Pokanje pri zadnjem kolesu

Začel/a sulicar, Januar 29, 2011, 10:22:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Pri desnem zadnjem kolesu mi nekaj poka,najbolj kadar peljem čez ležečega policaja,ali v kakšni veliki luknji na cesti ipd!Včeraj pa sem imel servis in ko sva z mehanikom menjavala zadnje ploščice je opazil da ima zadnja desna roka "luft",verjetno je šla kakšna puša ali kaj..a je že imel kdo tak problem in koliko stane ta zadeva??

garac

Najbrž je kak ležaj,  več ti bo kak lastnik C5 napisal, ki je tak problem že imel, ali pa alesz
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

grega1982

zdravo
naj te obvestim da imaš zanič ležaje v vpetju zadnje roke možna menjava doma. cena garniture je 115€ pri novaku. dela cca 5ur .
kupi si tekočo kovino da popraviš ležišče semeringa kar pa je tudi vzrok da so šli ležaji ker je prišla voda v prigebn del kjer so ležaji .
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

sulicar

Kako to misliš doma?Kaj pa ponaredki se dajo dobiti?

grega1982

Z ponaredki je tako , če boš prepisal šifro ležaja ga lahko kupiš .z semeringi boš imel pomojem malo težav da jih dobiš ker je oblikovno namenski zaradi zunanjega roba, distančna cev je sigurno dobra ker se ne znuca z tesnilno pvc cevjo ki preide na distančno cev imaš sigurno problem ker če ne zatesni 100% bo čez pol leta ista zgodba.Jest sem zadevo obnovil z garnituro kupljeno na origanlnem servisu ker so vse kompnente nove.Glede na to da je kar veliko dela da razkoplješ vse skupaj ti priporočam garnituro.Pa ko boš sestavljal vsak kos namaži z mastjo zares na debelo da ko boš sestavil vse skupaj mora biti notri polno masti sploh okoli ležajev in semeringov .POZOR opozarjem te da ne boš pozabil obnoviti ležišča semeringov ki so razlog da je lahko prišla voda in zaradi tega je vse zarustal.Ko boš razkopal boš videl da ni nobena umetnost.Ker pa je treba malo uporabiti še kaj drugega kot klasično mehanično orodje pa se vsi izogibajo tega posla in tudi cena mislim da je za obnovo potrebno odšteti  nekje 350€ na kos.Kar pa je preveč dnarja.
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

jumper1

Citat od: sulicar;90957Kako to misliš doma?Kaj pa ponaredki se dajo dobiti?

komplet ležaji semeringi puše in vijak je v kompletu mislim da od SMR šifra pa je KS566.00 ali 3441989
cena pa mislim da je okrog 105€ za obe strani