Novoletni popust

Začel/a Simke, Avgust 21, 2011, 06:46:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Simke

Ok, torej 99,99% sva se odločila da nabaviva novega (mogoče nekaj Km rabljenega če pride ravno tisti čas od kje) C4P.

Pred meseci sem gledal in sem dobival od nekaterih (koper, Merkur) info ponudbe, pa me sedaj zanima ker boma v naslednjih mesecih resno zagrabila in nabavila omenjeno vozilo. (c4p 1.6 VTI selection ali Tandence) ali pred ali po novem letu padejo cene teh novih neprodanih avtomobilih ali ostane enako.

Sicer imamo še enega doma, tako da "mus" ravno ni, zanima me kakšna je kaj praksa, če je kdo imel že opravka - nakup v tem času.

lp:AngelPray:

dvorjan

Povsem enako je, samo tebi se zdi, da bi lahko kaj vec izsilil. Stos je v tem, da se sedaj v prometno vpise datum prodaje in ne izdelave, tako da trgovcem za tole finto z letnikom dol visi. Itak pa je vedno vsak popust pri Citroenu odvisen od pogajalskih sposobnosti kupca. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

@Simke ... verjetno boš najugodneje dobil avto tako, če ti bo všeč (ustrezal) kak, ki bo trenutno stal na zalogi.

Simke

aha potem sploh ni fora čakati par mesecev ker je isti drek.

Hvala za informacijo.

drejci

Pozdravljeni mislim da je trenutno neka akcija ampak koliko sem gledal so cene nizke samo zaradi skope opreme(c4gp za 14999,ima mehansko klimo,nima naslonov za roke,park senzorjev,meglenk,itd...).Koliko sem jaz opazoval se cene nekoliko spustijo okoli konec maja,junija ko prodajo avte iz zaloge kateri stojijo 6 ali več mesecev.Tudi sam sem kupil takšno vozilo ki  je stalo dlje časa.Problem kateri se pojavi so pnevmatike saj postanejo vležane .Problem je opazen po parih mesecih vožnje(pri meni 5)ko se kolesa ne dajo več scentrirati,citroen pa noče priznati garancije na pnevmatike.

drejci

Èe se ti ne mudi preveč počakaj, da pride ven novi model-bodo sigurno dobri popusti na zalogo(novi model bo predstavljen sep.v franfurtu-meni je všeč)mogoče pa bo tudi novi imel dober promocijski popust.Èe se ti pa bolj mudi pa primerjaj cene na avto.netu kjer je kar nekaj razlike pri novih vozilih z isto opremo-primer jaz sem primerjal cene v mb in ms-razlika je očitna -več kot jurja za isti avto in ista oprema .Poglej se splača.

Simke

Ja sej ravno to gledam da lahko cene kar dosti varirajo za isto opremo. No ja tukaj je cca 1000€ razlike. Sicer ne štekam v čem je fora.

No pa še eno vprašanje, v čem je fora da je avto dražje če ga za gotovino kupiš. No pa še to ..Sej me lih ne briga ampak kako ste vi kupili avto..(kredit...leasin). Verjetno je kdo kako računico delal in primerjavo ..kredit od banke ali kredit od Citroena ali pa z leasing varianto. Kako je s tem da plačaš nekaj sedaj pa potem čez leto spet nekaj pa še zadnji del.

Bom pa tu v kratkem se odpravil v kakšen salon in malo jiih povprašal. Moram pa povedati eno slabo izkušjno ki sem mi je pripetila pri salonu iz Samove -lj.

