Ključ za daljinsko odpiranje za c4

Začel/a macek1, Januar 22, 2011, 09:06:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

peroc4vts

In kaj pol ta delček, ki ga dobiš vn (ki deluje kot gumb za sprožitev ključa) deluje kot štift? In pol ločiš stran od plastike? Deluje na navoj, al je samo kak konus? Upam da ne bom kaj zlomu, bom pa javu kako je šlo :D

Xandrej

Zadnjič sem delal eenemu prijatelju.

Načeloma se elektronika menja iz starega v novega. nov ključ ima kovinski del brez relijefa za odpiranje in ima čisto tukaj pri pregibu en zatič katerega odstranič in kovinski del se sname. Nakar iz starega ključa narediš enako ter stvar namontiraš, zatič nabiješ lepo nazaj ter imaš nov kluč. Ponavadi prodajalci na e-bayu dodaj citroenov ali peugeotov logo da ga nalepiš.

peroc4vts

operacija uspela :)
hvala Xandrej, čeprav sem imel na začetku malo težav s postavitvijo ključa, je potem ko se je čepek malo premaknil kar šlo ;) in zdaj zgleda kot nov, in vse normalno deluje.

ROKIS

Citat od: Sine64;97354Očitno ti nagaja električni zaklep (odklep) prtljažnika ker se ob zaprtju ne premakne, zato ostaja prtljažnik odprt. Pojdi na servis, naj pogledajo. Glede preklopa za ključ pa sem sam menjal ohišje iz Ebaya, preklop na ohišju je nov, tako da potem bo delalo tako kot mora ;)

Jaz sem kupil novo ohišje na eBayu. Ohišje je identično, saj je pisalo, za kateri avto in letnik. Prav tako so na njem trije gumbi.

Ko sem samo elektroniko prestavil v novo ohišje je vse delalo, edino kar ne znam/ne morem je to, da NE VEM, kako se ključ odstrani iz starega ohišja in vstavi v novo ohišje. Bom vesel, če bi kdolepo razložil kako zadevo izvest. Hvala!

peroc4vts

Ko ključ odpreš ven iz ohišja, tako da je uporaben za zagon avtomobila ponovno pritisni gumb za sprožitev in kovinski del ključa pomakni nazaj, kot da bi ga hotel pospraviti. Ko bo na malo manj kot 90° od polne iztegnjenosti boš čisto pri koncu zagledal črno pikico. To je zatič, ki ga moraš dobit ven, s kakšnim ostrim predmetom... jaz sem si pomagal z izvijačem (mikro) in kladivom. Pomoč dodatnega para rok tukaj pride prav ;)
Ko boš ta del dobil ven bo kodirani del ključa padel stran, identično narediš pri novem kompletu in nato samo zamenjaš ta dva dela in čepek spet vstaviš noter da stoji (uporabi pinceto za držanje)
Upam da je dovolj jasno :)
Srečno na operaciji!

ROKIS

Citat od: peroc4vts;121725Ko ključ odpreš ven iz ohišja, tako da je uporaben za zagon avtomobila ponovno pritisni gumb za sprožitev in kovinski del ključa pomakni nazaj, kot da bi ga hotel pospraviti. Ko bo na malo manj kot 90° od polne iztegnjenosti boš čisto pri koncu zagledal črno pikico. To je zatič, ki ga moraš dobit ven, s kakšnim ostrim predmetom... jaz sem si pomagal z izvijačem (mikro) in kladivom. Pomoč dodatnega para rok tukaj pride prav ;)
Ko boš ta del dobil ven bo kodirani del ključa padel stran, identično narediš pri novem kompletu in nato samo zamenjaš ta dva dela in čepek spet vstaviš noter da stoji (uporabi pinceto za držanje)
Upam da je dovolj jasno :)
Srečno na operaciji!

Točno to sem naredil. Super .... !! :BigThumbs:

Sem malo opazoval ključ in sem dejansko to videl kar si napisal. Hvala vseeno.
Žalostno je, da je žena ključ in ta nov z eBaya odnesla na servis (ko sem bil v bolnici), pa tam "šmrkavec" ni znal narest.

