Jagode, zelenjava, sardelice

Začel/a garac, Januar 13, 2011, 08:14:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Je slovenska in angleška mentaliteta, ki sta svetloba leta narazen. Z nastopom krize pa še toliko bolj. Vsi znajo samo pametovat, kaj pametnega naredit pa redko kdo. Pa še ti se skoraj morajo skrivati, da se jih ne zjebe. In kamorkoli pri nas pogledaš je povsod isto.

vinotoc

A sedaj ste pa vse teme združili v Sardelice....?
Pametujte po drugh temah, ta je preresna in prekuræevo dobra, da bi vas prenašala.
Pa kaj primerjate angleško in slovensko mentaliteto. Usedite se na trda - realna tla in primerjajte mentaliteto me rovtami in vukojebino. V rovtarski mentaliteti pametujejo, v vukojebini se podjebavajo. Informacij kolikor hočeš!
Pa še o nasvetih: jasno, da tistega, ki ume in zna delati ni na forumu, tisti ki ni držal izvijača pa teori/etizira, kaj pa naj! Uni ki vozimo na zastonj servise pa priporočamo servise. Še serijo A vozim na servis, da mi menjajo olje in povejo, da mi je zmanjkalo benza. Ja pa koledar sem tudi dobil na enem mestnem servisu. Vse nago, lepo, pa še tamale imajo retuširane, vam povem! Pa jagodičevje (mislim un kraužlast) nič ne svetuje. Tudi on vozi na servis in servisira le pri poblaščenem mesarju. Ima namreč najdaljšega prasca in to brez repa. Pa prasc je zamaščen bolj kot krškopoljski merjasec. Še en ima vse zamaščeno, vsako sezono bolj in bolj. Serija A vsa mastna, mu ne vžge in hvala bogu je, da je nalil v motor olje brez holesterola. Kolpasanwagen pa vsako nedeljo postavi pred dvorišče, po maši ga vrne v garažo. Nauravnotežena oseba, vam povem iz prve roke. Ja pa un hribovc tudi ni bogvekaj. On nikoli ne bo umrl. Bo večno živel in sestavljal velbloda. Pa twinga sestavlja sem slišal.
Naj živi Fricov zakon, se bom vsaj lahko izselil iz teh rovt in vukojebine. A o novem precedniku ste že slišali? Na seje se brž vozi iz zaprtega oddelka. Sedeža pa še ni menjal. Klošar. vam povem!
Vsi nazaj v svoje teme! Ostanejo lahko le neuravnoteženi in zgoraj omenjeni!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

xpuser

Koliko tem je enih in istih, nov uporabnik se mu ne da prebrat podobne/iste teme.
Vpraša pričakuje takojšen odgovor in potem če stvar reši ne napiše kaj je bilo, za v pomoč drugim.Eno samo fehtanje je ratalo.

Kam pa ga naj bi poslal kot na servis? Novejše avtomobile praktično sam nimaš kaj šraufat.

garac

ja vini, saj se lahko rešiš vukojebine, če rabiš pomoč te zapeljem do Šentilja, ti samo ponavljaj kar te vprašajo ðermani, ðermani, samo, da to potem ne ujamejo v parizu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

Pa kaj čem jaz amater tu gor pisat in nasvete delit, če je pa na forumu nekaj ljudi, ki se na vse spoznajo in znajo svetovat.

Zelo sem navdušen tudi nad vprašanji, kjer ni podanih nobenih informacij.
Kako se naj za vsakega spomnem, točno kateri model avta vozi. Oziroma ali sploh sprašuje za svoj avto.
Kristalne krogle še nisem nabavil.

Da bi pa slučajno kdo napisal, kaj je že preveril in kako, je tudi redko.
Èe je toliko len, da se mu niti dejstev ne da napisat, je pa čist vredu nasvet "pelji na servis".
Rade volje pomagam, samo da bom pa prosil avtorja teme, da poda kaj več info, je pa tud mal smešno.
Takoalitako pa marsikdo na koncu ta tekst sprinta in nese na servis. V tem primeru je pa čist vseen, kdo pomaga, nekdo ki kaj ve, ali nekdo, ki je nekje nekaj prebral in...

Imam ravno tak primer, sicer maček za določeno znamko vozila, lastniku opiše kaj bi lahko bilo, v angleščini, lastnik ki nima tehničnega znanja, to v angleščini bere, torej sta bila vmes že dva prevoda, in potem svetuje mehaniku ki je  penzijo zaslužil s šraufanjem tega modela avta, kako in kaj.