Naročim se na testno vožnjo, čez en teden ko pride dan vožnje me kliče "prodajalka" in mi pove da se testna vožnja prestavi iz 10 ure na 14. uro, ok, potem pa me ob 12 kliče možakar in pravi da testne vožnje ne bo možno opraviti saj ga imajo nekje v NM. Avto je bil na avtonetu sedaj pa je verjetno že prodan. Do danes nisem še probal avta dejansko vozit.

drejci

pozdravljeni-jaz sem kupil avto na citro-lising ,stroški so bili 350 e,obresti pa 0%,popust katerega sem s tem pridobil pa je znašal cca 800e,ob letu so mi poslali ponudbo da lahko dobim drugi obrok na več orokov samo takrat pa že zaračunajo obresti.Drugi obrok lahko vzameš na več let.Dokler je avto njihov(lising)moraš vozilo zavarovati kasko.
L.P.Drejci.

frantoluci

Ti ga čimprej nabavi, da seboš čim prej fajn peljal!!!!:BigThumbs:

Simke

No bom kar tukaj nadaljeval. Torej imam še kar v igri ugodno ponudbo novega a našel sem še eno dobro opcijo 1 leto starega C4 Picassoja.

Zakaj gre?
Ali mi lahko kdo na hitro svetuje – predlaga oz. pove kakšen je postopek nakupa avtomobila ki je kupljen preko leasinga – fizična oseba.
Namreč bojim se kako je s tem prekladanjem denarja itd...Nekaj sem bral da naj bi se to urejalo vse preko njegove leasing hiše oz. tam kjer ima leasing urejen. Bojim se tega da ko denar nekako daš da nimaš denarja in ne avtomobila. Prevzemal leasing pa ne bi ali pač? Gre za eno vozilo ki je na avtonetu. Na kaj naj bom pozoren če bom kupoval na ta način.

Prosim za razlago!

Lamy

[SIGPIC][/SIGPIC]

Simke

Bom kar tukaj napisal. Včeraj sem testiral oba tipa vozila in sicer C4P 120 VTI 1.6 in pa GP4 1.6HDI.

Najprej sem razmišljal o nakupu 1.6 VTI zato ker delam malo km letno. Ko pa sem to preveril in testiral sem začel razmišljati.

1.6 VTI motor je res prešvoh za to vozilo. Po mestu ga moraš kar tišat da recimo pride na željeno hitrost. Da ne govoorim o trenutni porabi, pa še to sploh ni problem. Hruh ki ga povzroča bencinski motor je veliko krat glasnejši od HDI. Na AC sem probal se peljati z obema cca 130 tempomata. ....VTI kazal 8.7.

HDi motor je bil veliko tišji, ko si ga pohodil je lepo počasi potegnil a ko je dobil tisto kar imajo dizlerji (beri da kasneje potegne) si ga moral kar krotit. O porabi na AC ne rabiš govorit 6.8L pri isti hitrosti.

Sicer se peljeta oba lepo in sem zadovoljen edino kar nisem zadovoljen je CENA ki me odvarača od nakupa HDI ja ..matr 2.700€ je razlike v ceni. In še to delam cca 10- 15.000km letno tako da je vprašanje.

Veliko forumašev je reklo da je motor podhranjen in res je tako. Sicer ne vem ko pravijo eni da lepo vozijo, samo če imaš familijo in mogoče kej v prtljažniku me skrbi kako pride tak avto v vrhniški klanec :D. Na tesni vožnji sem jst (beri cca 70kg) in kolega (cca 85kg), pa je bila razlika očitna.

No ja pa mislim da je med C4P in C4GP razlika v teži (200 kg) ???? ali se pač motim..verjetno je kej razlike:D

Treba šparat pa kupit dizlrčka :D

dvorjan

Citat od: Simke;109369Treba šparat pa kupit dizlrčka :D

Ali pa 1.6 turbo bencinarja (THP). Ta se ne prestrasi klancev, pa se 6. stopenjski menjalnik dobis.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tomazpog

Tudi jaz bi ti v tvojem primeru svetoval bencinčka 1.6 THP !   Sem preizkusil, mater gre lepo.. Sem bil navdušen, pa čeprav imam sam v lasti 2.0HDi 100kW ...

psihopat100posto

2700 razlike v ceni svoje odtehta če mene vprašaš, če te moti poraba bencinarja pa preračunaj kolko km moraš prevoziti da se razlika v ceni obračuna, al pa predelaj na plin(ca.1500EUR).
lp