Prosim za pomoč pri nakupu C5 MKII

Začel/a BOLE, September 03, 2011, 10:43:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BOLE

Pozdravljeni,
nekako sva z mojo drago prišla do odločitve, da bi kupila C5 MKII Brake za družinske namene. Ker sam tega avta ne poznam, vas naprošam za vaše strokovne nasvete. Danes sem šel gledat tale avto http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5100534&show=1

Avto je bil star 2 leti pripeljan iz Italije, po servisni je takrat imel 136000km,narejen veliki servis. To je tudi zadnji servis ki je bil opravljen pri uradnem serviserju.

Avto sem zapeljal par 100m in se pelje lepo, menjalnik je prestavljal gladko, razen ko sem se ustavljal in zavijal iz ceste, je malenkost cuknil, ampak nič pretirano. Voznikov sedež (iz velurja), je po celotni površini "nasvalkan" ni lepo gladki, volan je po vrhnjem delu gladko obrabljen vendar ne prav pretirano, ni razpokan, ali fizično poškodovan. Kar me je zmotilo, je pas na voznikovi strani in sicer, ko se odpneš se počasi vrača, ni neke hitrosti vračanja. Od zunaj je avto dokaj dobro ohranjen ima nekaj praskic in vdolbinic, vendar nič kritičnega. Motor teče gladko in nima kakšnih prizvokov, turbina ni glasna, odzivnost samega avta odlična, prodajalec je zatrdil da je bil avto pregledan na Avto Merkur-ju in da je z avtom vse OK. Edino gume bi bile za zamenjat dimenzija 215/55/16, je edina ki je vpisana v homologacijskem kartonu. je možna še kakšna druga, npr. 205/55/16??

Zanima me vaše mnenje glede nakupa takšnega avta, kaj je potrebno paziti, kako isprobati hidravlično podvozje da je vse OK, kakšna je vzdržljivost menjalnika (6 stopenjski), baje da je bilo olje menjavano. Prepisal sem si tudi številko šasije, lahko z njo preverim servisiranost, ali pridobim bilo kakšne podatke o avtu na servisu, ali obstaja elektronska servisna knjiga??

Hvala za vaše odgovore in nasvete!!

LP Boštjan

Xandrej

Že pri gumha se ti stvar zatika pa menjalnik cuka pa avto je iz italije pa še 200 000 kilometrov ima (na števcu)... Raje daj kaki denar zraven, kupi slovenskega pa z znano zgodovino pa nekimi normalnimi kilometri...

BOLE

Citat od: Xandrej;108815Že pri gumha se ti stvar zatika pa menjalnik cuka pa avto je iz italije pa še 200 000 kilometrov ima (na števcu)... Raje daj kaki denar zraven, kupi slovenskega pa z znano zgodovino pa nekimi normalnimi kilometri...

Gume niso problem,sam vprašu sem če se lahko da katera druga dimenzija tudi gor??? Menjalnik ne cuka skozi, samo ko sem se ustavljal ko je prešaltu v 1. se mi zdi je malenkost blo čutit ampak nič kritičnega. Imel sem že kar nekaj avtomatikov, pa lahko rečem da ta najbolj gladko pretika.  Pa že raj vidim da jih ma ta kao 200kkm po avtocestah kot pa SLO z 150kkm po naših "jebovcih", je pa res če so seveda "realni". Veš za kakšnega slovenkega?? Se da sevisiranost preveritna Citroenu?

Hvala in LP
B

Gox

BOLE

Citat od: Gox;108818Bole, poglej še tega ... sicer je malo dražji, je pa tudi mlajši.

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=7238

Hvala za pomoč, vendar je krepko izven mojih trenutnih finančnih okvirjev, pa mislim da je cena kar dost visoka! Verjamem pa da je odličen.

andraž

Razlika med enim in drugim bo v prodajni ceni cca. 1800 Eur. Je veliko in hkrati ni, če ni treba v avto vlagati dodatnih tisočakov. Vsekakor bi se odločil bolj za Slovensko varianto, ki ima verjetno realne kilometre, 95% pripeljanih iz tujine ima bolj ali manj obdelane kilometrine, tudi 50000 in več...
Èe je določena dimenzija gum v homologacijskem kartončku naj bi avto imel le to dimenzijo. Daš pa lahko gor karkoli in upaš, da ne bo težav na tehničnem pregledu.

zlikovski

Èe se že pozna neka obraba va volanu jih ima po mojem mnenju že sigurno čez 300.000.
Kolo sem sam pogruntal se obraba volana in prestavne ročice začne poznati nekje pri 200.000 če se motim pa me naj kdo popravi.

