Odstranitev okrasne ploščice radia c4 novi

Začel/a borut1974, April 26, 2011, 09:45:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Daniel_H

@borut1974
Lepo delo, ni kaj. Mam eno malo vprašanje, ker zgleda zadnja plošča radia čudno, me zanima, če ma tale radio, ki ga vgrajujejo, sploh kaki AUX za potegnit kabel do ojačevalca (ti si ga potegnil, torej verjetno ma?) Ker sam razmišljam o nakupu ojačevalca, pa dam na njega bass in je to to, ker oni v avtu špilajo - dobro- -zadovoljivo-, recimo.
LP

yogurt

sicer boruta že kar nekaj časa ni bilo na forumu, če pa se spet pojaviš bi te prosil, če poveš, kje si prišel z napajalnim kablom v kabino. tudi kakšna slika bi bila dobrodošla .

lp

borut1974

Citat od: Daniel_H;140067@borut1974
Lepo delo, ni kaj. Mam eno malo vprašanje, ker zgleda zadnja plošča radia čudno, me zanima, če ma tale radio, ki ga vgrajujejo, sploh kaki AUX za potegnit kabel do ojačevalca (ti si ga potegnil, torej verjetno ma?) Ker sam razmišljam o nakupu ojačevalca, pa dam na njega bass in je to to, ker oni v avtu špilajo - dobro- -zadovoljivo-, recimo.
LP

NE, ta radio, tako kot noben serijski radio v avtih nima AUX izhoda. Tega sem dobil z pretvornikom signala HI/LOW - torej iz zvočniških na nizko napetostne. Kot pa sem omenil ne sme biti pretvornik aktiven, ker avtoradio izklopi zvok na izhodih (verjetno varovalo pred preobremnitvijo).
Še o serijskem ozvočenju. V vratih so pasivni radiatorji. Povsem neprimerni zvočniki kitajske izdelave brez filtra - kretnice. V armaturi pa so plastični visokotonci s povsem neprimernim - elektrolitskim kondenzatorjem (kitajske izdelave). Zanimivo je, da ta armaturni visokotonec paše v nastavek za visokotonec v zadnjih vratih. Verjetno dobiš to bedo v zadnjih vratih, če doplačaš za "kvalitetnejši serijski zvok - Denon".

borut1974

Citat od: yogurt;140835sicer boruta že kar nekaj časa ni bilo na forumu, če pa se spet pojaviš bi te prosil, če poveš, kje si prišel z napajalnim kablom v kabino. tudi kakšna slika bi bila dobrodošla .

lp

Res sem nekoliko zaspal na forumu.
Verjetno misliš napajalni kabel za ojačevalnik?
Nisem ga vlekel. V prtljažnem prostoru imam
12 voltno vtičnico, vezano na mislim da 15 A
varovalko. Za basovec 250 Watov je to povsem dovolj.
Od tam imam na enem metru kabla premer 4mm kvadrat
minus pol in 2,5 mm plus pol napajanje za basovski zvočnik.
Za večje jakosti bi seveda moral razmišljati o direktni vezavi iz
akumulatorja ali pa vsaj kakšnem priklopu močnejšeega releja na
kakšno prosto mesto pri varovalkah. Potem je pa tu še kondenzator, pa
.... marsikaj. S tem avtoradijem se to ne splača. Niti ne vem, če se splača
poizkušat s kakšnim ojačevalnikom. Èe bi stvar delovala, vprašanje kako
kvalitetno bi bilo vse skupaj. Jest sem mnenja, da bi bil zvok še vedno za en drek. lp

yogurt

hvala za odgovor . kaj pa remote za ojačevalec ( napajanje za vklop ojačevalca ) si vezal na kontakt ali ima avtoradio 12v izhod ?

lp

borut1974

Citat od: yogurt;152939hvala za odgovor . kaj pa remote za ojačevalec ( napajanje za vklop ojačevalca ) si vezal na kontakt ali ima avtoradio 12v izhod ?

lp

Je na pretvorniku Hi/Low, vendar ne deluje!!!
Ke rmora biti aktivni pretvornik priključen kot pasivni,
torej brez priklopa na napetost akumulatorja!
Sprijazniti se je treba, da je avtoradio zanič!

Ali mogoče kdo ve, če je v denonovem ozvočenju za ta avto
vgrajen drug radio (torej denonov)?

freextr

Citat od: borut1974;153055Je na pretvorniku Hi/Low, vendar ne deluje!!!
Ke rmora biti aktivni pretvornik priključen kot pasivni,
torej brez priklopa na napetost akumulatorja!
Sprijazniti se je treba, da je avtoradio zanič!

Ali mogoče kdo ve, če je v denonovem ozvočenju za ta avto
vgrajen drug radio (torej denonov)?

Glede denon ozvočenja ne vem kakšen avtoraijo je, sam načrtujem zamenjati celotno enoto z nekaj takega saj ima pre-out že vgrajen LINK

Za enkrat pa bi si rad spomagal s hi-lo konverterjem in kot si omenjal mora biti priklopljen brez napajanja a pri meni radio ne zalaufa oz. izklopi vse izhode tudi če je hi-lo priklopljen samo na zvočniške kable iz radia in remote signal ki sem ga dobil direkt na radiju na 11 pinu glede na to shemo LINK

Konverter imam Dietz 906

Kakšen predlog oz. kje si vzel remote signal? Kateri Hi-lo konverter si uporabil?

freextr

Bom kar sam odgovoril na moja lastna vprašanja. Torej:

Remote signal se ga lahko dobi kar direkt iz RT5 avtoradija (11 pin - na sliki iz prejšnjega posta)

HI-LOW konverter mora biti tak kot je že borut napisal brez opcije generiranja remote signala in najvrjetneje (takšnega sm jaz namestil) z možnostjo uravnavanja nivoja za levo in desno stran, kajti tudi s tem pretvornikom je avtoradijo izklopil izhode v primeru da sta bila izhoda na konverterju nastavljena za več kot 1/4 moči. Konverter zgleta nakako takole LINK

In če še koga zanima, za spraviti plus iz baterije v kabino, je bilo potrebno prevrtati skozi tesnilo kjer gredo kabli od elektronike v kabino. Izvedljivo tudi za 50kvadrat kabel.