C5 izbira motorja in opreme

Začel/a Dejan.P, Maj 04, 2011, 09:56:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

@yag123: Jah, toliko, kolikor si pripravljen dat. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Sine64

in toliko kolikor se spogajaš ;) kateri motor pa si se potem odločil? mislim da nekje od 21k do 24k € se giblje cena...

BoSKeC

Citat od: Dejan.P;99537zanimivo... sem bolj pričakoval ravno kontra priporočila (za 160KM mašinco)

hp3+ je drugače zajeta tudi v tendence opremi (pri 160KM motorju)...

ah... pa še barvo je treba določit :Hammer3: ... bela?

Sam vozim 160KM exclusice...biserno belega...to je to...
za 140KM sem dal zato glas ker ima hp3+, nisem vedel da ima tendence oprema hp3+ (pol pa itak super)

nabavi pa da vidimo....

LP, Boštjan

Dejan.P

Sem se odločil, da če najdem na zalogi avto z exclusive opremo in biserno barvo (mogooooče tudi črno), bom vzel tega... pa tudi če bo HDI 140... seveda za razumno ceno

V primeru, pa da bom avto naročal, pa bom vzel 1.6 THP155 mašinco + exclusive

BoSKeC

Citat od: Dejan.P;100020Sem se odločil, da če najdem na zalogi avto z exclusive opremo in biserno barvo (mogooooče tudi črno), bom vzel tega... pa tudi če bo HDI 140... seveda za razumno ceno

V primeru, pa da bom avto naročal, pa bom vzel 1.6 THP155 mašinco + exclusive

Go for IT pač keri že bo....pa potem kakšne slikce pa to pa bo....

LP

Prosurfer

Citat od: BoSKeC;99907Sam vozim 160KM exclusice...biserno belega...to je to...
za 140KM sem dal zato glas ker ima hp3+, nisem vedel da ima tendence oprema hp3+ (pol pa itak super)

nabavi pa da vidimo....

LP, Boštjan

Ogledujem se za enako varianto motorja, opreme in barve (menjalnik bo najbrž avtomatski, a ga žal ne morem nikjer preizkusiti v živo, kako deluje).
Imaš morda ti avtomatika (oz. izkušnje?)?
Kako se obnese biserno bela barva glede občutljivosti na različno umazanijo?

BoSKeC

Citat od: Prosurfer;100750Ogledujem se za enako varianto motorja, opreme in barve (menjalnik bo najbrž avtomatski, a ga žal ne morem nikjer preizkusiti v živo, kako deluje).
Imaš morda ti avtomatika (oz. izkušnje?)?
Kako se obnese biserno bela barva glede občutljivosti na različno umazanijo?

Ne na žalost nimam avtomatika, ker ga prav tako kot v tvojem primeru ni bilo nikjer za preizkusit...niti nevem kako so kaj avtomatski menjalniki pri citroenu, ker je dejansko to moj prvi Citroen(čič), ki pa v nobenem pogledu ni razočaral, kaj se tiče barve je prav tako fenomenalna...je pa pač bela ...malce bol občutljiva kot pa kaka siva barva itd...ko pa je oprana je pa zakon...pa pred zimo fajn povoskat in zaščitit da ni spomladi preveč leteče rje....in podobnih packarij...

če pa ga želiš videt v živo pa javi pa se lahko zmenima za kako pijačo ali kaj podobnega...

LP, Boštjan

bertl

Jest bi rekel 160 exclusive avtomatik.

Prosurfer

Točno takega sem imel v mislih in že skoraj naročenega.

Ampak - ali je komu jasno, zakaj je na zadnjem ceniku Citroën z dne 06.05.2011 neverjeten skok cen vozil z avt. menjalnikom (z robotiziranim pa ne), seveda navzgor, za cca. 1.500 EUR?
Ali res želijo, da nihče ne bo več kupil avtomatika (kar je že zdaj bila prej izjema), saj je razlika v ceni med ročnim in avt. zdaj debelih 3.100 EUR?!?!

dvorjan

Avtomatski menjalniki prihajajo z Japonske, kjer je motena dobava (in se bo vsaj naslednjih 6 mesecev) pa morajo nekako demotivirati kupce, da ne bo dolgih nosov, ko se bo cakalna doba za vozilo povecevala.

Ce ravno nimas dveh levih rok, si omisli 1.6 THP s 6-stopenjskim rocnim menjalnikom, kolikor denarja bos prihranil ob nakupu nikoli ne bos zabil za razliko v porabi ...

BT-C5

dvorjan

Tale special deal je bolj special nateg kot kaj drugega. Na ebayju se te stvari navadno dobijo se ceneje ...

Dejan.P

Včeraj šel malo naokol... je zanimivo, da dve hiši postavljata za isti avto za 400€ različno ceno... Poleg tega ena hiša zahteva 2000€ pologa pred naročilom, medtem ko druga zgolj 1000€

Na kratko... ima kdo izkušnje z avto Muršič in-ali Balmico? Kateri je najbolj strokovno podkovan glede morebitnih servisov, je pošten itd.?

Morda ve kdo, kako je glede citroen hiš v Mariboru?... grem v torek še na tist konc malo preverit

dvorjan

Jaz ti bom dal cisto preprost nasvet. Avto se vedno kupi v velikem avto salonu, saj tak salon mesecno proda veliko vec avtov kot majhen in dobi tudi vecji "porabat". Vse nasteto pomeni, da lahko ze v izhodiscu ponudi nizjo ceno. Kaksno bos dobil pa je seveda odvisno tudi od tvojih pogajalskih sposobnosti. Ce si res mojster, lahko placas tudi petino manj za nov avtomobil. =)

BT-C5

Citat od: dvorjan;101201Tale special deal je bolj special nateg kot kaj drugega. Na ebayju se te stvari navadno dobijo se ceneje ...

..če je nateg nevem,ampak so original in za to ceno jih nisem še nikjer zasledil!
 hm zanimivo,ko izbereš produkt te vrže na ebay..?
Lp.