C4 naročen :P ...par vprašanj

Začel/a kuky, Avgust 14, 2011, 10:52:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

kuky

jo ... evo .šel sprobat VTI 120 .... en giro iz kopra do bivja pa nazaj me je že prepričal da bo to moj novi avto.
Dobil sem ponudbo za enega od zadjnih na zalogi s fanj popustim in deal je šel skozi, dobil naj bi ga v roku 10 dni ( barva gray shark ) . Par stvari mi zanima sicer :

1. a je možno kasneje dogradit s connecting box ( usb + bluetooth ) ?
2. zvok ( sicer sem poslušal samo radio) se mi je zdel zelo povprečen ( moj 10 let star clio ima boljši sound s standard zvočniki )
kaj priporočate za izboljšanje ( denon system je baje ful dober sam gre samo k exkluzivki ).... ( ne bi pa rad izgubil audio kontrol na volanu ) :funny34d:

garac

za začetek boš zamenjal zvočnike in to bo najbrž dovolj, če nisi ravno avdiofil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

kobix67

Ma tudi ta naprava ki je vgrajena ni tako slaba. Ima več možnosti nastavitev zvoka recimo rock, classic, pop ipd... mi pa je zelo všeč, da se lahko s komandami na volanu in tipko list lahko sprehajaš po direktoriju glazbe in to med poslušanjem... tega do sedaj še nisem imel. Je pa malo tečno ker nima changerja... USB pa so tudi meni rekli da ga ni možno nakdano vgradit... škoda

yogurt

prvo uklopi loudness ( al kaj je že ) in zvok postane sprejemljiv za normalno poslušanje.

andraž

Èe vgradiš boljše zvočnike, bo precej razlike v zvoku. Te, ki so v osnovni opremi so zelo poceni zadeva. Vprašanje kakšni so zvočniki, ker 13 cm premera ne dajo veliko basa, če pa so 16 cm, je zadeva bistveno boljša. "malo denarja, malo muzike" zelo drži.

kuky

ok ...a ve kdo specifikacije original autoradia ( moč pa to ) ... načeloma sem pripravljen odšetet neki dnarja za dobre zvočnike ... sam ne bi rad da je autoradio pol slab člen

andraž

To ti piše v podatkih o avtu. Ni pa verjetno neka moč, tam 4 x 10 W. Vedeti moraš, da bo na dobre zvočnike lepo igral do cca. 50% zmogljivosti (kar je za povprečnega poslušalca popolnoma dovolj), nad to zmogljivostjo pa bo začel popačevati in hreščati. Ob takšnih primerih pride v poštev močnejši, kvalitetnejši radio, če pa hočeš še več, pa ob takšnem radiu tudi ojačevalec. Se je pa avtoakustika zadnje čase ekstremno pocenila in lahko dobiš zelo dober radio za 200 Eur, par zvočnikov (dvosistemske s kretnico) pa za nekaj več kot 100.

kuky

z novim avtoradjem bi verjetno zgubil komande na volanu verjetno ? al se da to nekako zrihtat

dvorjan

Citat od: kuky;107627z novim avtoradjem bi verjetno zgubil komande na volanu verjetno ? al se da to nekako zrihtat

Se da, kupis ustrezen vmesnik za avtoradio. Po navadi gre za razlicne proizvajalce razlicen vmesnik, torej JVC ima en tip, Blaupunkt drugega itd.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

yogurt

Se bom kar tukaj uštulil

Na koliko km je servis za1.6 benciarja
V prodajalni so mi rekli 15000(1leto) iz servisne razberem 30000( 2leti )

lp

dvorjan

Naredi ga na 15k km, ti bo avto hvalezen.

kuky

uradno naj bi bilo 2 leti / 30000km .... vendar je pri 30k olje že bolj voda :P tako kar na 15k menjat olje. Avto sem prevzel danes ... za 1x zelo zadovoljen ...tudi audio ni tako slab kot sem sprva imel občutek. ne vem če je vredno šraufat in menjavat zvočnike a bo razlika očitna ?

yogurt

sprašujem zato ker nevem, če bom naredil sploh 15000 km v dveh letih, zato me je bolj zanimalo, če morem peljat 1 na leto ali je na dve leti . Pač imam srečo, da imam službo "par" metrov od doma in hodim peš.

lp

kobix67

Za HDI so mi v salonu povedali, da je servisni interval na 20000 oziroma na leto, pri C5 pa na 30000km. Pri Renaultovih meganih recimo 1.5 dci in to že pri prvih serijah (2006) je interval prav tako na 30000km... Imamo jih kot službena vozila in delajo izredno lepo. Osebno sem mnenja, da so servisi za menjavo olja prepogosto in so za uporabnika v bistvu največji strošek za servise pa siguren dobiček... še posebej če ti ne vlijejo "specialno" olje v motor kot je naprimer TOTAL pri Citroenih ali recimo ARAL pri VW... Danes se peljem pri potovalni hitrosti 130km/h s cca 1900-2000 rp/m s šeststopenskim menjalnikom, pri novem C4 HDI 90km, ki ima žal le petstopenjski menjalnik pa tudi s cca 2100-2200 rpm, pri IBIZI 1.9 sdi (stara 9 let) pa kar s 3000 rpm. Torej tudi to vpliva na povečanje intervala med servisi za menjavo olja.
Sem imel iskušnjo na servisu VW v Kopru, ko so mi seveda za isto ceno v TDI mašino dali shellovo olje. Ko sem jih (med plačevanjem) vprašal kaj se je zgodilo z aral, ki je bilo baj de uej izredno drago (cca 16€), so mi rekli, da ni razlike :argue1:... (seveda je ni bilo niti v ceni) ... sem jim rekel, da sem zeloooo podobno olje videl na pumpi pa je samo skomignil z rmeni... :bombs:   v bistvu dokler človek ne dobi občutka, da ga nategujejo plača za svojega konjička brez mislit, ko se pa enkrat naseli v podzavest tisti črv, ki ti šepeta: "ma si šturlo, ma si šturlo..." potem pa po izteku garancije odide h privat mehaniku. Sam sem tudi tako naredil in bom tudi v prihodnje.

dvorjan

Servis delas na 30000 km samo v primeru, da jih naredis v letu dni. Ce bi znali ljudje brati, bi videli, da v priporocilih proizvajalca pise "30000 km ali 1 leto", kar pac pride prej. In za povprecnega slovenskega voznika je 1 leto, pa naj bo to 7, 12, 16, 22 ali katerikoli drug tisoc km.

Ker pa avtomobili ne nabirajo vseh teh kilometrov predvsem po AC kot denimo njihovi "evropski vrstniki", je povsem logicno, da vam nekateri vedno znova trobimo, da menjajte olje na 15k km, ce vam je kaj do motorja. Itak smo ze 100x napisali, pa bom se 101x - kako usekan mora biti clovek, ki da 15 ali 30 jurjev za avto, potem pa 100 evrov nima za menjavo olja?! Na gumah, zavorah in olju se nikoli ne spara.