Odstranitev okrasne ploščice radia c4 novi

Začel/a borut1974, April 26, 2011, 09:45:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

borut1974

Ja, malo sem se neumno izrazil.
Notranje vratne obloge sem mislil.

Dr. MadMan

Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

borut1974

Škoda.
Bom pa še malo počakal.
Hvala vseeno, MadMan.

borut1974

Hm, keri modeli so tile citroen servisi. Ti uradni servisi niso navdušeni nad menjanjem zvočnikov v avtih in ostalega, kar je povezano s frštekarijo. Ampak dobro izvedel sem, da ta predelava, kjerkoli je že narejena, sploh ni problematična glede garancije.
Tako da zdaj bom pa moral pljuniti v roke in malo popraviti ta zvok iz škafa.
Edino kar ne vem je to, kako se sname dol srednji par zračnikov na armaturi, ker zgleda, da je to potrebnio najprej demontirati, da se pride do vijakov, ki držijo display pod njim, ki pa spet pokriva enoto z radiem.
Èe mi lahko kdo pomaga pri tem bi u bil zelo hvaležen  -- mogoče Dr. MadMan.

Res hvala vnaprej.

Dr. MadMan

Bom jutri pogledal malce po dokumentaciji pa ti javim kako se lotiš zvočnikov.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

borut1974

Končno sem s spravil in kar sam odkril, kako se razstavi sredinska konzola. Nič nisem niti polomil. Ko enkrat veš, kako, je stvar zelo enostavna. Èe bo tole še komu pomagalo, ki bi želel izboljšati res beden originalen zvok so tu navodila, kako se lotiti zadeve:
1. odstraniti je potrebno sredinske reže zračnikov, kar se naredi tako, da se z malim izvijačem privzdigne na levi in desni strani zatič, ki se nahaja za spodnjo režo zračnika,
2. nato je potrebno odstraniti "modul" z displeyem. Na zgornjem delu za to plastiko, ki drži displey sta na levem in desnem koncu dva bela zatiča. S prstom ene roke se od zadaj pritisne zatič v levo ali desno stran in potegne to stran nekoliko ven - toliko, da se ne zatakne spet, enako je potrebno storiti še na drugi strani. Stvar gre kar presneto težko prvič iz svojega mesta, tako da je treba uporabiti kar nekaj moči. Ko se potegne z zgornje strani ven izskočita tudi zva zatiča, ki držita plastiko nekoliko nižje.
3. Zdaj se pride do štirih vijakov, ki držijo "modul" upravljalne enote z radijem in klimo. Odvijete te štiri vijake, potem pa je potrebno še spodaj pod tem "modulom" odstraniti kos plastike. To se stori tako, da z dvema izvijačema levo in desno nekoliko odmaknete to plastiko v smeri navzdol, potem pa zagledate dve zarezi in tam potisnete navzdol, da zatiča popustita in plastika odpade.
4. Zdaj je potrebno le odviti še dva vijaka, ki se nahajata pod to plastiko in "modul" radijskih kontrol gre končno stran.
5. Zdaj torej pridete do radia samega, ki je pritrjen še z dvema vijakoma. Ko ju odvijete, lahko odstranite originalen radio in naredite, kar ste pač želeli postoriti.

Lep pozdrav.

Gox

Si že montiral novi AR?

Kako si nadaljeval delo?

borut1974

Citat od: Gox;125627Si že montiral novi AR?

Kako si nadaljeval delo?

Hm, dvomim, da je menjava radia sploh izvedljiva, zaradi tega, kar lahko vidiš na sliki. Radio je namreč ločen na dva dela. upravljalni del in enota radia - elektronika.
Sam se nagibam k temu, da potegnem signalni kabel za woofer v prtljažnik v vrata spredaj in zadaj pa dam dobre komponentne zvočnike s kretnicami in veliko občutljivostjo ranga po okoli 100 EVR.
Mislim, da bi to moralo biti v redu. Tako sem predelal že večjo najbolj znano švabsko dizel ropotuljo tega razreda, pa se obnese odlično s serijskim radiem in zvočniki ranga 60 evrov samo spredaj.

Èe ima kdo kakšno idejo, kako ali kaj bi se dalo vstaviti namesto originala, prosim za ideje.

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

borut1974

Ja, bom poslikal pa poročal, kako bo s prenovljenim  soundom in na kaj paziti pri vratnih panelih, ko vse obdelam.
Sem pa na sliki za zatič zračne reže narobe napisal- treba ga e z izvijačem pomakniti v smeri navzgor in ne navzdol.
LP

yogurt

http://www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=147984

v kolikor nisi že sam našel tega vodiča.

Tudi sem se bom lotil tega postopka, takoj ko pridem do rezervnih zatičev planke ( ker če jih nebom imel takrat doma, bo sigorno kakšen počil ) edin problem je kateri mesec bom lahko dobil dopust, da bom do servisa skločil :) če jih boš kupil in ti bodo ostale se priporočamm za odkup

lp

borut1974

Yogurt,
trenutno čakam na vmesnik fakra na fakra, da ga priključim na originalen vmesnik za radio potem pa nanj nataknem še Hi-Low adapter. Signalni kabel sem že potegnil v prtljažnik.
Tiste francoske strani ne razumem nič. Verjetno misliš zatiče za panele na vratih, kajne. Jaz nimam nič nadomestnih - upam, da mi ne bo počil noben, so pa glede na ostale plastične dele, ki so z njimi pritrjeni, res zelo slabe kvalitete in so zelo krhki. Sam bom tudi akustično obložil pleh in plastiko s standard plastom in dodatno z mehkim filcem za znižanje resonančne frekvence in ublažitev vibriranj.
Ne vem pa še točno, katere zvočnike naj dam v vrata. Nagibam se k zvočnikom Hertz, ker imajo za normalen denar res veliko občutljivost in mislim, da lahko z njimi ob pomoči wooferja poživim glasbo v avtu.
Bom videl, na mkoncu bo sigurno 500% boljši zvok kot je zdaj.

