50Let 2cv Finska 012

Začel/a garac, April 13, 2011, 08:05:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

s.majovski@gmai

Ja, ko bom dobil malo cajta in malo uredim svoje spomine, bom napisal za spaka reportazo potovanja. Cerjetno bo to za naslednjo stevilko.
Drgaci komarjev ni bilo prevec, saj ko dezuje in piha jih ni.
Savne pa tako: na samem srecanju jih je bilo kar 4. Dve stalni, veliki, ter dve premicni, ki so jih za priliko pripeljali na srecanje. Najbolj prijetno je bilo savnati, ko so bili noter samo oz. pretezno Finci, ker oni vedo kaj je prav in kaj ni. Ko pa so bili samo "tujci" (v glavnem nemci...) so se afnali in zlivali vodo ko norci, takrat pa je blo res nevzdrzno, tudi za njih. Naj povem da so vse te savne imele gretje kotla na drvi, za plahnjene in umivanja pa ni bila voda iz vodovoda ampak crpana direktno iz bliznjega jezera. Glej slike.
Fincem je savna tudi kraj, kjer socializirajo (kot nase ostarije in osmice...). Tako da v savno nosijo pijaco (pivo itd...). Na srecanju je celo en finc prisel v savno z frajtonarco in enih pet minut non stop igral, finci pa so peli!!
Ko smo se z trajektom vracali iz Finske v Nemcijo, je bila na trajektu tudi savna, saj je bil trajekt finski..... Ko sem bil v savni, so bili noter tudi en oce in dva mala mulca, seveda finci. Savnanje je bilo cisto prijetno - normalno, dokler niso prisli v savni tri tipi iz finske (kasneje sem razumel, da so bili soferji tovornjakov vkrcanih na trajektu), ki so zaceli dolivati vodo kot nori in nekaj preklinjati in zugati po finsko (Finscine ne razumes en kurac, kot bi bila kitajscina... po tonu govora, pa sem sklepal da je to) v stilu "zdej vam bomo mi pokazali kako savnamo finci". Rezultat: v savni so ostali sami.