Kako se vozi z diesel motorjem

Začel/a nest, Februar 23, 2011, 01:06:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dragan3

no moje mnenje je da neglede na porabo ne smeš bit ovira na cesti!!! in če nočeš bit ovira na cesti in voziš dokaj dinamično izpod 6l ne pije noben avto KONEC!!!!!! kar se pa tiče TDI in HDI motorjev sta pa ta dva motorja po mojem mnenju in izkušnjah trenutno najbolša. in da se razumemo avto uporabljam zato da pridem od točke A do točke B torej kot prevozno sredstvo!!! ne pa za "špananje" kdo bo koga prehitev kdo koga dohaja in podobno!!! drugače pa fantje in dekleta dizel je za v traktor bencin pa za v avto!! brez zamere

Jogador

Citat od: Dragan3;180388no moje mnenje je da neglede na porabo ne smeš bit ovira na cesti!!! in če nočeš bit ovira na cesti in voziš dokaj dinamično izpod 6l ne pije noben avto KONEC!!!!!

drugače pa fantje in dekleta dizel je za v traktor bencin pa za v avto!! brez zamere

Ahem, tvoje mnenje (okrog porabe pod 6l) lahko jaz z eno furo z dizlom spremenim, pa boš videl, da sem daleč od ovire na cesti, kvečjemu prehitro se peljem.

Kar se pa traktor primerjave tiče-brez zamere- to je rahlo zastarel pogled na zadevo, moderni dizli so daleč od SDI motorja, ki je bil res samo za v traktor:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

pixxel

Dragan3

Citat od: Jogador;180395Ahem, tvoje mnenje (okrog porabe pod 6l) lahko jaz z eno furo z dizlom spremenim, pa boš videl, da sem daleč od ovire na cesti, kvečjemu prehitro se peljem.

Kar se pa traktor primerjave tiče-brez zamere- to je rahlo zastarel pogled na zadevo, moderni dizli so daleč od SDI motorja, ki je bil res samo za v traktor:BigThumbs:

ne rečem da so dizli slabi daleč od tega... tisto s traktorjom je le šala ne jemat toliko resno! dizlov ne maram le iz enega razloga VZDRŽEVANJE! ker pač nimam toliko denarja da bi si kupil novega bi si torej kupil rabljenega 10let starega z neznano koliko kilometri... potem pa so tu komponente okoli motorja...turbina...visokotlačna črpalka...šobe itd itd... nobena zadeva ne stane majn kot 150ew.... za bencinarja za 150ew kupim cev motor eno popovdne malo rekreacije in je to to!!!

BT-C5

potrebno ga je počasi segreti,potem ni težav,omeniti pa velja tudi,ko je avto dalj časa pod obremenitvijo,recimo 3500U/min in več ali daljši klanec(recimo špananje na Roglo),da se ga nekaj časa pusti laufat v prostem teku in šele nato ugasnit-ne takoj ugašat!!

mirchi

No,probal sem vse vrste dizlov,trenutno sem pa na japonskem. Honda Accord 2.2i-ctdi. Zvok je cisto nekaj posebnega,niti najmanj dieselski. Vse ostalo je pa tudi precej sci-fi. navor,moc,obrati do katerih se suce in kultivirano vlece...pol pa se poraba...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Dragan3

to se ze dolgo govori da so ti japonski dizli super... kaj pa glede vzdrzljivosti?? ve kdo? TDI,HDI---> 500 000km  cvet mladosti..  honda--> ??? ??? km