vse večne čase.

Pyr0Beast

Ko primeš tale motorček v roke boš pri dnu (med spojem ?medeninastega/pločevinastega? ohišja s podnožjem, kjer je sam ventil) videl, da so notri vtisnjeni 'zobje' ali zaponke od ohišja. Vzameš izvijač in jih zviješ tako da ni več vse skupaj zataknjeno, potem gre ohišje z malce sile dol (ga držijo dokaj močni magneti)

Sestava je malce bolj zafrknjena. Jaz sem uporabil kar cvingo da sem vse skupaj stisnil. Skoraj raje bi pa navrtal luknje in zadevo zašravfal. Magari s knipping v tisto kovino.

Se mi zdi skoraj najbolje da bi vse skupaj kar zalil s silikonom, ker tam kjer je tesnilo pušča ven (olje pa rine noter in potem paca vse skupaj)

Pa bodi zelo zelo pozoren na orientacijo, kje je nalepka in kako je obrnjen ventil. Jaz nisem bil in potem sem moral gruntat :)

Še to - preden razdiraš. Ali lahko probaš dati ključ v zadnjo pozicijo pred zagonom in probaš, če se motorček kaj 'trese' ? Moj se in zgleda da je takrat do kraja zaprt

Na sami osi motorčka je tudi en bel kos plastike - tega ne zgubit, ker ščetke potem ne gredo lepo gor in jih zviješ. Plastiko daš na samo os motorčka in zadevo lepo scentriraš in natakneš gor

Tudi če ti med sestavljanjem pokrov pade stran ali pa se premakne stran, raje vzami cel motorček spet narazen in plastiko nazaj gor.

Pardon za slabo sliko - mobitel

Èe se ti da, poslikaj tudi sam.

general

Tole je pa malo drugače izvedeno kot pri atmosferskem motorju. Hmm, bom videl kaj se da z mojim postoriti, ker je čisto druga zgodba.

Pyr0Beast