Potovanje po bivši jugi in albaniji

Začel/a kalbo, Junij 10, 2011, 11:15:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Citat od: kalbo;103498To je bil zadnji dan na poti. Pot domov naju je vodila preko mest Mrkonjiæ Grad, Bosanski Petrovac, Bihaæ, Karlovac, Novo Mesto in Ljubljane.

Še nekaj statistike:
Èas potovanja skupaj s spomladanskim srečanjem v prlekiji 14 dni. Prevoženih kilometrov 4.350 in porabljenih 263 litrov bencina. Plačal sem tudi en prekršek zaradi neprižganih luči v višini 30 KM in na pumpi dobil vrnjen ponarejen kovanec za 5 KM, oboje v bosni.

Ej ko boš drugič v Srednji Bosni(Vitez, Travnik, Bugojno...), se javi, da ti refundiram ta kovanec v obliki čevapov, piva in kajmaka...LP:BigThumbs:

kalbo

Mamljiva ponudba. Škoda, da sem svetovca rezerviral...
Vsekakor bom v bosno še potoval. V stari Travnik prav gotovo, kjer je sredi poletja, na trgu ob potočku, v hladni senčici s pogledom na kamnite mostičke in trgovinice...ma čudovito je!
V glavnem, ko bom kje blizu javim, pa gremo na kavo.

gule

Citat od: kalbo;104755Mamljiva ponudba. Škoda, da sem svetovca rezerviral...
Vsekakor bom v bosno še potoval. V stari Travnik prav gotovo, kjer je sredi poletja, na trgu ob potočku, v hladni senčici s pogledom na kamnite mostičke in trgovinice...ma čudovito je!
V glavnem, ko bom kje blizu javim, pa gremo na kavo.

To pa je izvir Plave vode. Cel ta kraj tu dobiva pitno vodo. Tiste trgovinice so malo ciganske, v času ex Yu, je tam bilo veliko lepše, brez nepotrebnega kiča. Najboljša zadeva je pivo, ki ga natakar pred tabo vzame iz vode in ga servira na idealni temperaturi. Zraven je še hidro elektrarna...Najboljši čevapi v Bosni, pa so par sto metrov dalje(Hari)...:BigThumbs:blizu znamenite "Šarene džamije".

dyfan

@gule, omenjaš najboljše čevape v Bosni.
V času YU sem jedel čevape v Visokem pri Sarajevu.
Nikoli prej in nikoli pozneje nisem jedel boljših.
In če so ti iz Travnika najboljši v Bosni, pomeni, da so potem tudi najboljši na svetu?. :-)

LP
Lep pozdrav!

kalbo

Citat od: gule;104766To pa je izvir Plave vode. Cel ta kraj tu dobiva pitno vodo. Tiste trgovinice so malo ciganske, v času ex Yu, je tam bilo veliko lepše, brez nepotrebnega kiča. Najboljša zadeva je pivo, ki ga natakar pred tabo vzame iz vode in ga servira na idealni temperaturi. Zraven je še hidro elektrarna...Najboljši čevapi v Bosni, pa so par sto metrov dalje(Hari)...:BigThumbs:blizu znamenite "Šarene džamije".

Ja, ja točno tu. Maš pa prav, da je bilo nekdaj (ex Yu) drugače. Imel sem prijatelja v vojski s teh krajev, ki je sebi pravil edini pravi bosanec (bil je namreč iz starega Travnika). Tako da sem vsako nedeljo poslušal o tem izviru Plave vode in o vsem, kar se vsak vikend dogaja tam, pa kako to pogreša. No zaradi tega vsega sem se seveda moral ustaviti tam, da to nedeljsko zgodbo z vojske vidim še v živo.

gule

Citat od: dyfan;104768@gule, omenjaš najboljše čevape v Bosni.
V času YU sem jedel čevape v Visokem pri Sarajevu.
Nikoli prej in nikoli pozneje nisem jedel boljših.
In če so ti iz Travnika najboljši v Bosni, pomeni, da so potem tudi najboljši na svetu?. :-)

LP

Èevapi v Bosni...to je za novo temo odpreti...takole...vse raziskave in mnenja potrjujejo, da so najboljši v Travniku. Sicer eni omenjajo, tudi Sarajevo, a sem osebno od več ljudi iz Sarajeva dobil potrdilo, da so Travniški boljši. V Visokem sem že jedel čevapčiæe in so povprečni za BiH standarde, za Slo so ekstra, saj tisto, kar se v Sloveniji prodaja za ta artikel niso čevapi, ampak nekaj drugega...najbrž mesni svaljki...Tako da definitivno Hari Travnik za čevapčiæe v Bosni. Isto kot Gostišče Trojane za krofe v Sloveniji. Aha še ne pozabiti tole...v Travniku(konkretno na Vlašiæ planini)se izdeluje znameniti Vlašiæki/Travnički sir in kakmak, ki izvrstno gre zraven čevapov iz Travnika...:emot112: