Tempomat

Začel/a ervo66, Marec 13, 2011, 04:19:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ervo66

Živjo.
Mam problem z tempomatom ko ga začnem
uporabljat se mi vsako tolko prižge napis "service"
pol ga morem isklopit pol dela pa spet ne
to je začelo bit vedno bolj pogosto,ve kdo kaj je s tem??

Atrox

Do zdej se mi je to enkrat zgodilo. Na računalniku ti najbrž napiše speed control system faulty in kolikor sem bral na ostalih forumih je to kr pogost problem pri C4kah letnik 2004 in 2005, se pravi pri prvih modelih. Zanič pa naj bi bil senzor na zavori ali pa sklopki, ki izključi tempomat če pritisneš bremzo/sklopko.

ervo66

aha se bom pozanimal,da vsej vem kaj bi blo približno :)
No moj je 2006 pa tud dela probleme.
hvala.

kristjanr

Pri moji C4ki je bil problem v kontrolah na volanskem obroču.

drmare

Ja pri meni isto...kr nekaj!

peroc4vts

Meni tudi včasih zatrokira :/
in mi je tudi povzroču malo sivih las z napisom SERVICE sredi Italije :D
ampak pol izklopiš in ko spret vklopiš ponavadi dela iz prve. problem mi dela pa samo tempomat, limitator nikoli.
me pa ne moti toliko, da bi šel na servis, ker bi me ziher olupili za par papirčkov po 100€ :)

merdzo

Meni tudi serje. Obvolanske kontrole so. Podrkam malo tisti knof pa je dobro za nekaj časa.
Strošek menjave je 200eur.

lp

dvorjan

Na koliko starih avtomobilih pa vam to nagaja? In kako pogosto uporabljate tempomat (vsak dan, obcasno ...)?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ervo66

Citat od: dvorjan;96737Na koliko starih avtomobilih pa vam to nagaja? In kako pogosto uporabljate tempomat (vsak dan, obcasno ...)?

Moj je 06l in ga uporabljam vsak dan.

peroc4vts

Citat od: dvorjan;96737Na koliko starih avtomobilih pa vam to nagaja? In kako pogosto uporabljate tempomat (vsak dan, obcasno ...)?

Moj je 2005, tempomat pa uporabljam občasno (cca 1x-2x na teden)

Sine64

na mojem (no zdej je od tastarih) C4 letnik 2006 imam občasno probleme z speed limiterjem, tempomat dela ok. Kolega imel isti problem, le da je njemu nagajal tempomat, avto bil še v garanciji, menjali so volanske kontrole oz komplet volan, potem bilo ok.

bojch88

Tudi meni se je pojavila napaka na tempomatu, javlja mi omenjeno napako za servis (speed control system faulty). Uporabljam tempomat vsaj 3x tedensko. Me zanima kakšna je približno cena za popravilo? Osebno me ne moti, bom pač nekaj časa držal na gas, samo če pa že imam to opcijo bi pa rad imel da mi vse lepo dela kot mora.

JozeG

Klasika pri C4.

Ga v glavnem ne uporabljam več, ne vidim rad napisa service.

grgos

Imam dobra dva meseca c4 1.6 16v bencinarja 2007 , in ko grem zadnjič iz službe mi pri ponovnem vklopu tempomata zagori lučka SERVIS za kratek čas in mi ne vklopi tempomata ,ok mal počakam in čez čas vse ok .No včeraj se mi SERVIS lučka prižge še dvakrat pa nisem nič prikljapljal temomat ko se peljem na Primorsko nazaj grede pa ko kliknem stikalo porabe goriva mi jo prižge ponovno in napiše da je prišlo do napake pri prikazu porabe ......no jutri grem itak do štromarja oz. do mehanika po informacije pa vseeno vprašam lp A

jumper1

lahko je tudi zavorno stikalo 12€