Polomljen sedež

Začel/a noone, Maj 03, 2007, 09:50:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

noone

?ivjo!

Zadnji? smo šli na dalj?o pot in so potniki zadaj delali vse mogoče s sedeži. Skratka, rezultat je bil, da so odlomili ročico za dvigovanje/zlaganje sedeža, ki je zadaj desno na sedežu. S to ročico si potniki v zadnji vrsti lahko zložijo sedež, da izstopijo.

A ima kdo kakšne izku?nje z razstavljanjem sedežev? Raje bi ga sam razstavil, pa da mi prijatelj za?vasa polomljeno ročico. ?e bom to nesel na servis, bo cena po mojem mnenju kar velika, ker se gotovo ne bodo ukvarjali vsaj eno uro, pa gotovo bodo dali not en kup novih delov,...

garac

na servis ne nosi, vložek, sedalni del za berlingo je npr okrog 30 ?ukov biv?ih. Po moje bi ti ga kak tapetnik razdrl, ki se tudi z  avtoprevlekami ukvarja. Od kod pa si?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Hydraulic

A lahko morda prlepi? kakšno sliko omenjene ročice? Ker neke dele za Citroene izdelujemo pri nas na firmi.... Za C8 sicer nisem siguren ampak poskusit ni greh.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

noone

Najlep?a hvala vsem za pripravljenost, da bi pomagali. Tokrat sem stvar uredil sam. največji problem je bil ločiti naslon od sedala, ker nisem imel pravega ključa. V?eraj sem ga kupil, potem pa je ?lo.

Najprej sem snel plastiko na straneh. Potem sem odvil dva vijaka in ločil naslonjalo od sedala. Potem sem snel blago in sedaj mi le ostali le okovje, kjer se vidi, kje in kako se je odlomila ročica. Videti je, da ni bila najbolje pritrjena. Zdaj jo bom nesel za?vasat in sedež bo kot nov, ko ga spet sestavim.

boga

Kako, je sedež ?e sestavljen? Deluje, funkcionirač
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

noone

Citat od: boga;6974Kako, je sedež ?e sestavljen? Deluje, funkcionirač

Deluje. V?eraj sem ga sestavil. Odlomljeno ročico smo pritrdili nazaj in zdaj deluje kot nov.

Pravzaprav ga je precej lahko toliko razstaviti, da se sname tapicirana obloga. Seveda je potrebno imeti pravo orodje. Zvezdnega ključa (torx) z velikostno oznako T50 pa? nimajo kar v vsaki trgovini, pa ?e drag je, ?e mene vpraša? (7?). ?e pa račuNaš, da sem prej zlomil ?e en izvija? in brez uspeha poskušal z inbus ključi, ter en vijak malo posnel, je pa ?e dražje. Vijaka, ki držita naslonjalo sta prilepljena oz. pritrjena tako, da se naslonjalo premika, vijaka pa ne. Ker lepila nisem imel sem ju nekako pritrdil. ?e se bosta odvijala, ju bom pa prilepil z lepilom za vijake.

boga

?e vedno je bilo verjetno ceneje, kot menjava sedeža, za Evasione hočejo od 100 do 150?, za C8 je verjetno ?e dražji. Ali paše od EvasioNaš
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

sušo

Skor 100% ne paše ker je sistem nog drga?n. Pa cela oblika zica tud. In ?e se mi zdi da je ničji kot v E-ju.
V C8 so na tleh tračnice v Evasionu luknje in kjer se zic zaskoči.

noone

Citat od: boga;7182?e vedno je bilo verjetno ceneje, kot menjava sedeža, za Evasione hočejo od 100 do 150?, za C8 je verjetno ?e dražji. Ali paše od EvasioNaš

Seveda je bilo ceneje kot menjava. Gotovo tudi ceneje kot popravilo na servisu.

Ti sedeži so dragi in te?ko jih je dobiti. Zato pa sem na vsak Našin hotel avto s sedmimi, ker vem, da je te?ko/drago dobiti ?e dva dodatna sedeža naknadno.