Pa spet sem približno pol sporočila zbrisal, ker se mi kasneje ne bo dalo utemeljevat napisanega.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

xpuser

garac

grega, res je, pod tvoj tekst se podpišem, sem bil že opozorjen s strani mehanikov, glede pametnih strank, ki so bolj pametni od mehanika, saj so prebrali na forumu, le sami nimajo orodja pa delavnice, da bi sami popravil, pa ne vejo včasih kakšen vztrajnik imajo, ne vedo sicer katere firme so elektro komponente, ali elementi vbrizgavanja, le vedo da je napaka na njih
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

hja, samo potem ni original... pa en kup ojrov je že šlo za tole
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Citat od: garac;216290hja, samo potem ni original... pa en kup ojrov je že šlo za tole
Pa kakšen original? Saj tudi ti nimaš skoraj nobenega original dela. Sami ponaredki. Moj ima samo plastiko (še to sem pobarval) in cevno ogrodje. Toliko, da sva si na jasnem, kaj je original - konzervatorsko vzdrževano, kaj obnovljeno (restavrirano) in kaj prenovljeno (renovirano). (Izrazi se lahko uporabljajo drugače, poudarek je na vsebini  napisanega!)
Za original bi odštel 20.000 € in več! :AngelPray:

Spet težim: http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=124988&postcount=2

garac

lej zame je original, pa tudi če je iz nadomestnih delov sestavljen, zdaj kaj vi strokovnjaki pravite, me boli kita. Res pa je, da teh delov niso izdelali  v znani slovenski kovačiji.
Imam pa tudi še shranjeno, kot ti praviš originalno ogrodje in plastike, pa tudi nekaj ostalih delov se bo uporabilo.
Ko sem rekel, da je korito za rože iz Ankarana originalno, ste pa menili, da je ničvredno?
Ma kdo, bi vas strokovnjake razumel, lažje kloumno v Spaku razumem, sicer ene 3x preberem, potem pa že gre

Pa ni treba postov popravljati, napiši, kar misliš
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Citat od: garac;216300lej zame je original, pa tudi če je iz nadomestnih delov sestavljen, zdaj kaj vi strokovnjaki pravite, me boli kita. Res pa je, da teh delov niso izdelali  v znani slovenski kovačiji.
Imam pa tudi še shranjeno, kot ti praviš originalno ogrodje in plastike, pa tudi nekaj ostalih delov se bo uporabilo.
Ko sem rekel, da je korito za rože iz Ankarana originalno, ste pa menili, da je ničvredno?
Ma kdo, bi vas strokovnjake razumel, lažje kloumno v Spaku razumem, sicer ene 3x preberem, potem pa že gre

Pa ni treba postov popravljati, napiši, kar misliš

Pa kaj si navalil sedaj v buče. Pa ravno ti, ki parodijo dobro razumeš. Pa tako dobra debata je bila.
Poste popravljam, normalno. A naj bo napisano z malo začetnico in narobe? Pa če hočem kaj dodati raje dopolnim obstoječi post. Komaj čakam, da narediš. Ti pa mi težiš, ker hočem povedati ... eh, oprosti! Daj v sardelice, prosim, ker je škoda tvoje teme. Vedno poudarjam da nisem strokovnjak, da se vedno znova učim in samo to, kar se naučim delim. Tudi s tabo, dragi prijatelj.
Vinotoc.
PS
Ne pozabi na sardelice!
Pa ono o članku v Spaku že enkrat prebavi!

garac

pa napiši nov post, pa je itak so vse teme pokakane in že dolgo se mi jih ne da več urejat.
Pred leti si mi rekel, pusti original, naredi, kot ti paše. Tega tvojega nasveta se tudi držim.
V originalno stanje, ga je nemogoče povrniti.

Še vedno trdim, da si strokovnjak, vsaj zame... če boš imel voljo in čas pa lahko greva enkrat mehari s slike pogledat
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Jagoda

Dober je za kogar je ...

garac

sveda se zivi, v Lidlu so Iberski dnevi
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Eh, ja, kaj naj rečem. Jagode, zelenjava in sardelice so se na prvomajcu malo povohale, konzumirale in tudi podrgnile, objemale, nazdravljale, obirale, ocenjevale in vse kar spada zraven. Le debatirale niso o visoki znanosti citroenarije.
Zaprte v svoj akvarij lokalpatriotske skupnosti, s skupno kuhinjo in če bog dal, tudi s kavo.
Še nikoli ni bilo toliko zimskih rekvizitov na srečanju kot to leto. Število le teh so dvignile sanke in dričanje z njimi po potkah s pivom v roki :) - kompliment za izvirnost.
Presenečenje je bilo tudi, da ni bilo nobenega avta, ki bi dobil nagrado za najmanj vzdrževan in grd primerek. Vse postaja tip top. Apartmaji so bili dovolj veliki. V naši trojki so bivale tri družine, popolnoma brez gužve. Bilo je tako pestro in živahno, da če ne bi bilo občnega zbora na obali, morja sploh videl ne bi :)
In še tista: Zakaj nimajo naši južni sosedje 2. maj za praznik? Zato, da strežejo Slovencem! Turizem smo ljudje s severa.
Še......