Euro motor

Začel/a rannt, Marec 05, 2011, 12:21:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rannt

Zdravo

Prodajam saxoja, letnik 2001 in me je en gospod spraševal, kakšen tip motorja ima. Govoril je o nekih euro oznakah in da naj bi se to dalo ugotoviti po številki šasije. Pa me zanima, kaj je s tem? Sem brskal po googlu, pa za pojem euro motor ne najde nič uporabnega (ali pa jaz ne vem, kaj sploh išečm :)

Hvala

ModelJT

To so te oznake od Euro1 do Euro5. Kmalu bo tudi Euro6. To pomeni koliko emisij avto spusti v ozračje. Ker je tvoj avto letnik 2001, predvidevam da ima Euro3 motor, nej me kdo popravi če kaj ni prav.

Na tem linku ti lepo piše, samo angleško moraš znati (piše za Euro5 in Euro6): http://europa.eu/legislation_summaries/environment/air_pollution/l28186_en.htm
[SIGPIC][/SIGPIC]

rannt

Aha to je to :) Se da to kje preveriti, katere verzije motor ima določen avto?

Hvala, lp

ModelJT

To pa ne vem. Mogoče na tehničnem, ko ti merijo izpušne pline? Drugč pa, ko sem gledal po oglasnikih imajo vsi 2001 Saxoji Euro3 motor.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Saxo itak vsi romajo v srbijo. Naš je šel prejšni teden. Èe je 2001 letnik potem je euro3.

rannt

@Xandrej: saj ravno zaradi tega me je potencialni kupec spraševal glede tega :)

Ko imam že ravno odprto temo, kakšna najvišja realna cena, za katero bi se še dalo prodati avto z naslednjimi podatki:

bencinski motor
1124 ccm
44 kW
letnik 2001
1.registracija 3 / 2001  
149300 prevoženih
Tehnični velja do 03/2012
Menjalnik ročni menjalnik(5 pr.)
Barva rdeča metalik
1 x Airbag
3.zavorna luč
kodno varovan vžig motorja
tonirana stekla
električni pomik prednjih stekel
centr.zaklep. z dalj. upravljanjem
servo volan
avtoradio / CD
1.lastnik
avto garažiran

zlikovski

Poglej euro cenik in to je to, lahko je avto očuvan o nulo z par kilometrov, ali pa vožen normalno je cena za ta letnik pač določena.
Višja je cena težje ga prodaš to pa je vsem znano.

Xandrej

Ko boš avto dal na avto net boš dobil klic v roku 10-30 minut. Pridejo po njega 100%! Daj ceno kakršno misliš, da je avto vreden. Sam veš v kakem stanju je oceni ga sam, malo poglej cene ki se prodajajo taki letniki ene 100€ manj pa je...