Izkušnje C5 III gorivo

Začel/a breznikar.peter, Januar 26, 2011, 06:16:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Citat od: BT-C5;90729nekateri serviserji so res ŠALABAJZERJI!! Pri mojem so za menjali žaromet in pri vgradnji poškodovali xenon žarnico(tisto stransko žico z keramično oblogo so zlomili).Seveda avto prevzamem pri belem dnevu v upanju,da tako vse deluje kot je treba ampak pri nočni vožnji imam zasenčenega pol cestišča(trikotna lisa).Avto vrnem na servis in malo nastavijo žaromet ter zamenjajo žarnico,še vedno je tam lisa(pri belem dnevu-komentar-to tako je).Zvečer se peljem in zopet isto pa to ni res!!Drugi dan vzamem žarnico ven in zopet je poškodovana žarnica-ostanki keramike ležijo v novem žarometu(cena cca.1000€-garancija).Nabavim novo žarnico(79€)  pazljivo zamenjam in stvar deluje kot je treba!!Da ne govorim o čistoči in strokovnosti(črne roke do komolca in grobo ravnanje z občutljivimi žarometi).Včasih so tako izgledali serviserji IMT traktorjev in vse bolj se mi zdi da so nekateri prenesli in na žalost obdržali ta nivo pri Citroenu!!

Lp.

ja kam pa te hodiš na Avtocit?
Bejži od tam fkrej  vsaj 50 km!
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

sop

Citat od: breznikar.peter;90689Nič...jst bom menjal ta filter goriva ...LP

sicer ne vem, ker se nikoli nisem imel avta v garancijskem roku, ampak, a lahko to naredis brez da bi izgubil garancijo? videlo se res ne bo...

drejci

Citat od: DejanO;90742ja kam pa te hodiš na Avtocit?

Pa ja ne misliš na servis Švarc?

BT-C5

Citat od: DejanO;90742ja kam pa te hodiš na Avtocit?

..JA, in kje pristanem 50 km "fkrej"?

Lp.

breznikar.peter

@SOP...Ta filter goriva pa FAP bom menjal pri pooblaščenem serviserju citroen seveda..Tako,da..izguba garancije tle ni ane..

masun01

predvidevam da samo filter goriva,katerega moraš kupiti pri njih,ne vem pa kaj si mislil z fap filtrom,tega sigurno ne boš menjal oziroma imaš premalo km in ti ga vgaranciji sigurno ne bdo zamenjali:argue1:

sop

Citat od: breznikar.peter;90787@SOP...Ta filter goriva pa FAP bom menjal pri pooblaščenem serviserju citroen seveda..Tako,da..izguba garancije tle ni ane..

aha. no, sem mislil da bos sam menjal ker si tako v prvem postu napisal.

DejanO

Citat od: BT-C5;90779..JA, in kje pristanem 50 km "fkrej"?

Lp.

Maribor, avtocity!
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

drejci

DejanO-prosim opiši mi kaj si doživel takšnega v avtocit-u v MS.

breznikar.peter

Spet jaz...Tko..menjal filter goriva...težava odpravljena!!! Tak da..Thanks but NO THANKS serviserjem citroen ane :) Sem se potem spet oglasil na servis, ter jim povedal,da je težava odpravljena, ter,da očitno je bil kriv filter...Seveda, še omenil,da pa mogoče bi mi lahko krili stroške, saj je avto v garanciji...no..to so gladko preslišali ...Ampak se ne sekiram, saj sem težavo saniral.
Zaključek: Petrol sram vas bodi!!!

LP

Bulwark

Hja zdajle sm malo prebiral poste in opažam da imaste vsi nekaj proti petrolu..samo a vi veste d imajo pr nam petrol, agip in omw vsi bencin in nafto iz istega rezervarja iz kopra....in glede na to da jaz delam kar veliko km letno in tankam po različnih pumpah in ni nobene razlike, razlika je pa res na koliko ferkventni črpalki tankaš...bolj ferkventna bolša nafta...pejte v italijo tankat tam je šele podn....greš pa v švici tankat..tist pa je nafta kot se šika, trenutno v eu imajo švicarji najbolš gorivo pa tut cena je bila za vikend  0.14€ dražja nč več, sam km pa nerediš veliko več in avto ima čist drugačn odzivni čas ko ti pohodiš...

dvorjan

@Bulwark: Zato pa gres na MOL nafto tankat. Ali pa na OMV. =) Pa INE se tudi ognes v velikem loku.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

superca13

Dvorjan, če pa pravi Bulwark da je Petrol=OMV. Jaz jih tudi vidim, da na OMV pripelje petrolova cisterna, doma naročim pri OMV kurilno in se pripelje Petrolova cisterna, račun pride od OMV.
100 krat slišano, da je OMV=Petrol , tudi od zaposlenih na pumpah. INA pa ima svetovni 98okt. bencin :) Resno :)
MOL in 24/7 naj bi imela enako gorivo..madžarsko, ki je po njihovem pričevanjih odlično.
Tuš bencinski servsi so od danes/včeraj naprej....MOL. Mirko je vse prodal...

dvorjan

@superca:
Kljub temu, da na OMV bencinsko pripelje Petrolova cisterna, se vedno lahko pride do razlik. Recimo goljufije na tocilnih avtomatih, goljufije bencinskih delavcev ali celo soferjev cistern. Zakaj hudica mislis, da imamo slabsi bencin in nafto od severnih sosedov, ce ga pa recimo narocimo pri istem dobavitelju?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ModelJT

Ma tale Petrolov dizel, vsaj tukaj v Ljubljani je za en drek. OMV je zaenkrat še zmeraj najboljši.
[SIGPIC][/SIGPIC]