HY "Buldog"

Začel/a Gorcha, Marec 23, 2011, 10:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gorcha

Telo cilindra je oæišæeno od korozije, unutar cilindra zidovi su honovani, klip očišæen i zamenjene gumice na klipovima. A kasnije i sam cilindar ofarban.
To bi bila reparacija starog.
Najmanja muka je novi cilindar, još kada vam neko pokloni, onda je to prava stvar:BigThumbs:

Gorcha

U meðuvremenu i paknovi uraðeni

Gorcha

Sve ovo treba ofarbati i vratiti nazad :Hammer3:

Da krenem od prednje leve strane

Gorcha

Delovi za kočenje oko prednjeg desnog točka

Gorcha

Tu su i ostali delovi prednjeg trapa: kočiona creva, poluosovine,glavčine točkova, amortizeri i spone, letva upravljača...

Gorcha

dyfan

Gorcha, svaka čast za strpljenje i pedantnost.
Ovo je dobar primer, kako se to radi - a ti si dokaz, da se to može.
Želim, da uspešno nastaviš u ovom stilu do kraja.
Lep pozdrav!

Gorcha

Još malo pa æe radovi da dočekaju i drugu zimu. Kada sam počeo sa radovima, moja prognoza je bila da æe do kraja jeseni ove godine HY da bude uraðen. A vidi se da od tog roka nema ništa. Biæe dobro ako do zime Buda stane na svoje noge i ima svoj pogon. Za ostale detalje mora da se sačeka.
Ili jednostavno da sam sve ove detalje "preleteo" samo da bih se vozio. Za mene to nije rešenje.

Gorcha

Pre kompletiranja prednjeg trapa treba da sredim okolni prostor. Mislio sam da æe mnogo lakše i brže da se odradi ovaj posao, ali...
Sreæom nema truleži, samo površinske korozije. Za sada na pretek :Hammer3:

Gorcha

Uglavnom do "golog" lima

Gorcha

Temeljna - osnovna boja

Gorcha

Trap uraðen i  preko temeljne ofarban crnim emaj-lakom. Nakon toga zaštiæen zbog nanošenja masivne zaštite na limariji. Ostaje da se prefarba taj deo limarije i da se namontiraju veæ pripremljeni delovi trapa

Gorcha

Tu su odraðeni još neki detalji. Pre farbanja je očišæena površinska korozija i pripremljen prostor oko motora i menjača. Ostajlo je da se sastave prednje kočnice i da se sve to zajedno sa glavčinama postavi na trapove

Gorcha

Ono što sam rasturio, sada treba da vratim sve nazad :Hammer3:
Reč je o prednjim kočnicama.
Slikovit hronološki prikaz sastavljanja kočionog mehanizma na prednjem desnom točku:

Gorcha

Treba obratiti pažnju da se pogrešno ne postave osovine sa ricnama za ručnu kočnicu.
Druga i treæa slika pokazuju kako treba, a zadnje dve kako ne treba da budu postavljene te osovine.