Jagode, zelenjava, sardelice

Začel/a garac, Januar 13, 2011, 08:14:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinotoc

Basen 2013

(A je basen lahko brez živali? Èe ne, jih poščite sami!)

V prelepi deželi lipe in cvetja so živeli trdolesniki. Ne brezovci, ne smrekovci, temveč sami grčasti trdolesniki.
Imeli so najlepšo lastnost med vsemi deblovci, in to tako, da so bili zaradi nje znani po celem svetu. Vsi so se jim čudili in jih nikakor niso razumeli. Tako ne hribčkarji s severa, kakor ne karovčki z juga. Ne snopički z zahoda, ne vodoblatci z vzhoda.
Ker se jim pričakovanega leta ni zgodila živalska farma, so po petih letih čakanja naredili lastno štalo in se odcepili od trdo-trdoleskov in ustanovili svojo državo Trdolesko.
Pa v tej basni ni prostora za politično urejanje Trdoleske, temveč za Trdoleske, ki so imeli vlačugarčke (tista reč s katero se vlačiš po Trdoleski) in njih simbol: dve osti.
Imenovali so se limončkarji. In ker so se Trdoleski odcepili od trdo-trdoleskov, so se tudi limončkarji združili v limončkov ferein Trdoleske ali na kratko LFT.
Nekaj let so živeli mirno in spokojno, se družili, čislali svoje vlačugarčke in se imeli skoraj lepo. Včasih so se dregali med V in Z, pa kateri vlačugarčk je lepši, pa kdo ga zna popravljati, pa.... saj veste, nekaj podobnega kot med onimi beækimi konjušarji, če jih morda poznate.
LFT se je naenkrat, kar je seveda v skladu z njihovo najznačilnejšo lastnostjo, začel tektonsko premikat in so se citrončkarji začel cepiti. Na citroenarje in spačkarje. Citroenarji so se cepili na hidropnevmatarje, na nove in na stare, vsi so pa vpili da ljubijo dve osti. Vsi, ki so se prištevali k spačkarjem so se spet cepili na tiste ki imajo 2cv, pa na ostale A serijaše, pa na tiste, ki mislijo kot špačkarji, pa na tiste, ki čutijo kot špačkarji, pa na špačkarje kar tako pa .... ne boste verjeli, na špačkarje z vzhoda in špačkarje z zahoda, pa na one, ki svoje vlačugarčke popravijo za par denarčkov, pa one ki za ogroooomno denarja.
Leta 2013 pa še ena cepitev: na špačkarje in kamiondžije.
A ste razumeli? Ne? Jaz tudi ne!
Vendar vsakemu Trdoleščeku je zadoščeno in v zibko položeno in vsak ve kaj je za drugega prav in kaj ne, pa vsak ve kaj je njegova pravica in vsak ve kaj je demokracija in vsak ve kaj je svoboda govora. Ampak: Trdoleščku pa ja nihče ne bo povedal  resnicev obraz, ker to ni v skladu z njegovo značilnostjo in ni demokratično; ampak on ve: "Mene ne bo noben jebal!" "Jaz bom vsakega!", saj živim v svobodni Trdoleski.
A kje nastopajo živali me sprašujete? Èe jih do sedaj niste našli, je nekaj narobe z mano in ne z vami!

Vaš Kameldžija!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Lenko

Citat od: vinotoc;163785Basen 2013

(A je basen lahko brez živali? Èe ne, jih poščite sami!)

