Nad 40km/h tuli

Začel/a igorb, April 29, 2011, 09:23:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

igorb

Zdravo,

prosil bi samo za nasvet, če mi lahko kdo pomaga, da približno vem za kaj se gre, preden grem na servis.

Pred približno dvema tednoma sem nabavil rabljen C4 s 140.000km. Že po dobrem tednu zmerne uporabe (cca. 150 km) pa mi je začelo kar precej glasno tuliti pri prednjem, se mi zdi da levem kolesu. Tuljenje narašča s hitrostjo in ni odvisno od obratov. Nisem opazil, da bi bila kakšna razlika, ko zavijam v levo ali desno.

Kolikor sem slišal, bi naj bil problem v ležaju, ampak mi je čudno, da mi je začelo tako tulit kar čez noč. So mi večkrat pocrkali ležaji na starem cliu, a je tam postopoma začelo tulit, tu pa kar naenkrat iz nič. Ne spomnim se tudi, da bi kdaj zelo obremenil kolo - kakšen pločnik ali kaj podobnega. Naj še omenim, da sem to prvič opazil, ko je bil zunaj dež in mokra cesta, čeprav dvomim da bi to kaj vplivalo - ampak dan poprej je bil avto popolnoma tiho.

Se že vnaprej zahvaljujem za kakršnokoli pomoč. Vsako mnenje prav pride :emot66:

LP, Igor

drmare

Verjetno ležaj....na strani, kjer ti tuli dvigni avto, in zavrti kolo....po vsej verjetnosti boš slišal ležaj....

Meni je shodil na 60 000km! Pa nisem nikamor nikoli zadel....

LP

igorb

Drmare, hvala za odgovor! Bom sprobal tole, pa upam, da je res samo ležaj.

LP, Igor

altair123

Èe se ležaj vname je to lahko zelo "čez noč". Tako da je precej verjetno ležaj. Me pa zanima, a boš lahko zamenjal samo ležaj, ali bo treba celo roko...

igorb

Altair 123, hvala. Bom danes peljal na servis, pa javim kako sem rešil.

Kater servis priporočate v Mariboru? Razmišljam, da bi peljal k SERVIS MOTORNIH VOZIL MATEJ BÖHM s.p.

igorb

Èe koga slučajno zanima kako sem opravil.
Res je bil levi sprednji ležaj fuč, mi je pa serviser takoj svetoval, da naj menjam tudi desnega.

Dva neoriginalna ležaja sta v trgovini GMT stala 150€ - ti ležaji so dražji zaradi ABS.
Menjava obeh ležajev + neke obroče je moral serviser še dokupit = 100€

LP, Igor

altair123

seveda nas zanima. Hvala za info. Vseeno pa me zanima, kaj je profit menjave obeh ležajev naenkrat? Dela ni nič manj (ok, pri menjavi vsakega ležaja posebej bi bilo treba avto 2x na servis pelat), nihče ne pravi da bo drugi crknil samo zato ker je malo prej prvi... Kako je to menjavo utemeljil serviser?

igorb

Serviser je rekel, da vedno priporočajo menjavo obeh, baje normalno traja največ en mesec, da odpove še drugi ležaj. In res je pozneje, ko mi je pokazal stara ležaja bilo v levem slišat, da nekaj ni vredu. Èeprav se pa desni ležaj ni oglašal, pa je bil še veliko bolj zdelan, saj je imel veliko hoda, čeprav tega nisem opazil, ko sem z dvigalko dvignil avto in pocukal za gumo - baje bi se naj dalo tako opazit, če ležaj ni več dober.

Je pa res, da je bilo prej na sovoznikovi strani opaziti v tleh veliko več vibracij, a ne vem, če od levega ali desnega ležaja.

Sem pa raje v vsakem primeru menjal oba, ker ima avto že toliko kilometrov, da bi ležaj prej ali slej crknil. Zdaj pa upam, da bo s tem mir nekaj časa.

LP

altair123

Dobro, potem je bil tvoj primer poseben. Pri mojem prejšnjem avtu (Evasion) je desni ležaj crknil pri 310 000km, drugi pa sploh ni (beri, prej sem prodal avto).

igorb

Hja, saj se je meni to tudi zdelo malo sumljivo... :)

drmare

Citat od: igorb;99887Serviser je rekel, da vedno priporočajo menjavo obeh, baje normalno traja največ en mesec, da odpove še drugi ležaj. In res je pozneje, ko mi je pokazal stara ležaja bilo v levem slišat, da nekaj ni vredu. Èeprav se pa desni ležaj ni oglašal, pa je bil še veliko bolj zdelan, saj je imel veliko hoda, čeprav tega nisem opazil, ko sem z dvigalko dvignil avto in pocukal za gumo - baje bi se naj dalo tako opazit, če ležaj ni več dober.

Je pa res, da je bilo prej na sovoznikovi strani opaziti v tleh veliko več vibracij, a ne vem, če od levega ali desnega ležaja.

Sem pa raje v vsakem primeru menjal oba, ker ima avto že toliko kilometrov, da bi ležaj prej ali slej crknil. Zdaj pa upam, da bo s tem mir nekaj časa.

LP

Mehaniki so umetniki prodaje....jaz bi menjal drugega, ko bi zapel in nič prej! Ja tudi dober občutek ima svojo ceno....

LP

PUNISHER

Opozoril bi vse da k temu mehaniku ne vozite svojih avtomobilov.Razen ce hocete bankrotirati in za to kar ste placali njemu placevati se  drugim servisom ki bodo popravljali slamparijo za njim.Zamenjal mi je komplet sklopko z vztrajnikom.V roku 14 dni sem mu avto peljal 2x nazaj saj mi pedalka pada in ostaja not.Sedaj bom dal razdreti sklopko da vidim ce mi je sploh dal vse nove dele.Dela brez racuna,vendar vama zaracuna toliko da bi na pooblascenem servisu placali enako in bi dobili racun,garancijo ter kvalitetno opravljeno delo.Sedaj mu avta ne peljem nazaj ceprav je kao v garanciji to kar je menjaval in delal.Nikoli vec ne bodo sraufali mojega avta,ker nimajo tam pojma.Skoz se izgovarjajo drug na drugega in pametujejo kaj vse so menjali....Na koncu pa avto se sedaj po 2 mesecih ni ok.In ga raje na lastne stroske peljem na pooblascen servis.

north

Mislim da niso dobro prezračli potisnega cilindra...
Citroën - Creative Technology

Bager19

Odsvetujem vam MATEJA BÖHMA saj je pravi napizdator.Meni je na Citroenu menjaval sklopko ter mi še dodatno zaračunal popravilo štarterja 200€ ,kateri bi se naj poškodoval zaradi počenega koša.Vendar mi je avto normalno vžgal ko mi je šla sklopka.Pokazal mi je stare dele od sklopke od štarterja pa ne,saj da mu jih je avto električar pozabil dati zraven. Ker sem poklical vse pooblaščene servise citroenov če je to možno so mi zagotovili da to ni možno.Po prevoženih 60.000 km mi je sklopka zopet zružla.Mehanik ki mi je sedaj zamenjal sklopko je dejal da na štarterju ni bilo nič narejeno saj je še vse original.Za menjavo žarnice vam delo zaračuna 35€ saj kao mora odstranit sprednji odbijač.Do sedaj mi na nobenem drugem citroenovem servisu niso odstranili odbijača ter mi zaračunali samo žarnico H7 6€. Res je tudi meni ni dal računa.Skratka menjava sklopke+popravilo štarterja je bilo 650€.Še na misel mi ne pride da bi kdaj obiskal MATEJA BÖHMA . :bombs::bombs: