C5 mk IV

Začel/a garac, Marec 12, 2011, 11:23:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

JureA

Citat od: garac;282507ma jest za boljsi obcutek pustim punci na pumpi še 20€ manče . . .

To ni še nič!
Tapravi preseratorji tak znesek (130 EUR) poravnamo s 500 EUR bankovcem, potem pa prodajalki galantno rečemo:

- "Gospodična, drobiž pa kar obdržite!"

DejanO

Citat od: zlikovski;282490Bi se strinjal z Garačem, pri hibridu ne prišparan prav nič kvečjemu izgubiš, potrošnja ista ali celo večja kot pri dizlu. O batariji pa pri hibridi zgubljat besed.
Moje osebno mnenje popolna elektrika ali dizel.
Te novodobni bencinci pa bolj žalost.
Samo da povem X model z 1,6 bencincem poraba nekje 7-9L.

pa si preračunaj stroške,
nižja nabavna cena
sam bencin je cenejši,
cenejše vzdrževanje, cestnina
ni egr, fap, adbleu pizdarij ki crknejo,....
lahko voziš na krajše relacije brez posledic
dizel je out

1.6 180KM folga, samo kaj ko ga pri C5 X ukinjajo, žal.
2.0 HDi je zgodovina, čedalje manj dizlov bo v ponudbi tudi pri drugih proizvajalcih.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

Meni osebno je avto predrag, to kar ponuja.
Elektriko pa tudi dvigujejo, ''grozijo'' o električnih mrkih,...
Preračunano na trenutno stanje se ti splača električni avto če delaš dnevno nekje 70km ali več ostalo je ekonomska zguba.
Kot vsako stvar na začatku ti ponudijo, pozneje pa te udarijo po drugoj strani, oni svoje dobijo not.

Čojko

Hočeš ekonomiko za vozit?

Zakaj potem hočeš 1800kg avta? Zakaj mora bit SUV? Zakaj moraš vozit sabo še skoraj tono baterij pri EV? Zakaj gume širine 245, recimo? Zakaj mora imeti "200 konjev"? Vse to za se vozit sam ali pa do 4 članska družina do 130km/h?
Kaj manjka Berlingu 1,5 1.6 HDI s porabo 5-6 litrov?
Kaj manjaka staremu Renault Meganu 1.5 dci s porabo pod 5 litrov dizla?
Al pa Golf 5 karavan 1.9 TDI s porabo dobre 4 litre?

Malo se vprašajte kaj je racionalno in kaj je potrošništvo oz. koliko si odvisen od njega. Saj zdaj nabijajo bencin pa dizel v višave, da lahko to neumno elektriko turajo. Še bicikl mora bit električni. Kot, da niso že 100 let nazaj izumili prestav. In pol se folk ukvarja s športom, kolesari. Jao meni :Hammer3:

Še malo pa se bo treba v kak nerazvit del sveta preselit, da boš lahko kupil en normalen avto.

garac

tisti ki reče, da je dizel out je en navaden butl. Pri Citroenu je HDI edina prava izbira, če imaš avto za vozit, za v garažo imas lahko tudi katerega od neposrečenih bencinarjev. Zadnji bencinski motor, ki je bil kaj prida je bil stari 1.6 8v, pogojno novejš16v potem ko so odpravili prebijanje  tesnila glave.
VTI, THP, Pure Tech eno samo sranje pa jih hvalite kolikor jih hočete
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Mamin C4 Picasso 1.6 HDi je ravno danes brez pripombe opravil tehnični pregled, števec kaže dobrih 330.000 .
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

tomaz555

gepl83

Nekateri se pač obračajo po trendih in ne po tistem kar je dobro in resnično potrebujejo. Saj so dobrih 20 let nazaj pa dizle forsiral. In vsak bedak je kupu dizla. Tud tist, ki je delal 7000km na leto.

tomaz555

Glede na to kako dobri so bencinarji in kako malo porabijo goriva, sem hotel kupiti novega Jumperja  na bencin. Saj so dizli out. A glej ga zlomka, ga nimajo v ponudbi. Kolega avtoprevoznik, pa bo vse kamijone zamenjal, vsi novi bodo na bencin. Je prebral, da je dizel out. Vedno bolj pogosto mi hodi po glavi Jelinčičeva izjava...

Romzi

Citat od: garac;282527tisti ki reče, da je dizel out je en navaden butl. Pri Citroenu je HDI edina prava izbira, če imaš avto za vozit, za v garažo imas lahko tudi katerega od neposrečenih bencinarjev. Zadnji bencinski motor, ki je bil kaj prida je bil stari 1.6 8v, pogojno novejš16v potem ko so odpravili prebijanje  tesnila glave.
VTI, THP, Pure Tech eno samo sranje pa jih hvalite kolikor jih hočete

:emot112:

zlikovski

Zdaj smo spet tam z temi novodobnimi downsizerji 80.000+km ali pa še prej, lahko računaš da bo delo in strošek na mašini, isto kot pri yugotu in kolko je bilo slabega rečeno prek teh avtov :)
Kolko se zmeče denarja za vzdrževanje teh avtov,.....
Meni osebno predragi avti za to kar dobiš.

Z razliko od Yugota so se nekoč delali servisi po občutku, nekateri sploh če so kdaj menjali olje samo dolivali,.... Zakuhali xy krat motor pa šel dalje.

CEPETKO

Lahko bi naredili glede na to da je bencin poceni za x model en dober 3.0 V 6  motor uf to bi bilo noro. Eno dobro staro Carlsson predelavo v kombinaciji z  delno oranžnimi sedeži usnjenimi in rdečo citro barvo. Carlssona če bi kje našel  dizla 3.0 HDI bi  bil takoj pri meni. Dvojke so naredili zelo malo. Trojke še manj. Sploh če bi bil rdeč.
Citroen - kreative tehnoloži.

zlikovski

Saj glih to, kateri ima € si bo itak kupil avto ter nebo gledal na potrošnjo,... tu pa cinclajo z temi dehidriranimi mašinami. Zraven tega pa še cene kot za pol hiše.

Romzi

Imel sem že omenjeni 1.6 8V (90 KM) motor.
Poraba zmerna (cca 7 litrov), okvare = NULA, prodal s 300.000 km, po cca. 5 letih od prodaje sem isti avto srečal na cesti. Očitno to ne crkne.
Me noben ne prepriča, da se omenjeni motor ne da malo spimpat, da bi ustrezal strožjim eco standardom in požrl še kak deci (ali liter) manj.

MSrougeZX

Ve mogoče kdo kje se da dobiti se kakega C5X 180 konjskega? Nov, rabljen, testni...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil