Tempomat

Začel/a Jerry69, Marec 15, 2011, 06:32:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Citat od: superca13;95034In ja, pri drugih znamkah je podobno.

Ni. Glej moj prejšnji post.
OK

LP
Primož

superca13

Citat od: Citroenovc;95046Ni. Glej moj prejšnji post.

Je. Antara recimo. Obstajajo pa očitno tudi izjeme, kjer se da za moje pojme "nelogično" v 2. ali 3. vozit na tempomat. Po mojem je logika takih omejitev naslkednja:  V četrti prestavi ima voznik že širok razpon hitrosti brez potencialne prekinitve tempomata, od minimalnih 40km/h pa do XYkm/h. V tretji nimaš takega razpona, takoj ko prestaviš navzgor (ali navzdol), prekineš tempomat.
Imaš omejilec za vasi ali za druge namene,(ki ni za hec v avtu in tudi ni namenjen počivanju voznikovih nog), da ne prekoračiš hitrosti. In voznik je s tem še bolj pri "stvari", da ne nagazi kakega otroka, traktorsita, kolesarja, alkoholika ;) itd.
Èisto logično, da je tako.

Citroenovc

Meni pač ni všeč ideja, da je motor zadušen. So tudi situacije, ko se enostavno lahko rešiš le tako, da pohodiš plin. In kakor sem jaz probaval pri omejilcu - je zelo len odziv, preden ugotovi, da misliš resno.
Meni noga ne počiva, vsekakor pa je vožnja bolj mirna in udobna za vse, saj drži enakomerno hitrost. Pri omejilcu temu ni tako.
OK

LP
Primož

dvorjan

Tudi na mojem Accordu dela tempomat brez tezav v tretji prestavi. Lahko pa probam se nizje, ce ima kdo izrecno zeljo. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

ja daj probaj 120km/h v prvi s tempomatom
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jerry69

Citat od: garac;95058ja daj probaj 120km/h v prvi s tempomatom

HA HA HA
To tudi mene zanima :funny34d:

LP
J

superca13

Probaj če gre v rikverc :) :)
zezam malo :)

miklavz

No ja; moje mnenje - skromno - je, da je tempomat nekako soroden z avtomatskim menjalnikom; osebno mi je žal, da ne deluje, recimo, pri 40 na uro. Omejitev je postavljena, menjalnik bi pa že prešaltal.
Moje izkušnje iz ZDA - ni spodnje omejitve za tempomat. Posebno urbana naselja pa šolske zone - ni ga heroja, ki bi držal 15 mph.
Škoda ampak - csaj vozimo se lahko.
LP

Xandrej

Lahko jaz probam pri avtomatiku kaj bo delal. Sicer nimam niti malo poterebe, da bi si dal pri 40 km/h tempomat...

dvorjan

Evo, se zadnji test opravljen. Potrebuje vsaj 40 km/h da pusti vklop tempomata, pod to hitrostjo se gumb ne odziva ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BT-C5

..edina rešitev,da 50km/h drži konstantno je montaža ročnega gasa,recimo IMT 539 ima to že serijsko!!:):):):)
Jaz bi ga tudi rabil(včasih) v 3 pri 50km/h.Meni pri nakupu avta to nihče ni omenil,lahko vrnem avto??
Lp.:)

garac

meni pa noben ni omenil, da je treba tankat, a lahko vrnem avto? Sem mislil, da je za 20 jurjev to že v ceni
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Citat od: BT-C5;95103..edina rešitev,da 50km/h drži konstantno je montaža ročnega gasa,recimo IMT 539 ima to že serijsko!!:):):):)
Jaz bi ga tudi rabil(včasih) v 3 pri 50km/h.Meni pri nakupu avta to nihče ni omenil,lahko vrnem avto??
Lp.:)

Takoj vrnit avto(najbolje kar skozi izložbo, tako kot oni s Hondo v MB :)) in nabavit IMT al pa staro stoenko z ročnim gasom :) :) Hec :)
Malo še, pa bodo kupci hoteli imet 3 prestave v rikverc, pa pogon na rezervno kolo in šibedah na podvozju :P
Včeraj sem se nalašč s tempomatom vozil 50km/h, v četrti, skozi naselja....sicer se da bencinca izredno lepo peljat v četrti 50km/h, se ne matra ampak to je živa katastrofa: povprečno slovensko "selo" prevoziš po omejitvah v 1-2 mogoče v 3 minutah če si v Dolgi vasi :), v 99,9% nisi edini na cesti, spredaj nekdo vozi 45km/h in gleda kak se mladenke sprehajajo, nekdo zavija levo, še kako semafor vmes in moraš nenehno prilagajat hitrost...tako da je tempomat v naseljih prej ovira kot pomoč...

Ales79

Da tempomat dela je pogoj samo, da je hitrost višja od 40km/h (dela ne glede v kateri prestavi imaš).
Limiter oz. omejevalec hitrosti pa dela od 30km/h (dela ne glede v kateri prestavi imaš), in v primeru, da želiš, da se ti ugasne, samo pohodiš gas do dile in ti ga samodejno ugasne, brez nepotrebnega tipkanja po volanu.
Vsaj tako dela pri avtomatiku.

LP, Aleš

BT-C5

Citat od: superca13;95128Takoj vrnit avto(najbolje kar skozi izložbo, tako kot oni s Hondo v MB :)) in nabavit IMT al pa staro stoenko z ročnim gasom :) :) Hec :)
Malo še, pa bodo kupci hoteli imet 3 prestave v rikverc, pa pogon na rezervno kolo in šibedah na podvozju :P
Včeraj sem se nalašč s tempomatom vozil 50km/h, v četrti, skozi naselja....sicer se da bencinca izredno lepo peljat v četrti 50km/h, se ne matra ampak to je živa katastrofa: povprečno slovensko "selo" prevoziš po omejitvah v 1-2 mogoče v 3 minutah če si v Dolgi vasi :), v 99,9% nisi edini na cesti, spredaj nekdo vozi 45km/h in gleda kak se mladenke sprehajajo, nekdo zavija levo, še kako semafor vmes in moraš nenehno prilagajat hitrost...tako da je tempomat v naseljih prej ovira kot pomoč...

:) ej,šibedah na podvozju bi pa imel:)
..lahko veliko lažje  prilagodiš vožnjo glede na razmere na cesti!
..in ravno ko gledam mladenke bi rabil tempomat(mi noga začne trepetat):)

Lp.