Zraven tega ko prodajajo avto, lahko menjajo volan, prestavno ročico, pomožnosti voznikov sedež, pa misliš da je avto vozil star možakar samo v nedeljo k maši.

Prvo poglej če je izpuh čist, in da ima izpuh normalen vonj, tudi ko ga naturiraš.

BOLE

razlika v ceni je zame trenutno kar velika, se pa strinjam da je res ponavadi dati bolje kakšnega jurčka več, pa je zadeva sigurno boljša. Ampak kot sem že omenil trenutno ne gre finančno več veliko višje tam do ene 6500€bi lahko šel, pa še registracija pa smo na 7000€.
Tudi jaz sem mnenja da ko se enkrat pozna obraba na volanu in prestavni ročici potem so že dobri kilometri za njem.

dvorjan

Jah, ce imas proracun 7 jurjev, potem si kupi C5, ki stane 5500-6000€. Komplet gum je 500€, kaka stvar za postimat je tudi po par 100€ in ostalo za zavarovanje in registracijo. Ce ti je pa to predrago, si pa raje kupi avto, katerega bos lahko vzdrzeval.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Pri C5 I in C5 II je obraba volana pri 30 000 jujri ker so tukaj zajebali z materijalom... Pri moji prejšni sem menjal volanski obroč pa je postal po 30 000 isti kot prej (znana napaka), sedaj imam preoblečenega (carlsson) in po 70 000 jurji je kot nov... Tak, da volan ni mirodajen...

Ja kot so ti napisali raje poglej za kakim drugim avtom če ti je težko dat 1000 zraven pa imaš slovenskega pa taki kot mora bit. Pa z dobro vestjo da si saj v osnovi kupil dober avto ne pa pol ko boš za vsakim ovinkom čakal kaj bo crknilo...

LP

BOLE

Se popolnoma strinjam z vašimi predlogi, vendar imam izbor avtomobilov zelo omejen, ker imamo probleme z višino jaz 2m moja 1,8m, pa se ne moramo glih v vsakega karavana spravit. Do sedaj smo imeli Stilota, ko je pa šla tamala v stolček, se je zadeva spravila na glavo, za menoj ne mora nobeden sedeti, pred stolčkom na sovoznikovi strani je pa imela moja noge v armaturki, pa še postrani je mogla sedeti. Imam pa še Chrysler 300M limuzino, pri katerem je pa prtljažnik problem, voziček moram popolnoma razstaviti, pa še 90l tank za plin je notri, ter majhna nakladalna odprtina. Od izbranih avtomobilov se nama C5 nekako najbolje dopade in prostora ima dovolj za naše potrebe. Mora pa biti facelift, ker prvi model se moji ne dopade spredaj, ženske pač.

ModelJT

Citat od: dvorjan;108842Jah, ce imas proracun 7 jurjev, potem si kupi C5, ki stane 5500-6000€. Komplet gum je 500€, kaka stvar za postimat je tudi po par 100€ in ostalo za zavarovanje in registracijo. Ce ti je pa to predrago, si pa raje kupi avto, katerega bos lahko vzdrzeval.

Kaj ti to najdražje gume gledaš? Za malo čez 200€ dobiš čisto vredu gume.
[SIGPIC][/SIGPIC]

rocky86

Citat od: ModelJT;108847Kaj ti to najdražje gume gledaš? Za malo čez 200€ dobiš čisto vredu gume.
Èe ti kje lahko dobiš nove dobre gume dimenzije 215/55 R16 93W kakor je predpisana za C5 MKII, za malo čez 200€ ti dam takoj še 10% zraven in jih vzamem!
Peugeot 5008

ModelJT

Citat od: rocky86;108848Èe ti kje lahko dobiš nove dobre gume dimenzije 215/55 R16 93W kakor je predpisana za C5 MKII, za malo čez 200€ ti dam takoj še 10% zraven in jih vzamem!

Vidiš, sem imel v mislih druge dimenzije. Dobiš za malo eč denarja, še kar gume, samo niso pa neka znana firma. Sem gledal na gume-diekt.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Ah, model ...

Tudi na G-D je prva ustrezna od premium znamk Goodyear Efficient Grip 215/55 R16 93W, ki stane reci in pisi 134,20€.

Falken je 100, Fulda 110 € itd. Cunga lunga so pa res od 58€/kos dalje, vendar potem tvegas se par sto evrov za kleparijo, plastike, visje premije zavarovanja ...

Kdaj vam bo "potegnilo", da C5, tudi ce je rabljen, ohranja stroske vzdrzevanja, primerne svojemu razredu?! Kupite si avto, za katerega si ne boste od ust trgali.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!