Nakup rabljene...kaj je treba gledati?

Začel/a dexterboy, Julij 20, 2011, 02:25:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

@gule, sem pozabil odpisati, če boš imel težavo za tisto tvojo xsaro, bi jaz potreboval kolesa za zimske gume gor dat. Pa glede na to, da delaš na citroenu, kako to, da ima isti avto različne dimenzije gum? Večina xsar je imela 185/55 R15, samo tale moja ogledana ima 195/55 R15. Ali ne piše v kartončku fsaj še eno mero gum zraven? Ker da bom dajal 80 evrov za eno gume, dočim je za blondinko pa cena 60 evrov in to samo zaradi mer... adijo pamet.
Grem pripravljat slike, da jih prilimam gor.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gule

Serijsko so na xsarah mk2 1.6 16v bile pnevmatike 195/55/15...to, da imam dve dimenzije je zato, ker se pozimi ne mislim voziti na 17col alu platiščih in niskoprofilnih pnevmatikah 205/40/17, ki ih imam za poletni čas in so homologirane...za vse ostalo me kontaktiraj na zs...hvala in lp

dexterboy

dexterboy

No, tako, končno uredil slike. Žal ni šlo drugače, kot, da se jih zazipal v en file. Probal sem poslikati večino stvari, ampak, seveda, da ni vsega. Kar imam sedaj ogledano, moramo do jutri sporočiti ,ali vzamemo za 2100 evrov. Sedaj sem še enkrat obrnil 'priljubljen portal' in xsare druge genracije, ba bi imela pet vrat, ni za ta denar... Se pa že na slikah vidi, da je potrebno urediti zvočno izolacijo motorja, ker ni čisto pritrjena na haubo. Zdi se mi, da os zadnja kolesa na X, bomo videli, ko ga dvignem pri mehankarju na dvigalo. In seveda že prej omenjene sitnice... plus jutri klic na Citroen Koper za homologacijski kartonček in poizvedba na audiempajr kako je s CD radijem ob delujočih komandah...
Itak sem že zjutri ob 6-ih na šihtu, grem raje spat :)

pehorunkl

Citat od: gule;106309Jaz delam v Citroenu in imam uraden dopis v katerem piše, da v vse 16v motorje gre olje 5w40, ali 5w30 full sintetika, polsintetično drugih gradacij ne pride v poštev...Jerovšek je verjetno imel sodček tega olja in ga je forsiral...

Grem stavit, da ko so naredili Xsaro (oz. motor zanjo), so pa imeli uraden dopis, da gre noter 7000 ali pa 9000. No, vsekakor piše v knjižici z navodili!
Èasi se spreminjajo.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

sl1

Èe so zadnja kolesa na x to pomeni cca 400€, tako da potem bi se moral se malo okoli cene spogajati najbrz?
Pa preveri se ce dela gretje zadnje sipe. Namreč žice v tisti gumi ratajo z leti trde in se pretrgajo in so zoprne za lotat pa se gumo moras razrezat.

alesz

Citatpa se gumo moras razrezat.
malo razmisli.....še nikoli nisem razrezal gume..........

dexterboy

@sl1; sej ne morem biti siguren, če so na X... V priponki so slike, ki sem jih naredil v soboto. Ko je bil parkiran, je zgledalo na X, potlej ni več zgledalo... ne vem več. Glede cene je pa itak spustil na njihov minimum. Kupili so ga za 1800, zamenjali hladilnik klime in novi plin notri in njihovo delo, skupaj 200 evrov, potlej si pa že na 2100... Sej sem že klical mojega mehankarja da nej pogleda pa naredi nulti servis.
NE BI hitel z menjavo, ampak feliciji avgusta potece registracija pa se dva froca doma, babice in none na morju, me žal baše cajt, in do dobesedno :)

Igorek

Citat od: dexterboy;106283- Nato je ključavnica za izklop sovoznikovega airbaga obrnjen na glavo (razen če ni to serijsko, dvomim).
- Ena od rež za ventilacijo pri sovozniku je zlomljena, mogoče košarkaš s kolenom razbil pri vsopu? :-)
- Mašina je suha, so zamenjali hladilnik klime in jo na novo nafilali.

