Zamenjava žarnic v števcu saxo

Začel/a bonbonèek, April 11, 2011, 08:47:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bonbonèek

Pozdravljeni. Sem že kar nekaj časa lastnik Saxoja diesel, letnik 1997, v bistvu moja boljša polovica(vzela ga je od očeta), servisiram in rihtam ga pa jaz. Drugače pa se sam vozim z Hyundai Getzem. Saxoja se splača vzdrževati predvsem zaradi porabe, katera zna biti tudi 4 litre nafte na 100 km (lastna meritev), pri vožnji v službo v Ljubljano pa skoraj pozabi, kdaj je tankala:BigThumbs:. Pa me zanima, če je že kdo rihtal osvetlitev v števcu, ker imam temo, oziroma dela ena žarnica, pa bi to razdrl in popravil. Vem, da je to skoraj finomehanika, ampak ima mogoče kdo kake slike ali navodila, kako najhitreje razdrem in skupaj spravim v obstoječo podobo. Hvala lepa za odgovore.

ModelJT

Dobrodošel na forumu!

Tule je shema, kje so vijaki, da lahko razdreš, če najdem še kaj pa prilepim.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bonbonèek

Citat od: modeljt;97630Dobrodošel na forumu!

Tule je shema, kje so vijaki, da lahko razdreš, če najdem še kaj pa prilepim.

Hvala za odgovor in sliko. Nekaj me še zanima. A je treba volan sneti ali ne (zaradi airbaga me muči)?

alesz

Citat od: bonbonček;97674Hvala za odgovor in sliko. Nekaj me še zanima. A je treba volan sneti ali ne (zaradi airbaga me muči)?
Pod oblogo volanskega stikala imaš tri (ali štiri) vijake,ki ti držijo kompleten volanski mehanizem,odviješ in kompleten volan spustiš na sedež.............

bonbonèek

Citat od: alesz;97675Pod oblogo volanskega stikala imaš tri (ali štiri) vijake,ki ti držijo kompleten volanski mehanizem,odviješ in kompleten volan spustiš na sedež.............
Hvala. Saj sem tudi malo bedast. Isti postopek sem prakticiral v očetovi feliciji, le da sem tam menjal vložek v ključavnici. Samo, ker tega ne delaš vsak dan, ti tudi kej iz glave uide. Še enkrat hvala.

bonbonèek

Stvar urejena. V vsega dveh urah sem zamenjal žarnice v števcu. Še enkrat hvala za nasvete.:emot112:

bonbonèek

Da ne odpiram nove teme. Na tem saxoju mi je odpovedal vložek v volanski ključavnici. Zdaj pa rabim seveda novega oziroma drugega. Ne da se dobit kopije pri nikomur, vsi te pošiljajo na poblaščeni servis. Ta original pa postane problem, ker moraš te tri konektorje, 6 kablov in vložek kupiti skupaj z novo ključavnico. Ta pa stane 165 €, če ti jo naredijo po naročilu, da lahko uporabljaš obstoječi ključ (10 delovnih dni se čaka), ali pa varijanta z zamenjavo vseh ključavnic, kar stane 223 €. To me najbolj raz....., ker za vsako škodo, vw, renaulta ipd, dobiš vložek že v skoraj vsaki trafiki, za saxoja pa moraš takorekoč menjati pol avtomobila. Meni se gre samo zato, ker sem pred sam dobrim mesecem zamenjal komplet sklopko, z avtom skoraj ni problemov in prede kot urica. Zdaj če ima kdo ta del kje založen, ali pozna koga, ki bi ga znal imeti, naj me prosim pokliče na 051319292. Konektor oziroma vložek, ki se pritrdi na ključavnico je črne barve, konektorje ima povezane 2xrdeča-bela in 1xrdeča-rdeča žica. Hvala za pomoč

alesz

Da ti ni slučajno odpovedal del v vložku,ki ti vključuje ventilator.....?

bonbonèek

Citat od: alesz;105366Da ti ni slučajno odpovedal del v vložku,ki ti vključuje ventilator.....?
Ne, sem pa že stvar uredil. Na odpadu v Žireh sem dobil komplet ključavnico (kar stane novo 165€), poslal mi je po pošti, nato zamenjal samo vložek s kabli, tako, da ostane ključavnica ista in avto normalno vžiga. Na prvi model saxoja ne paše ključavnica od faceliftanega saxoja, ker je imel ta oziroma ima že kodni vžig.