Izguba moči

Začel/a Gašper, Julij 11, 2011, 07:42:51 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gašper

Pozdravljeni,

zadnje čase se mi precej pogosto dogaja, da se avto ko dodam plin sploh ne odziva oziroma se odziva zeloooo počasi (kot da ne bi imel turbine). Potem pa se takrat, ko obrati po dolgem času prilezejo do 3k nenkarat prebudi in normalno potegne ampak do tam pa katastrofa. Imel sem ga na testerju in ne pokaže nobene napake tudi poraba je OK. Gre pa za 2.0 Hdi 81 kW. Malo sem ga meril, ker se mi je zdelo da tudi zelo slabo pospešuje in res do 100 km/h rabi cca od 20 -30 sek odvisno kdaj se "zbudi". Ali ima kdo kakšno idejo za kaj bi lahko šlo?:bombs:

franci

Pri meni je bilo nekaj podobnega. Po menjavi merilca pretoka zraka (debimeter) se je stvar uredila...

Je pa na servisu gazda to ugotovil brez kakega računalnika, samo zapeljal se je dva, tri kilometre...:BigThumbs:

mlubej

Pri meni je bilo enako, menjava merilca pretoka zraka (luftmesser, debimeter) je popravila zadevo...

LpM

grega1982

kot so ti že fantje povedal merilec pretoka zraka maš zanič 120 eur in 4 min  pa bo letu k sneta skera .
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

Gašper

Res je, merilec pretoka zraka je zakuhal zadevo. Vsem skupaj hvala za nasvete. LP Gašper

sulicar

Citat od: Gašper;105792Res je, merilec pretoka zraka je zakuhal zadevo. Vsem skupaj hvala za nasvete. LP Gašper

Meni to tudi dela,ampak samo ko je avto (motor) zelo vroč,pa še to ne vedno!Ali je to isti problem?

tom62

Zdravo, imam enako težavo, kot jo opisuje suličar, torej izguba moči samo kadar je avto zelo vroč, pa še to ne vedno in samo v višjih prestavah.

Suličar, a si rešil zadevo ? Ima kdo drug idejo kaj je za naredit, ker računalnik nič ne pokaže..., razni mojstri pa bi menjali različne zadeve, jaz pa napake ne bom odpravljal s poskušanjem....

sulicar

Ne še,sem se že navadil!!:BigThumbs:Meni testerji tudi niso nič pokazali,tak,da ne vem kaj bi bilo!Mi je pa mehanik rekel,da imam zelo slabo (razpokano)cev od turbine,mogoče bi lahko tudi to bilo!A ve mogoče koliko pride ta cev?

mlubej

Včasih je tudi katalizator tisti, ki duši...

Bishop

Ali je možno da pri GP ko nastaviš tempomat, zgublja moč(najbolj v kak klanec) tudi zaradi Lmm-ja?
Je lahko tudi sklopka?
Gre pa za GP 2.0hdi Aut 2008.
Tnx
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Romzi

Možno je. Samo na pamet je brezveze ugibat.

Bishop

Citat od: Romzi;215035Možno je. Samo na pamet je brezveze ugibat.

Smo priklopili na tester in ni nič pokazalo. Zato sem pa pomislil na sklopko.

Bishop

Citat od: Bishop;215038Smo priklopili na tester in ni nič pokazalo. Zato sem pa pomislil na sklopko.
Popavek, je pokazalo, prenizek tlak na turbini.
Rešitev:
ena cevka na turbini se je snela :)
sedaj spet dela bp:emot112:

Samocit

Podoben primer se je pojavil na Scudo 2.0JTD 2003 (dejansko PSA-jev diesel 2.0 HDI 16V 80kW). Počila je gumi cev nekje ob turbini. Posledično je motor na Vrhniškem klancu ali kakem podobnem daljšem in pri hitrosti nad 100kmh iznenada izgubil moč, kot bi preklopil v zasilno obratovanje. Luči okvare motorja ni nikoli prižgal. Diagnostika ni našla ničesar.
Po izklopu in vklopu motorja je lahko obratoval normalno ali pa tudi ne.

Pri Novaku so našli počeno cev in jo zamenjali. Problem rešen.

NorthJ

Bishop kakšen pa je pravilen tlak turbine?

LP