Klima, čudne težave

Začel/a mrgaboj, Maj 18, 2011, 05:20:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mrgaboj

imam c5 l2006 karavan dizla.
Uprašanje?
imam dvojno klimo in sem opazil da mi pri vozniku lepo hladi klima pri sovozniku pa piha toplo.
pa me zanima ce slucajno veste kaksna je to bolezen in a je ozdravljiva

za v naprej se vam zahvaljujem za odgovore in prijaznost

miklavz

Pozdravljen!
Tema je že bila obdelana, malo preberi in pobrskaj po forumu.
LP

mrgaboj

zivjo kar se tice napake mi je zdaj kar dobro znana in kaj moram naresti.
rabim pa se ene informacijo.najdu sem slike in dva razlicna motorcka,ker bi pa rad naredil tapravi izdelek v sluzbi.

prva slika je letnik izdelave motorcka je  2004 v 9 mesecu in ima medeninasti zobnik
druga slika pa je letnik izdelave 2001 isto 9 mesec in ima plasticno pol zvezdo.
pa me zanima ker mi je avto letnik 2006 kateri bi bil pravi motorcek

hvala lepa za informacije

alesz

Na desni strani se ta zadeva praviloma na dogaja.........

smarty

Pri meni se je prav tako dogajalo lansko leto. Dobro ampak jaz sem imel dodatni probelm, ker mi je spuščala.
Kaj ni v meniju tudi možen preklop med avtomatsko uravnavanje L/R klime kot ON/OFF? Kot se spomnim sem imel jaz na OFF, nato pa spremenil pa je bli ql.

Mislim da, razen če ga nisem sedaj preveč mimo udaril......

lp

Flash

Živjo,

Na mojem C5 klima ne dela. Med vožnjo mi konstantno piha vroč - zunanji zrak. Tudi po prevoženih 50 km se kompresor ne vklaplja. Ravno tako se v času postanka pred semaforjem čuti smrad izpušnih plinov.
Filter kabine je bil menjan lani jeseni, klime pa še nisem polnil s plinom.

Je morda kdo imel podobno težavo?

Gox

Verjetno spustil hladilnik klime in posledično prazen sistem ... brez plina ...

Klima more začet delat nekaj sekund po zagonu avta, tudi na mestu ...

Boš mogu zapeljat do enega majstra za klime, da proba napolnit in preveri tesnost sistema.

Lahko pa je tudi kompresor odpovedal.

CEPETKO

Èe kompresor deluje čutiš da motorju pade moč, torej če pade moč kompresor dela. Èe piha kljub delovanju kompresorja toplo je sistem prazen, preveri testnost, skoraj 99% je možnosti da ti je kondenzator - hladilnik zgnilil, in pušča. Povzročitelji so znani: sol pozimi, tekočina ki jo polivajo po AC, kamenje, insekti. To je standard pri C5. Na novih, starih, in še bolj starih.
Ravnokar se lotevam izračunov kako namestiti na spojler pred hladilnikom ZAŠÈITNO MREŽO proti mehanskim poškodbam, in da ne bo insektov na hladilniku. :emot112:
Citroen - kreative tehnoloži.

alesz

c5 II........kako pa uspe insektom skozi vrteč ventilator ?

zlomjo

Flash

Hvala na odgovorih. Tudi po vklopu klime se ničesar ne spremeni glede obratov motorja, torej kompresor ne dela. Ali je možno, da je regulator vklopa fuč? :emot65:

V vsakem primeru bo treba do majstra, da preveri celotno zadevo. Koliko v povprečju stane polnjenje klime?

dalibor79

Sem imel isti problem 2 meseca nazaj..kondenzator klime je sel..pri novaku na dolgem mostu je bilo popravilo s polnjenjem 300e.je rekel da ta kondenzator klime slej ko prej cisto vsaki c5-ki pusti.