Novi c3 bencin vti 95KM

Začel/a CICKO, Julij 16, 2011, 03:34:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CICKO

Pozdravljeni citroenarji,
za mano je testna vožnja z novim c3jem. Razmišljam o nakupu bencinskega motorja 1.4 vti 95KM.
Zanimajo me vaše izkušnje, če ga kdo ima. Poraba je normalna?
Ste že opazili kakšno napako? Delam manj kot 20.000km letno, in zato mislim da sem se pravilo odločila za bencinarja.Vesela bom vaših odgovorov, saj potrebujem malček pomoči.
Karkoli ste zasledili pri takem motorju, mi kar posredujte.

Hvala za pomoč!

mtX

Zdravo!
Mi imamo takega doma, z opremo Exclusive. Smo nadvse zadovoljni. Poraba je precej odvisna od stila voznje, koliko ga silis v obrate. Pri meni je povprecno tam nekaj cez 6 l / 100. Edina dva minusa, ki jih opazam sta, da bi za po avtocesti res prav prisla 6. prestava, ki pa je s tem motorjem ni. Druga rec pa je, da nima nikjer nobenega odlagalisca za kozarec/steklenico.
Sicer pa na splosno dobro narejen mali avtek, s krasno panoramsko sprednjo sipo in dosti opreme.

CICKO

Citat od: mtX;105766Zdravo!
Mi imamo takega doma, z opremo Exclusive. Smo nadvse zadovoljni. Poraba je precej odvisna od stila voznje, koliko ga silis v obrate. Pri meni je povprecno tam nekaj cez 6 l / 100. Edina dva minusa, ki jih opazam sta, da bi za po avtocesti res prav prisla 6. prestava, ki pa je s tem motorjem ni. Druga rec pa je, da nima nikjer nobenega odlagalisca za kozarec/steklenico.
Sicer pa na splosno dobro narejen mali avtek, s krasno panoramsko sprednjo sipo in dosti opreme.

Hvala za odgovor!
Danes se grem dokončno zmenit.

gule

Citat od: CICKO;105812Hvala za odgovor!
Danes se grem dokončno zmenit.

Motor je od BMW, tako, da boš imela športni štih v avtu...

dvorjan

1.4 pa res ni BMW-jev no ... Novi 1.6 bencinarji pa so razviti v sodelovanju PSA in BMW ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

harvey

Citat od: dvorjan;1058421.4 pa res ni BMW-jev no ... Novi 1.6 bencinarji pa so razviti v sodelovanju PSA in BMW ...

Citroen C3 ima 4 bencinske motorje in 1.4 VTi (95km) in 1.6VTi (120km) sta nastala v sodelovanju z BMW.

1.1i (61km) in 1.4 (75km) sta plod samostojnega razvoja PSA koncerna.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Jah tudi prav, se zmeraj gre verjetno za stari blok in malce drugacno glavo ter spremenjeno krmiljenje ventilov. Torej 90+% masine cisti PSA. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

_Kathy_

Tudi jaz ga imam in sem zadovoljna. Oprema okej - imam exclusive, metalno siva barva. Edino kar me moti je da klima mogoče malo preveč "zamori" motor, ampak se tako ali tako skušam izognit klimi med vožnjo (beri: prezračim avto s klimo vred predno se odpeljem). Zadnja šipa pri večjih hitrostih (predvsem na avtocesti) mogoče malenkost preveč vibrira in ni čist pogled. To so trenutne slabosti ki sem jih "odkrila" ampak vredu, še vedno je super avto z velikim prtljažnikom za svojo majhnost :) avgusta ga stestiram z vožnjo na dopust :) drugače ga priporočam za nakup.. :) zenith vetrobransko steklo je pa tako ali tako zakon še posebej ko je ponoči jasno in lahko gledaš zvezde :))

gule

Citat od: dvorjan;105848Jah tudi prav, se zmeraj gre verjetno za stari blok in malce drugacno glavo ter spremenjeno krmiljenje ventilov. Torej 90+% masine cisti PSA. =)

Žal nimaš prav, motor je čisti BMW izdelek. Oziroma to je PSA motor isto kot je Jumper Citroen.:Hammer3:

gule

Citat od: harvey;105845Citroen C3 ima 4 bencinske motorje in 1.4 VTi (95km) in 1.6VTi (120km) sta nastala v sodelovanju z BMW.

Tukaj bi še dodal, da se ne vgrajuje samo v C3, isti motor se nahaja še v C3 Picasso, ter v novem C4...

ModelJT

Citat od: gule;105986Žal nimaš prav, motor je čisti BMW izdelek. Oziroma to je PSA motor isto kot je Jumper Citroen.:Hammer3:

Ja saj Jumper, Ducato in Partner imajo pa Fiatove mašine. Pa saj a je važno, čigava je mašina. Važno da dobro dela in se ne kvari. Drugače pa pomoje ni čisti BMW izdelek. Malo so pa tudi francozi pripomogli k razvoju.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: ModelJT;105990Ja saj Jumper, Ducato in Partner imajo pa Fiatove mašine. Pa saj a je važno, čigava je mašina. Važno da dobro dela in se ne kvari. Drugače pa pomoje ni čisti BMW izdelek. Malo so pa tudi francozi pripomogli k razvoju.

Sej ce bi bla masina "pohaje", je BMW verjetno sploh nebi vgrajeval, tako da tu bi se jaz kar strinjal z zgoraj napisanim :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Tiki

Res je kar se BMWjev tiče nisem najbolj razgledan, samo bemfa z 1.4 mašino pa res še nisem videl... ali bo nova paleta 114, 314, 514, 714? :P
Se opravičujem za smetenje teme... =)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

ModelJT

Te motorji se vgrajujejo v minije.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Aaaa, na minija pa sploh nisem pomislil... tnx za razsvetljenje =)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005