Popravilo te reže je enostavno, sem isto rešil na naši plaisirki.
Ta kos ki ga vidiš je v dve delih, gor dol so na zunanjem delu,
levo desno in pa odpiranje pa na notranjem delu.
Problem nastane ko se polomijo zatiči med tema dvema deloma, pa skočita narazen.
Torej zunanjega spipaš "previdno" notranji ni pritrjen nikamor drugam kot na zunajega,
ga izvlečeš, na zunanjem popraviš v režo tisto izpadlo rebrce (se mora zaskočiti),
potem pa zunanji in notranji del zalepiš skupaj po robu, brez da zalepiš premične komponente.
Vstaviš v luknjo in ob robu potisneš nazaj kamor spada, stvar rešena, nam drži že dve leti.

Lp Igor

dexterboy

hojla!

Samo na kratko sporočam, da je rally kraljica doma. Glede na vse, kar sem do sedaj ugotovil, jo bom res kmalu peljal kot rally vozilo. No vsaj zadnji most je OK, mojster Kucler pohvalil zadevo. Več pa v naslednjih postih.

sl1

dexterboy

Evo, sedaj lahko nekaj malega napišem. Kje naj začnem? Jasno mi je, da so rabljeni avti ... rabljeni, ampak tale xsara je proti blondinki, ki smo jo kupili, nekaj takega kot ford T proti konjski vpregi. Še mami, ki sem jo peljal domov, je omenila, da tale avto zelooo trese. V primerjavi s xantijo, seveda. Naj ji grem razlagat hidravliko?
Kar me najbolj moti, je nek zvok, ki prihaja iz centra sredinskih zračnikov. Najbolj je podoben kakšnemu "brenčanju" visokonapetostnega trafota in me zeeeelo moti. Sej ako prižgem radio, ga zvok muzike presliši, ne izgine, tudi, če imam izklopljeno ventilacijo in stoji avto na mestu, motor pa v leru... se komu kaj sanja? Motor; natankel sem polno 100 oktanov na OMV in se sprašujem, ali niso ti konji kje na dopustu? Motor v prostem teku ne trese vedno, ampak kazalec vrtljajev poplesava gor in dol za 50 vrtljajev. Me čaka menjava motorčka prostega teka ali pucanje sesalnega kolektorja? Pa termometer zunanje temperature kaže ali minus 40 ali - ali -16, nikoli plus. Ali je to samo kakšen slab stik na povratni vezavi ali je pa kazalec na posodi plina od klime?
16Potovalnega računalnika ni, lučke za eletroniko, airbag in ABS ugasnejo po vžigu, kasetaš radio je res trauma, opazil pa sem šele ko sem se vračal, da spodnji del tapete na voznikovih vratih sploh ni prtrjen, še bi lahko našteval...

gule

Pa termometer zunanje temperature kaže ali minus 40 ali - ali -16, nikoli plus. Ali je to samo kakšen slab stik na povratni vezavi ali je pa kazalec na posodi plina od klime?

Senzor zunanje temperature, ki se nahaja v desnem retrovizoru je odpovedal, če ti klima normalno deluje niti ni pomebno, drugače boš moral menjati...saj se zna zgoditi, da ne bo grelo ko je zunaj -15....

alesz

CitatKar me najbolj moti, je nek zvok, ki prihaja iz centra sredinskih zračnikov. Najbolj je podoben kakšnemu "brenčanju" visokonapetostnega trafota in me zeeeelo moti.
Verjetno vibrira senzor notrenje temperature,ki je v tistih režah poleg ure.......kaka kapljica olja mu ne škodi.....

sl1

Hi,

Tisti "zvok trafota" je ventilatorcek pri senzorju notranje temperature - nov je baje cca 30€. Lahko ga pa das ven in pogledas ce se ga da kaj podmazati - ne vem ker se nisem tega delal ker moj ni tako glasen, slisi pa se.

To da obrati nihajo je motorcek prostega teka - ce ga bos spucal skupaj z loputo za zrak bo nekaj bolje, verjetno pa ne bo 100%, ce je motorcek ze fuč. Prek interneta se ga da dobit za cca 35€ pri nas stane pa 85.

To glede temperature pa probaj spucati vse kontakte v desnih vratih - tam k grejo zice v vrata je konektor in spucaj zadevo. Vcasih se zapaca in nima signala in pol kaze neke sibirske temperature. Lahko pa da je senzor v desnem speglu fuč. Bos videl ce bo kaj bolje po pucanju.

Glede trdote voznje so pa mogoce amortizerji za zamenjat. Xsara ni trd avto je prav udoben. Sicer ne toliko kot kak hidravličar ampak definitivno ves da se peljes v mehkem francozu.

LP