Antipollution fault

Začel/a cilaw, April 17, 2011, 08:19:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cilaw

Pa se je prižgal Antipollution fault kaj pa zdej?

dvorjan

Malo poisci po forumu. Imas malo morje tem o tej napaki. Sicer pa na AC ali odprto cesto in 6 minut drzati avtomobil nad 3000 rpm. Lahko v 2, 3, 4 prestavi ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

cilaw

Citat od: dvorjan;98021Malo poisci po forumu. Imas malo morje tem o tej napaki. Sicer pa na AC ali odprto cesto in 6 minut drzati avtomobil nad 3000 rpm. Lahko v 2, 3, 4 prestavi ... =)

Kaj pridobimo s tem da motor vrtimo 6min na takih obratih? Je to morda kak cikel čiščenja izpušnega sistema?

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

Ja.

Pri meni se (predvidevam) režim čiščenja prepozna predvsem po dvigu temperature olja (?). Èe le promet dopušča, pustim motorju malo dihat na obratih. Ampak samo na vsake kvarte (1x na tank približmo) po kazalu sodeč temperatura olja opazno naraste. Ker se je to dogajalo tudi takrat, ko sem ga zaradii sporočila "risk of particle filter blockage" namensko držal vsaj 6min nad 3k rpm - sklepam, da je neka povezava med obnašanjem tega kazalca in samočiščenjem FAP filtra.

Lahko pa se motim! Dopuščam.
OK

LP
Primož

cilaw

Citat od: Citroenovc;98138Ja.

Pri meni se (predvidevam) režim čiščenja prepozna predvsem po dvigu temperature olja (?). Èe le promet dopušča, pustim motorju malo dihat na obratih. Ampak samo na vsake kvarte (1x na tank približmo) po kazalu sodeč temperatura olja opazno naraste. Ker se je to dogajalo tudi takrat, ko sem ga zaradii sporočila "risk of particle filter blockage" namensko držal vsaj 6min nad 3k rpm - sklepam, da je neka povezava med obnašanjem tega kazalca in samočiščenjem FAP filtra.

Lahko pa se motim! Dopuščam.

Najlepša hvala

jumper1

Citat od: cilaw;98020Pa se je prižgal Antipollution fault kaj pa zdej?

To napiše pri vsaki napaki motorja tako da moraš avto priklopit na tester

cilaw

Citat od: jumper1;98252To napiše pri vsaki napaki motorja tako da moraš avto priklopit na tester

Ok hvala sej je že naslednje jutro ugasnila lučka od servisa je pa res da sem avto 1 dan prej malo bolj tiščal