C5 mk IV

Začel/a garac, Marec 12, 2011, 11:23:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Fantje dobri ste ...

že ob prvi fotografiji morebitnega bodočega C5 ste začeli razglabljat o problemih in težavah, ki jih bo mogoče imel :)

psihopat100posto

mel jih bo sigurno, saj je citroen! :)
Osebno mi ni preveč všeč, kot tudi ostali citroti ne, narejeni po l.2000.
lp

ModelJT

Nekaj fotošopov in en krajši članek.

Èe lahko sklepamo po DS5, bo novi C5 opustil izrazito zglajene karoserijske linije sedanje generacije in postal bolj agresiven z izrazito srpastimi oblikami. Vsekakor lahko na sprednjem in zadnjem delu pričakujemo tudi izčrpno rabo luči LED, v notranjosti pa bi že kar pogrešali različne 'vesoljske' oblikovalske prijeme.

Podvozje naj bi bilo v osnovi sicer konvencionalno, zato pa bi lahko bilo v dražjih različicah opremljeno s hidropnevmatskim vzmetenjem, ki se mu Citroën naj ne bi kar tako rad odpovedal.

Poleg že omenjenih in večinoma znanih bencinskih in dizelskih motorjev ter hibridnega pogona bi lahko bil na voljo tudi z električnim motorjem. Kakorkoli, v skladu z napovedmi bomo morali na limuzinsko različico počakati do druge polovice leta 2013, kombijevska pa bo prišla še pol leta pozneje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gepl83

Kaj je zdaj? Bo citroen ukinil poleg c6 še c5? Nč novega o c5 nove generacije?

xpuser

Možno je vse, sem pred časom slišal ali bral, no vglavem ds linija bodo premium vozila, peugeot srednji višji razred, citroen pa nižji /nizkocenovnik kot dacia pri renoju.

gepl83

Škoda. Èe se bova z picassom dobro razumela, bi pa vzel enega karavana čez ene štiri leta.

garac

danes sem bral poročilo s sestanka ACI, ki mi ga je poslal Aleš Kranjčan, menda hidravlika naslednjo generacijo še ostane... na priprošnjo inžinerjev, ki se jim je zdelo škoda zavreči 60 letno zgodovino hidravlike
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rsm23

No to je pa dobra novica. :emot112:

Upajmo da bo temu res tako...samo naj že dajo ven novo generacijo z novimi motorji (BlueHDi)...tale je že mal prežvečena ;)

garac

itak bo večina motorjev novih tako dizlov, kot bencincev, euro6
[SIGPIC][/SIGPIC]  

rsm23

No saj...trenutno je namreč C5 skoraj edini ostal zadaj z motorizacijo. P508 ima že dolgo nove motorje in menjalnike v ponudbi.
Kar hočem povedat je to, da pač izgleda da ga bodo s septembrom (obvezen EURO 6 za vsa prvič registrirana vozila) nehali delat in dali ven nov model...ali pa bodo pač tik pred zdajci posodobili motorizacijo.

Lovro

Citat od: rsm23;198259...ali pa bodo pač tik pred zdajci posodobili motorizacijo.

Po mojem bolj to. Ker drugače bi verjetno že okoli krožile kake informacije, da jeseni pride ven nova C5.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gox

Namesto bi-turbo, naredijo bi-Fap pa bo euro6 :)

superca13

Citat od: rsm23;198259No saj...trenutno je namreč C5 skoraj edini ostal zadaj z motorizacijo. P508 ima že dolgo nove motorje in menjalnike v ponudbi.
Kar hočem povedat je to, da pač izgleda da ga bodo s septembrom (obvezen EURO 6 za vsa prvič registrirana vozila) nehali delat in dali ven nov model...ali pa bodo pač tik pred zdajci posodobili motorizacijo.

Samo enega vidim pri 508 recimo. Hdi180euro6. Ostalo vse euro 5.
Ali jih je kje še več?

garac

po kolektivnem najbrž, ko se menjajo orodja itd, 1.6 bo tudi žalosten dan ali pa tudi ne, dan ko bodo modlei DS tudi uradno samostojna znamka
[SIGPIC][/SIGPIC]  

rsm23

@superca: Ja. Zaenkrat je samo 180...ampak vsaj je en primerek.
Najbrž pač to pride kot pravi garac z 1.6 (a ni bil včasih 1.7?)...