Potovalni računalnik in hidravlika

Začel/a mrgaboj, Februar 21, 2011, 10:45:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mrgaboj

prvic uporabljam avto ki ima potovalni racunalnik.
no uprasanje
Koe sam ga natankal  do vrha mi je potovalni rac. pokazal da imam v rez. nafte za 800 km,kar mi se zdi za 65 l naftemalo premalo km.kaj bi se dalo naresti,a dam pot,rec komplet reset, alikaj podobnega.

Ko sem hotel pogledati olje za servo in hidravliko se pocasi odpr pokrov mi je malo zraka ven zbezala in sem na hitrco zapru nazaj,ni mi jasno a je rezeorvar po pritiskom ali kaj ali lahko jaz dolijem olje.

CIT. c5 l 2006 2.0 hdi 16v fap
1.lahko jaz odprem in dolijem olje in kaksno olje gre v njega?
2.kako kontreoliram nivo olja v rezeorvarju ker je rezeorvar crna plastika?
3,in a opstaja kaksen postopek tega posega nemore biti nikaksen BAV-BAV?- hidravlika
4.POT.RAC, a ga peljem na cit. servis da ga resetirajo ali opstaja kaj druge za to (alternativna medicina za citroene)

L.P. Mrgaboj

MSrougeZX

Potovalni rač. ti kaže enkrat 800, drugič ti bo 900 čist odvisno od tvojega načina vožnje, on to prilagaja...saj boš videl če se boš s polnim tankom peljal recimo 150km pa ti bo mogoče še vedno kazal da imaš za prevozit še 750, mamesto 650recimo...vglavnem ko ti do fula natankaš in tisto kar izpiše tisti treuntek ni merodajno. Bodi pozoren na spremembe in boš ugotovil kak niha.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mrgaboj

jumper1

Držiš tipko za pot.rač par sekund pa se resetira kilometre s polnim tankom pa kaže različno odvisno od načina tvoje vožnje ponavadi ko natankaš in se odpelješ iz pumpe je malce večja poraba in je malo manj kilometrov do bencinske potem pa se počasi stvar nastavi na dokaj točne km.Glede hidravličnega olja pa je to posebno olje za citroene,
ampak če nikjer ne pušča ga ne bi smelo manjkat!

CEPETKO

Danes sem malo štoral po avtu in preverjal nivo vode pa vidim, in berem tole pa nisem upal odpreti pokrovčka da bi pogledal nivo olja še za hidravliko.
Kaj to pomeni da je dekontaminirano ?
Citroen - kreative tehnoloži.

Xandrej

Ti si kdaj videl hidravlično olje da nebi bilo strupeno, agresivno in še kaj???

Saj v to posodo nerabiš gledat imaš obstrani indikator pa ti kaže kolko je olja. Èe pa manjka pa odpreš pokrov pa doliješ!

superca13

Dekontaminirano pomeni, da moraš malo vode zraven nalit :)
Zezam: Dekontaminirano pomeni, da so iz določenega prostora/sistema, materije odstranjeni vsi škodljivi elementi/tujki, snovi itd. torej da je sistem čist.
LP
S

ModelJT

Pa upam da veš, da ko gledaš nivo oz. dolivaš LDS moraš avto na najnižjo pozicijo spustit.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Citat od: ModelJT;164289Pa upam da veš, da ko gledaš nivo oz. dolivaš LDS moraš avto na najnižjo pozicijo spustit.

LDSa še nikoli nisem preverjal, tako da verjetno imaš kot mehanik prav.
Ampak zanimivo - pri klasični hidravliki  LHM+ je pa ravno obratno - pravi nivo si videl šele, ko je bil dvignjen na MAX.
Kar je logično - saj je takrat v obtoku več olja.
OK

LP
Primož

ModelJT

Citat od: Citroenovc;164543LDSa še nikoli nisem preverjal, tako da verjetno imaš kot mehanik prav.
Ampak zanimivo - pri klasični hidravliki  LHM+ je pa ravno obratno - pravi nivo si videl šele, ko je bil dvignjen na MAX.
Kar je logično - saj je takrat v obtoku več olja.

Je bilo tudi meni prvič čudno, samo tako je narejeno. Vsi na LDS imajo tako. Je bil primer ko je lastnik neke c5 izgleda mislil, da se doliva in preverja kot v xantiji in ostalih. Potem je pa lilo ven par minut, ko si odvil pokrov. Je bilo sigurno kak liter preveč LDSa.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Kaj pa je fora, da se pri C5kah na dvigalu (ko so na max) odpira rezervoar za LDS?
OK

LP
Primož

ModelJT

Citat od: Citroenovc;164549Kaj pa je fora, da se pri C5kah na dvigalu (ko so na max) odpira rezervoar za LDS?

Ker lahko raznese posodo zaradi pritiska.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Se pravi dejansko - greš menjat gume k xy vulkanizerju in ga moraš na to opozorit?
OK

LP
Primož