V prelepi deželi lipe in cvetja so živeli trdolesniki. Ne brezovci, ne smrekovci, temveč sami grčasti trdolesniki.
Imeli so najlepšo lastnost med vsemi deblovci, in to tako, da so bili zaradi nje znani po celem svetu. Vsi so se jim čudili in jih nikakor niso razumeli. Tako ne hribčkarji s severa, kakor ne karovčki z juga. Ne snopički z zahoda, ne vodoblatci z vzhoda.
Ker se jim pričakovanega leta ni zgodila živalska farma, so po petih letih čakanja naredili lastno štalo in se odcepili od trdo-trdoleskov in ustanovili svojo državo Trdolesko.
Pa v tej basni ni prostora za politično urejanje Trdoleske, temveč za Trdoleske, ki so imeli vlačugarčke (tista reč s katero se vlačiš po Trdoleski) in njih simbol: dve osti.
Imenovali so se limončkarji. In ker so se Trdoleski odcepili od trdo-trdoleskov, so se tudi limončkarji združili v limončkov ferein Trdoleske ali na kratko LFT.
Nekaj let so živeli mirno in spokojno, se družili, čislali svoje vlačugarčke in se imeli skoraj lepo. Včasih so se dregali med V in Z, pa kateri vlačugarčk je lepši, pa kdo ga zna popravljati, pa.... saj veste, nekaj podobnega kot med onimi beækimi konjušarji, če jih morda poznate.
LFT se je naenkrat, kar je seveda v skladu z njihovo najznačilnejšo lastnostjo, začel tektonsko premikat in so se citrončkarji začel cepiti. Na citroenarje in spačkarje. Citroenarji so se cepili na hidropnevmatarje, na nove in na stare, vsi so pa vpili da ljubijo dve osti. Vsi, ki so se prištevali k spačkarjem so se spet cepili na tiste ki imajo 2cv, pa na ostale A serijaše, pa na tiste, ki mislijo kot špačkarji, pa na tiste, ki čutijo kot špačkarji, pa na špačkarje kar tako pa .... ne boste verjeli, na špačkarje z vzhoda in špačkarje z zahoda, pa na one, ki svoje vlačugarčke popravijo za par denarčkov, pa one ki za ogroooomno denarja.
Leta 2013 pa še ena cepitev: na špačkarje in kamiondžije.
A ste razumeli? Ne? Jaz tudi ne!
Vendar vsakemu Trdoleščeku je zadoščeno in v zibko položeno in vsak ve kaj je za drugega prav in kaj ne, pa vsak ve kaj je njegova pravica in vsak ve kaj je demokracija in vsak ve kaj je svoboda govora. Ampak: Trdoleščku pa ja nihče ne bo povedal  resnicev obraz, ker to ni v skladu z njegovo značilnostjo in ni demokratično; ampak on ve: "Mene ne bo noben jebal!" "Jaz bom vsakega!", saj živim v svobodni Trdoleski.
A kje nastopajo živali me sprašujete? Èe jih do sedaj niste našli, je nekaj narobe z mano in ne z vami!

Vaš Kameldžija!

:BigThumbs:

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

krtija

Ta zgodbica bi lahko bila na naslovni strani, da bi morebitni novi uporabniki vedeli v kaj se spuščajo. Lepa:)

Lovro

Tole ne bi bilo slabo v Spaku objaviti v razmislek vsem...

@Garač, Vinotoč, kaj menita?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

vinotoc

Sobotno leto

Kaj je sobotno leto?
To je leto, ki si ga oseba, član neke skupnosti, organizira zato, da ohrani vitalnost, telesno in duševno kondicijo.

Kako oseba najavi sobotno leto?
Èlan skupnosti najavi, da bo eno leto odsoten od dela in obveznosti v tej skupnosti. Vzroka za odsotnost ni potrebno navesti, saj že sam pojem »sobotno leto« pove dovolj. Lahko pa seznani glavo skupnosti zakaj ga rabi.

Ali sobotno leto lahko najavi član kluba?
Seveda. Prav v takih skupnostih je zaželeno, da so člani zadovoljni in pozitivno naravnani, zato je priporočljivo koriščenje sobotnega leta.

Ali sobotno leto lahko najavi član foruma?
Seveda! Prav v takih skupnostih, kjer se člani skrivajo pod psevdonimi, je nujno potrebno »postiti« se. Èlani zaradi svoje »skritosti« trpijo za različnimi sindromi v parih. Kot npr.: nesramnost – užaljenost, napadalnost - privoščljivost, jeza - gnev, komentar - kontra komentar, šala – nesmeh, zasmehovanje – privoščljivost, dobro delo – kaj se pa gre, prošnja za nasvet – zabitost, lenoba – vrlina, pridnost – grebator, delavnost – vse popljuvat, svetovanje  -  ne soli mi pameti, itd. itd. ...

Ali si po koriščenju sobotnega leta na začetku?
Da! Na začetku neke nove poti, katero ti je leto prineslo ali zaradi odsotnosti iz skupnosti ali zaradi poglobljenega iskanja novih poti.

Ali se po sobotnem letu vrneš v skupnost?
Po navadi da, lahko pa tudi tvoj novi poglobljeni duh preide na drugo raven in skupnosti ne rabiš več.

Ali te v skupnosti sobotno leto marginalizira?
V zdravi ne, če te pa, nimaš kaj iskati v njej!

Ali Vinotoč koristi sobotno leto?
Da, v sekciji - klubu! Išče sebe in smisel sobivanja.