BumbleBee

Imel sem isti problem na svojmu Peugeotu... šel na ebay, naročil, dobil čez dva tedna za 13 eur s poštnino vred! Prestavil sem vse in stvar dela in zgleda kot nova. Vsi so mi na uradnih servisih natvezili zgodbico da je edina rešitev nov ključ, zneska se ne spomnim, vem pa da je bil krepko čez 100 eur. Edino bodi pozoren, ko boš prestavljal ključ in elektroniko, v ohišju je še taka mala črna ploščica, kar lepo skrita, to tudi prestavi, sicer ti avto ne bo vžgal!!! In pol ti seveda geniji na avtotehni vis (medtem, ko si že povedal, da si menjal SAMO ohišje za ključ), rečejo, da ti avto ne vžge zato, ker imaš pokvarjen računalnik in da bo popravilo jurja evrov. Potem pa vzameš rezervni ključ in avto vžgeš, ter oddrviš stran od njih kolikor se le da ter prestaviš še pozabljeni mali črni kos ;)
Creative Technology

bojch88

Sam sem ravno včeraj zamenjal ohišje na starem ključu, sem zbil ven tisti štift, zamenjal ključ in čip, dela kot nov. Ohišje pa sem naročil preko bolhe, sem opazil, da je veliko izbire. Glede odpiranja zadnjih vrat pa je pravtako samo bilo treba zamenjati mikrostikalo, edino kar mi še ne dela je gretje zadnjega stekla, sumim da je precvikan kabel nekje na pregibu.

maxima_79

Super nasvet sem gledal in gledal kaj moram naredit pa sem si reku to so zagotovo že forumaši počeli :BigThumbs:

Menjal znucano ohišje in sedaj ko novo in vse dela kot mora :)

lobo

Glede odpiranja prtlažnih vtat. Pod plastiko ki pritisne stikalo prtlažnih vrat je vzmet, ki vrne plasti v prvoten položaj. Èe je ta vzmet poškodovana ostane plastika stišnjena na stikalo, ki je potem vedno aktivno. Zato se ti pri vsakem skpiranju avta prtlažna vrata avtomatsko odprejo, saj je stikalo sklenjeno. Èe potegneš k sebi plastiko na kluki zadnjih vrat, bi moral slišat rahel klik ki osvobodi stikalo od plastike. Meni se je dogajalo enako. Razdrl sem zadnjo kluko in vanj dal košček gobe. Primerno velik da plastiko potisne od stikala. Poskusi nič ne stane

barbo

Citat od: lobo;165027Glede odpiranja prtlažnih vtat. Pod plastiko ki pritisne stikalo prtlažnih vrat je vzmet, ki vrne plasti v prvoten položaj. Èe je ta vzmet poškodovana ostane plastika stišnjena na stikalo, ki je potem vedno aktivno. Zato se ti pri vsakem skpiranju avta prtlažna vrata avtomatsko odprejo, saj je stikalo sklenjeno. Èe potegneš k sebi plastiko na kluki zadnjih vrat, bi moral slišat rahel klik ki osvobodi stikalo od plastike. Meni se je dogajalo enako. Razdrl sem zadnjo kluko in vanj dal košček gobe. Primerno velik da plastiko potisne od stikala. Poskusi nič ne stane

Zdravo,

Meni se pa včasih zgodi, da ko odklenem avto (c4 2007), se mi odpre zadnja hauba. To se mi dogaja, ko zunaj pada dež, in ne vedno, naključno. Zgodilo se je tudi, ko je bil avto odklenjen in sem samo odprl voznikova vrata se je havba odprla (najprej slišiš klik ko se odklene, potem pa še kako se odpre). Sumim, da je nekaj z mikrostikalom, da pride not voda in potem j**e.

LP

MSrougeZX

Sem že menjavam mikrostikalo na C4...ceno se točno ne spomnim ali je blo 25 ali 40€.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil