Noge na armaturki?

Začel/a Gox, September 12, 2011, 12:18:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dovolite sopotni-ci/-ku da da noge na armaturko?

E, dovolim
21 (77.8%)
A, dovolim
6 (22.2%)
seeno mi je kaj delajo sopotniki okoli mene
0 (0%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 27

Gox

A dovolite sopotnicam/sopotnikom da dajo noge na armaturko? (med vožnjo seveda)

Pri parkiranem vozilu mogoče pride še kdaj prav, da so noge visoko na armaturki.

Bral sem eno temo o tem na alter forumu in ugotovil, da večinoma ljudje kar dovolijo da ma sopotnica noge gor ... ne glede na varnost takega početja ... http://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=0&Board=cvek&Number=1301228&page=0&fpart=all

Jaz mislim da je to zelo nevarno, v primeru kake kritične situacije, bi oseba z nogami v luftu hitro najeb*la ... medtem ko bi jo pravilno sedeča, verjetno odnesla brez kakih posledic.

Drug minus vidim v (umazaniji) ... oz. odtisi stopal na vetrobranskem steklu pa res grdo zgledajo, pa še tako težko je prednjo šipo pucat.

Tretji minus pa vidim še v morebitnih poškodbah armaturke ... recimo zračniki v Xsari (MKI) ... že tako in tako so bolj švoh in se hitro sesujejo lamelce, kaj bi šele bilo, da ti kdo z nogami šari tam okoli ...

Torej noge dol, na svoje mesto in varno vožnjo ...

garac

odtisi stopal me ne motijo, če sem bil jaz vmes, sicer pa baba nima kaj tace gor na armaturo tiščat! Èe se kresneš ji airbag tace za vrat nabije...
Mogoče ima Andraž kak nasvet?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ModelJT

Ma jaz sem jih že sestrično napi****, ko je neki noge čez okno ven mela. V avtu se sedi tako, kot je treba ne pa neki počez, pa na glavo, pa v rikverc pa kaj jez vem kaj še. Pa to vglavem ženski spol dela, še posebej v kaki koloni proti morju. Se izgleda pražijo še preden so prišle na cilj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Èe tlači noge gor, naj tudi čisti za seboj,razen če je to parkiran avto, kot je namignil Garac

Lovro

Pred časom sem nekje bral en članek na to temo, ko so testirali trk vozila pri normalno sedeči "osebi" in "osebi" z nogami na armaturki. Normalno sedeča "oseba" ni utrpela poškodb, pri drugi pa naj bi glede na podatke testne lutke prišlo do zelo nevarnih poškodb.

Drugače pa tudi jaz tega ne dovolim.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Lenko

Dovolim, problem pa je ker v spačku armature praktično ni in nima kam dati nog. V drugem avtu pa ni razlogov da bi jih imela na armaturi ker je klima.

sušo

Pri nas je pa vse to dovoljeno. Pač tam kjer gre. V Dejziki naprimer ne gre v Evasionu pa zelo lepo. Èe vozi Mica imam jaz noge na armaturi in zic bolj v ležeči stav. Zelo udobno.
Me zanima kaki koleriki boste čez dvajset let za volanom če že danes ne gre brez mirnega sedenja in gledanja v smer vožnje in tišine...
Jao jao.

Xandrej

Noge niso za amaturko pa pika!

zlikovski

Se vklopi airbag in ji noge zasuka čez glavo in adijo hrbtenica in direkt na invalidski vozek.

garac

@sušo, nasprotno, gledam okrog, firbcam, na splošno vozim počasi, sem neke vrste nedeljski voznik, ki vozi tudi med tednom, ampak to enostavno ne prenesem, sploh so k tem početju nagnjene ženske.
@lenko kolikor poznam nasprotni spol hoče v spaku taco vsaj na polico zbasat ane?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mike666

Noge na armaturki? Samo v galopu!!! Drugače pa je treba sedet kot se sedi. ;)

vinotoc

Citat od: andraž;109490Èe tlači noge gor, naj tudi čisti za seboj,razen če je to parkiran avto, kot je namignil Garac
Normalno, takrat mora počistiti za obema!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Lenko

@garac: poskuša že ampak je tok neudobno da odneha.

Jagoda

Dober je za kogar je ...

Pyr0Beast

Èe stojiš v koloni, potem že. Med vožnjo - no way

Lahko si pa sopotnik nastavi zice kakor mu paše.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...