Tempomat

Začel/a rannt, Julij 19, 2011, 10:53:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rannt

Zdravo

Danes sem ugotovil, da mi ne deluje tempomat. Še nekaj dni nazaj, je bilo vse vredu, sedaj pa ga enostavno ni. Sem poskusil večkrat ugasnit in ponovno zagnat avto, ampak nič ne pomaga. Sem gledal po navodilih, če obstaja mogoče kakšna varovalka, ki bi lahko crknila, ampak nič ne piše.

Mogoče kdo iz glave ve, kaj je lahko narobe in koliko stane popravilo?

Hvala

lp

gigo

Za finto najprej probaj tako, da za minuto odklopiš baterijo. Ponavadi je to vžgalo. Kar se tiče varovalk ne vem če je prav namenska za tempomat ampak je sigurno v sklopu kakega drugega elementa. Žal sem knjigo za sheme posodil sorodniku. Èe nič od tega ne pomaga potem demontiraj kompletno ročico tempomata pa preglej kontakte. Najbrž je samo stik.

Par slikic za pomoč.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gigo

http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

alesz

V bistvu edina stvar,ki jo lahko peš pogledaš je  če imaš zavorno stikalo vredu.....ob nepritisnjeni zavori moraš imeti aktiven mirovni kontakt........za kaj več je pa najbolše priključiti tester..............

rannt

Citat od: gigo;106105Za finto najprej probaj tako, da za minuto odklopiš baterijo. Ponavadi je to vžgalo. Kar se tiče varovalk ne vem če je prav namenska za tempomat ampak je sigurno v sklopu kakega drugega elementa. Žal sem knjigo za sheme posodil sorodniku. Èe nič od tega ne pomaga potem demontiraj kompletno ročico tempomata pa preglej kontakte. Najbrž je samo stik.

Par slikic za pomoč.

Hvala, bom poskusil.

Citat od: alesz;106115V bistvu edina stvar,ki jo lahko peš pogledaš je  če imaš zavorno stikalo vredu.....ob nepritisnjeni zavori moraš imeti aktiven mirovni kontakt........za kaj več je pa najbolše priključiti tester..............

Kje to vidim? =)

frodo1

In kako si rešil zadevo, tudi meni je nehal delat, a lahko kaj napišeš, bi bil hvaležen,.
:emot106:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

frodo1

Odviješ vijake, snameš tisto plastiko pod volanom, kaj pa potem, a ročico izvlečeš ali kako jo dobiš ven?

sop

v tej temi je celotem postopek.
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=6117&highlight=com2000

verjetno pa lahko preskocis nekajkorakov, da ni potrebno volan in airbag dol jemat.

frodo1

Zelo lepo si to opisal, bom ob priliki poskusil, hvala ti :BigThumbs:

alesz

V bistvu mi ni jasno zakaj bi se tu razdirala ročka....po moje je več verjetnosti da je ročka vredu,kot pa možnosti da bo po posegu še delala.....

zlomjo

Jaz sem imel podoben primer, ko so mi zamenjali zajlo od sklopke in pedal ni šel do konca gor.

sop

Citat od: alesz;131783V bistvu mi ni jasno zakaj bi se tu razdirala ročka....po moje je več verjetnosti da je ročka vredu,kot pa možnosti da bo po posegu še delala.....

tudi meni se zdi nemogoce, da bi vse tipke na rocki hkrati nehale delovati.

frodo1

Bom pa vsekakor šel prej k avtoelektrikarju, da mi pogleda ti 2 stikali na sklopki in zavori. Èe bosta stikali ok, tudi na proxio, če bo potrebno. Ne vem koliko časa porabi za test, da najde napako in koliko to stane. Razdiranje ročice se mi zdi kar zahtevno, ne bi ga rad kaj polomil, vsekakor je pa fajn če dela tempomat, čeprav ni pogosto v uporabi.

frodo1

No v resnici z tempomatom ni bilo nič narabe, v računalniku je bila neka napaka, ki ni dovolila vklopa tempomata. Pač elektronika in to sranje,..

sendro

Zdravo.Si bom sposodil najbližnjo podobno temo....
Katero funcijo(razen izklopa tempomata,ki ga pri meni ni)še ima stikalo na pedalu sklopke?Po el.shemi je vezano na ECU.Vprašujem pa zato ker mi v Lexii
skoz kaže "pedal sklopke pritisnjen"razen ko ga z nogo ali roko gor potegneš,potem napiše da je "spuščen".
Sem pogledal stikalo in kot kaže je obrabljen drsnik na pedalu ,ki tika na tisti repek na stikalu ter ga ne more več prav stisnit,da bi stikalo pravilno delovalo in krmililo v ECU-ju KAJ ?
Kaj bo če ga odklopim?