Eolys tekočina oziroma kakšna druga alternativa

Začel/a Navaroff, September 08, 2011, 10:03:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Navaroff

Živjo, zanima me, sedaj ko me avtek na C5 2,2 HDi opozarja na minimum additive diesel level, ali obstaja kakšna druga alternativa za to tekočino?
V mislih sem imel (nekje sem prebral) neko od liqui moly ali kaj podobnega, le da je potrebno kupiti eno dozico Eolys ostale 4 pa od drugega proizvajalca. Ali je že kdo poskušal in/ali se druga tekočina enako obnese?

Èim več užitkov v vožnji vsem

Navaroff

Baje je dobro nadomestilo oziroma enako liqui moly super diesel additive, vendar pa kolikor vidim ga ulivajo v tank za diesel.
Baje pa je ta ta pravi za v posodo za aditiv.
Ali se kdo najde s kakšnim odgovorom?

gregorijus

Ko sem jaz dolival sem šel na citroen, malo povprašal mehanike in glej ga zlomka, kupil sem original zapakirano tekočino za pol cene. Vlivati noter kaj druga? Ne, hvala.

jumper1

Citat od: Navaroff;109346Baje je dobro nadomestilo oziroma enako liqui moly super diesel additive, vendar pa kolikor vidim ga ulivajo v tank za diesel.
Baje pa je ta ta pravi za v posodo za aditiv.
Ali se kdo najde s kakšnim odgovorom?

Ni problema ta od liqi moly super diesel aditiv je čisto ok jaz ga imam že ene 100.000 noter pa ni problemov da bi se fap filter zamašil pa že tudi pri parih drugih sem ga nalil pa ni bilo problemov!

grega1982

če ti povem kar sem SLIŠAL nalij not nafto in 4 x fi 12 luknje v fap filter pa si rešen s tem eko sranjem za vse večne čase
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

Navaroff

Hvala za odgovore, mislim da bojo pomagali vsem naslednjim s takim problemom.

Navaroff

Mi kdo lahko pove še, kje bi lahko dobil ali si sposodil kantico za dolivanje oziroma kakšna je alternativa tukaj?

Navaroff

Citat od: grega1982;109478če ti povem kar sem SLIŠAL nalij not nafto in 4 x fi 12 luknje v fap filter pa si rešen s tem eko sranjem za vse večne čase

Sem videl nekaj na youtubu ko so prevrtavali. Eni so ga tudi popolnoma uničili, tako da je bila le posoda brez filtra.
Kako pa je s tem senzorjem neki, ki meri nek pretok v filtru, da ne pride do povratnega zraka?

alesz

CitatKako pa je s tem senzorjem neki, ki meri nek pretok v filtru, da ne pride do povratnega zraka?

odvisno od softvera...pri starejših zbrišeš računalnik iz registra prisotnih računalnikov....................pri novejših pa elektronski lažnjivček namesto tlačnega senzorja ali pa softverski emulator....................

xsarar

Ker je že debata. Na servisu nenehno omenjajo regeneracijo sistema po dolivanju aditiva. Itak se bom sam lotil dolivanja (že nabavil aditiv, je pa na netu lepo prikazano, kako se ga dolije), vendar mi pa ni jasno, ali na servisih nategujejo s to regeneracijo ali kaj? Kaj s tem mislijo in baje je potrebno računalnik zresetirat, da ti ne javlja več minimuma? To pa bo potrebno kakšno diagnostiko priklopit.

LP
Moj prvi je bil AX.

ziga_

Verjetno ima enako finto kot menjava senzorja - merilca pretoka zraka. Sem ga zamenjal in mi je še 2-3dni javljal napako, potem se je pa sam zresetiral. Sem poklical na pooblaščen servis in so mi rekli, da po nekem času se potem sam zresetira, seveda če je napaka odpravljena. Verjetno bo pri tebi isto. Pri novejših C5 kakor sem slišal je potrebno obvezno na računalnik.

Lp
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

xsarar

Hvala za info. Upam, da mi bo res prenehalo z opozorilom "najedat", kako bo, bom pa tudi sporočil. Takoj ko bom našel čas za dotakanje aditiva.

LP
Moj prvi je bil AX.