HY "Buldog"

Začel/a Gorcha, Marec 23, 2011, 10:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

pa treba obratiti pažnju i na ABS senzore...
svaka čast majstore, tako se radi :) Ima li koji dio, koji neče biti razstavljen?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gorcha

Trenutno rasturam i menjač :Hammer3: . Imao je neku muku, ali sam rešio sve to. Eto, mislio sam da æe to biti jedna stvar koju æu samo oprati i staviti, ali mi se nije dalo...
S obzirom da imam još jedan, uporeðujem koji je bolji, pa æe pobednik dobiti tu čast da se vrti.

Gorcha

Redosled sastavljanja delova prednjih kočnica:
(konkretno leva strana)
1. Zaštitni lim doboša i noseæa ploča sa unutrašnje strane
2. Povezivanje kočionih cilindara i postavljanje aluminijumske distance
3. Osovine ručne
- ovde obratiti pažnju da se ne pomešaju mesta osovinama (ako se u startu ne postave kako treba, na kraju ide sve iz početka :Hammer3: )
4. Druga noseæa ploča
5. Paknovi
6. Istovremeno postaviti ekscentrične šrafove kroz ušice kočionih cilindara i paknova

Gorcha

7. Ubaciti osovinicu koja drži opruge paknova i tek onda zaviti dva gornja šrafa sa navrtkama (povezuju gornji cilindar i dve limene ploče)
8. Sve to postaviti preko glavčine točka (sa postavljenim ležajem točka i semeringom)
9. Veæi šraf sa limenim osiguranjem zaviti za telo glavčine točka
10. Slično sa donje strane (Dva veæa + jedan manji šraf). Pre dotezanja postaviti i sa donje strane osovinicu gde se kače dve opruge za paknove
11. Povezati opruge (2 + 2 komada)
12. Tek sada sa zadnje strane zaviti i osigurati dve navrtke (ekscentrični šrafovi koji prolaze kroz ušice paknova i cilindara)
13. Naštelovati paknove preko ekscentara, tako da budu u krajnjem početnom položaju
14. Postavljanje opruga koje vraæaju mehanizam ručne
15. Poluge - mehanizmi ručne kočnice
16. Provlačenje gumenog doht-prstena oko cevi za kočnice i postavljanje na zaštitnom limu
17. Povezivanje creva i cevi za kočnice sa nosačem oblika "L" profila
18. Montaža doboša i štelovanje paknova (6 šrafova povezuju doboš za rukavac na glavčini).

Sve to može da se postavi van vozila i kao takav sklop direktno se montira na trap.

dyfan

Francuzi volijo zakomplicirati...:Hammer3:

Bravo Gorcha za perfektan rad!
Lep pozdrav!

garac

@gorcha, ima li nekih novosti?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gorcha

Ima, ima. Malo sam čekao da proðe zima i malo se duže igrao sa menjačem. Ali i to sam pobedio :Hammer3:

Prvo rasturanje i pranje

Gorcha

A onda još rasturanja...

Gorcha

Pre i posle, a pre finiša i sastavljanja delova

Gorcha

Još uvek ima šta da se rastura i da se čisti

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gorcha

Jedan običan menjač, a toliko posla na njemu :Hammer3:

Gorcha

Dosta je bilo ove crno-bele kombinacije. Sada malo da :emot25:

pubi2cv

Hameršlag....ko u dobra stara vremena....lepi, ko nov:take_picture:

Gorcha

Da završim i ovu priču sa menjačem.
Limovi, kao i poluge ufarbani u crno, dok ostali delovi u boji menjača.