Ali je njegova odločitev bila pozitivno sprejeta?
Da! Popolno spoštovanje njegove odločitve.

Ali mu sobotno leto koristi?
Zelo! Bronhi -  neprecenljivo!

LP Vinotoc

mirchi

@Vinotoc,ti si en zelo brihten prlek. Vsa cast tvojim vmesnim komentarjem!

S spostovanjem.

Ce clovek leti previsoko je padec velikokrat bolec. Velikokrat prebrano tukaj.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Jagoda

Citat od: vinotoc;163922Sobotno leto

Kaj je sobotno leto?
To je leto, ki si ga oseba, član neke skupnosti, organizira zato, da ohrani ...

Vredno razmisleka. Lepo. Èe obarvam: Modro
Dober je za kogar je ...

janez

Citat od: vinotoc;163922Sobotno leto

Kaj je sobotno leto?
To je leto, ki si ga oseba, ...

Se pravi kot nekak "študijski dopust"... :BigThumbs:

dvorjan

@vinotoc:
Ti bi moral pisati kaksen blog, prav zares. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

vinotoc

Citat od: dvorjan;163963@vinotoc:
Ti bi moral pisati kaksen blog, prav zares. =)

Včasih pišem tudi v blok.

janez

Jaz sem tudi včasih dosti pisal pa risal v blok ... ko sem še živel v bloku...

Jagoda

Ob luninem mlaju sta Sonce in Luna na isti stopnji nebesne dolžine. Njuno srečanje simbolizira enotnost duha in duše. V naravi se vzpostavi ravnovesje med pozitivnimi in negativnimi silnicami, mi ga začutimo kot notranji mir in ubranost. V medsebojnih odnosih je začutiti več razumevanja, sočutja in topline, prevladujeta tišina in mir. To je v bistvu zelo pasivno obdobje. Vreme se v tem času pogosto spremeni. Lunin koledar pokaže tudi kako se prehranjevati. Ob mlaju je dobro omejiti porabo kaloričnih jedi, saj se telo želi prečistiti, želodec pa umiriti.

Ko prične luna rasti, začutimo potrebo po novih začetkih. To je čas dejavnosti, ki nas vzpodbuja k rasti, razvoju, načrtovanju in uvajanju novosti. To obdobje je zelo plodno, moramo ga izkoristiti za pričetek vsakršnih novih ciklusov, tako na zasebnem kot poslovnem področju. Èe želimo opustiti škodljivo razvado, spremeniti prehrano ali pričeti redno telovaditi, ali če se želimo lotiti novega projekta , storimo to dan ali dva po mlaju.

Polna luna, pomeni kritično fazo za lunin koledar. Raven telesnih tekočin se dvigne, postanemo še bolj živahni in energični, toda tudi nestrpni, prenagljeni in nepotrpežljivi. Kar je skrito sili na dan. Èustva in nagone težje obvladujemo, spori, nesreče in agresivna dejanja so med polno luno pogostejši. Ker Sonce na splošno pomeni moške, Luna pa ženske, nastajajo v tem času spori zlasti med možmi in ženami, seveda predvsem med tistimi, ki se že tako ne marajo.

Ko luna upada, se življenje počasi normalizira. V nasprotju z ustvarjalno fazo prejšnjega obdobja je to čas umirjenega dela in rutinskih opravil. Na dan, ko se na nebu zariše zadnji krajec, je primerno narediti neko vrsto revizije, potegniti sklepe oz. razmisliti o napakah, ki smo jih morda naredili v predhodnem obdobju. To je primeren čas za predstavitve in podeljevanje nagrad in priznanj. Preverite lunin koledar dan ali dva pred mlajem. Takrat smo nekoliko bolj lenobni in pasivni kot ponavadi; hitreje se utrudimo, želimo si miru, čustveno občutljivi ljudje pogosto postanejo depresivni in pesimistični. Èas je primeren za počitek, meditacijo in razmišljanje.

PS: Pa da ne bo kdo mislil da tako obvalam....
PS2: Zeko lepo, da misliš s svojo glavo.
PS:3: Lepo smo pospravili, pa ne za sabo tudi za drugimi.
Dober je za kogar je ...

Gox

Pa da se vrnemo nazaj na staro ... sem vam eno lepo slikco naredu :)

Ta prave tematike :take_picture:

Jagoda

No končno spet en post ki je zadel temo... Original, bravo Gox.
Dober je za kogar je ...