Motor občasno ugasne

Začel/a Samo27, September 09, 2011, 09:35:14 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Samo27

Pozdravljeni vsi skupaj!

Sem lastnik C5 MKII 1,6 HDI FAP letnik 2005 s 170.000 prevoženimi kilometri in v zadnjem času se občasno zgodi, da pri ustavljanju vozila motor enostavno ugasne (vozilo skorajda že stoji in motor bi moral teči v prostem teku). Ko se to zgodi, moram odvzeti kontakt za cca 5-10 sec in nato zagnati motor. V kolikor poizkušam prej, motor ne vžge. Ni razlike, če je motor hladen ali topel in tudi ni nikakršnih znakov ko motor deluje; normalno pospešuje, v prostem teku motor normalno deluje, poraba goriva normalna, nobena kontrolna lučka ne gori... Skratka nobenih znakov, da je kaj narobe.

Kaj mu ne paše?

Za vse odgovore se vnaprej zahvaljujem.

LP
Samo

Samo27

Upam, da mi je mehanik zadevo uredil. Napaka naj bi bila pri dovodu goriva, kjer bi naj občasno pumpa potegnila zrak. Sem pa bil v zmoti -  v prostem teku (tik preden je ugasnil) se je motor malenkost zaganjal. Resnično upam, da je sedaj napaka odpravljena, ker v nasprotnem primeru sledi popravilo visokotlačne pumpe in/ali injektorjev, kar pa je velik finančni zalogaj.

Ali ima morda kdo izkušnje kako je z obnavljanjem injektorjev in pump?

Lep pozdrav,
Samo

Francl

Pumpe obnavlja en majster v Šmarci, verjetno tudi Jelen na Gomilskem. Obnovljena dela bp. Za injektorje pa ne vem.
:Hammer3:

andraž

Vse, šobe in črpalke dela Jelen Gomilsko.

Samo27

... pa je vseeno šla pumpa...:Red-Irate: Vzel sem popolnoma novo pumpo, za katero sem dal 620€. Obnova bi me prišla od 200€ (samo čiščenje in zamenjava tesnil) do 550€ (za ta denar ti že prodajo tovarniško obnovljeno). Skoraj prepričan sem, da ne bi bilo samo 200€, ampak nekje vmes, oziroma koliko imam letos sreče, verjetno blizu tistih 550€. Nakup stare mi tudi ni dišal, ker so na odpadih zahtevali do 350€?! NORO!! Ebay pa mi je navrgel stare pumpe nekje iz poljske in tovarniško obnovljene za 500€ + poštnina - ni prišlo v poštev. Ostala je samo edina logična rešitev, čeprav s težkim srcem, nakup nove Bosch pumpe.

Malo v šali (malo zares/dosti zares/čisto zares); Seveda je pri odločitvi za nakup nove pumpe igral en zelo velik dejavnik - avto večinoma uporablja žena in če bi kaj šlo po zlu pri obnovi oziroma stari pumpi in bi ostala nekje na cesti => vroče servirana jezikova kisla juha :argue1:.