borut1974

No, še končne informacije o namestitvi novega ozvočenja v C4-ki.
Kot je razvidno iz slike, so v vratih zdaj Dragsterji s kretnicami spredaj in zadaj.
Spredaj in zadaj v vratih so potrebni midwooferji velikosti 16 cm, za visokotonce ni nekega velikostnega problema. Pleh na vratih je obložen z izolacijo Standard plast gold z obeh strani. Splača se obložiti tudi prtljažnikova vrata, poden vprtljažniku ter pleh zadnjih kolotekov. Sam sem obložil s tršim, a upogljivim filcem debeline 1 cm še panele z notranje strani. POsamezna vrata so zdaj kakšnih 5 - 6 kg težja, a ušesa vam bodo valežna, kajti zvok ob zaprtju katerikolih vrat po izolaciji spominja na zaprtje vrat v studijski sobi (bum, ne pa več plenk). Kaj naj rečem o zvoku. Je kot noč in dan proti originalnim zvočnikom, ampak ojačevalnik v originalnem radiu je tako BEDEN, da ozvočenje ne pokaže pravega življenja. Smatram, da radio nima izhodne jakosti večje od 4 x 10 watov max, kajti na dragsterjih funkcije loudness zdaj sploh ne občutim, pa čeprav imajo zvočniki veliko občutljivost - prek 90 db. Z dodanim basovskim zvočnikom v prtljažniku  zadeva kar oživi na sprejemljivo in za večino dovolj glasno poslušanje, sploh ker je avtomobil dovolj tih v kabini (po nameščeni izolaciji še bolj, saj iz področja vrat prihaja zaznavno neprimerno manj hrupa kot prej). Mogoče še nekaj o namestitvi. Kable za sprednje tweterje v armaturki je potrebno povleči na novo, saj so originali štukani nekje sredi armaturne plošče (no, saj to je še bolje za zvok). POMEMBNO je tudi to, da če boste spreminjali zvočniške signale s pretvornikom Hi-Low, torej za kakšne ojačevalnike ali wooferje NE KUPUJTE aktivnih - torej takih, ki nudijo remote signale (takega sem vzel jaz), ker vam bo vgrajen radio TAKOJ izklopil vse izhode!!! Torej ali kupite pasivni pretvornik ali pa na aktivnem prekinite dovode za napajanje (nujno oba, minus in plus pol) - tako sem storil jaz, potem ko sem se kar nekaj časa zafrkaval in odkrival napako, vse te trgovine na spletu, ki se hvalijo s pomočjo pa potem dvignejo roke in ti ne pomagajo več, ko enkrat kupiš pri njih.
Na žalost sem pozabil poslikati vrata preden sem nataknil nazaj panele (to je tisto, ko bi rad preizkusil pa pozabiš :argue1: ). Še kar se tiče čepkov - meni ni počil noben, sem si pa pri snemanju panela pomagal z 2,5 cm enakomerno širokim, a izjemno trdim "špohtlom", ki sem ga zaščitenega peljal ob robu panela, dokler nisem prišel do čepka, tu pa potem nekoliko privzdignil in le-ta je popustil.
Za konec: avto je z izolacijo v notranjosti še dosti tišji, predvsem je zvok vrat (vseh petih) ob zapiranju zdaj izredno prijeten, paneli na vratih delujejo masivnejše, zaradi izolacije nič več ne brenči in ne ropota, zvok iz zvočnikov s pomočjo wooferja je zato zdaj tisti pravi, manjka mu le nekaj moči, da bi pričaral koncertno dvorano, zato bi bila prava nadgradnja le nadgradnja z ojačevalnikom za zvočnike v vratih, ki pa potegne za seboj menjavo vseh kablov za ozvočenje, kar pa je veeelik poseg, ki se ga jaz nisem lotil, saj so sosedje že ob tem mojem razmontiranju "novega" avta zmajevali z glavo.
Upam da bodo te informacije komu pomagale, če pa ima kdo še kakšno vprašanje pa naj vpraša.

Lep pozdrav.

freextr

Pohvale. Lepo si se potrudu in spisau kar precej koristnih informacij, še posebej zato ker ni še "piratske" verzije citroen service softwerja. Tud jst razmišljam naredit enako (mogoče bi bilo fanj premisliti o tem dodatnem ojačevalcu še za mid sistem). Skoraj da bi rad slišal kako deluje ta stvar v živo :).

ModelJT

Citat od: freextr;138330Pohvale. Lepo si se potrudu in spisau kar precej koristnih informacij, še posebej zato ker ni še "piratske" verzije citroen service softwerja. Tud jst razmišljam naredit enako (mogoče bi bilo fanj premisliti o tem dodatnem ojačevalcu še za mid sistem). Skoraj da bi rad slišal kako deluje ta stvar v živo :).

Kako misliš piratske verzije? Greš na stran, se prijaviš in imaš gor sheme, št. delov, ipd. Èe hočeš pa še kaj več je pa treba plačat ja.
[SIGPIC][/SIGPIC]