DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Olja so tako poceni da tudi če popije liter na 10.000 km nebo noben bankroetiral.
Tastari 16v motorji imajo dosti problemov s tefloni.

Jeronator

Lep pozdrav, meni tudi popije okoli 1 liter na 1000km na THPju. Ali je to normalno drugače za 1.6 mašine ? Na 2 različni citroen servisih so mi rekli da je to "normalno". Danes sem tudi ugotovil, da imam hladilno tekočino na minimumu, tako da mi še to pije. Še komu drugemu ? (dolijem vodo ali mora biti mešanica vode antifriza ? Drugače pa sem zdaj tko bojazliv postal glede te mašine, še posebaj po prebiranju ds3club foruma. Problemi z napenjalci, pokanje batov, poraba olja,........

xpuser

Za fabriko je liter na 1000km še sprejemljivo, zame ne. A se nič ne informirate preden kupite avto?

ModelJT

Citat od: Jeronator;199170Lep pozdrav, meni tudi popije okoli 1 liter na 1000km na THPju. Ali je to normalno drugače za 1.6 mašine ? Na 2 različni citroen servisih so mi rekli da je to "normalno". Danes sem tudi ugotovil, da imam hladilno tekočino na minimumu, tako da mi še to pije. Še komu drugemu ? (dolijem vodo ali mora biti mešanica vode antifriza ? Drugače pa sem zdaj tko bojazliv postal glede te mašine, še posebaj po prebiranju ds3club foruma. Problemi z napenjalci, pokanje batov, poraba olja,........

NE NI normalno, da ti pije 1 liter olja na 1000 km. A imaš na plin? Za hladilno tekočino je pa najbolje dajati mešanico antifriza in vode (1:1) pa imaš za celo leto mir. Èe boš pozimi imel samo vodo v hladilnem sistemu bo vse skup popokalo k bo zmrznila.
[SIGPIC][/SIGPIC]

jumper1

Citat od: xpuser;199223Za fabriko je liter na 1000km še sprejemljivo, zame ne. A se nič ne informirate preden kupite avto?

Pol pa ne bom jaz na mojem jumperju nič delal ker mi ga spije tam nekje 6-7 dl na 1000 km ker je pa res brezveze pri 600 000km kaj motor odpirat.

Gox

Sem kupil eno kantico 5L, za 50.000km bo.

Sedaj bo pet let, pa jih avto ima 69.000km.

Dokler je v mejah normale je ok. Èe hoče pit, naj pije, tudi bencin :)

Včeraj tankal polno in dodal aditiv za VTI motorje.
Tokrat cena 17,59€ (Peugeot servis)

:BigThumbs:

Vozim dalje ...

xpuser

Koliko je pa razlika v ceni aditiva.

Gox

Lansko leto je bil 0,5€ cenejši na Peugeotu. (dobavitelj pa je bil Citroen Slovenija)

garac

ste vi Pajoti sploh kdaj prebrali tekst v navodilih za uporabo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

V navodilih piše .. dolivanje olja med servisnimi intervali je normalen pojav :)

Leto je naokoli od zadnjega servisa in avto kaže 0km ... servis ...

Počakam še en mesec da bo 5 let star, pa grem na redni letni poseg ...

Olje, filtri, pa mogoče zadnje ploščice ...

70.000km prevoženih

Letne gume morem montirat, pomlad je že tu :)

Gox

Gume zamenjane ... 70.640km.

Servis bom naročil čez mesec dni, po prvem maju. Konec meseca bo treba še registracijo zrihtat. Tehnični pa v naslednjem letu.

:take_picture:

garac

kilometre pa dobro nabiraš glede na to, da nimaš dolgih fur.
evo, s tvojega konca, če rabiš kak kos http://www.bolha.com/avto-moto/avto-oglasi/citroen/citroen-ds3-letnik-2012-1-km-diesel-1298084045.html?aclct=1428075295&kw=citroen+ds ampak avto je najbrž v it, pa tip samo dobavi dele?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

23.4.2010 ... je bil prvi dan ko je moj avto registriran zapeljal na Slovenske ceste ...

Danes praznuje 5 leto :emot112: Ima 71.200€ , dela kot prvi dan ... zadovoljen sem še vedno ... (lastnik sem od 11.000km dalje, oz. 20.1.2011)

Ker sproti vse stroške glede avta zabeležim na spritmonitorju, sem pogledal koliko sem porabil za skoraj pet letno lastništvo, redno servisiranega, vzdrževanega, kasko zavarovanega DS3 z Alu zimskim kompletom 15' koles :)

Sam sem prevozil 59.254 km

Stroški>

4.399€ registracije + zavarovanja
124€ dodatki z avto (tatoo streha, vetrna zaščita,...)
804€ (zimski komplet koles)
53€ rezervni deli
943€ vzdrževanje
395€ cestnine
6498€ gorivo (večji delež OMW 100)

Skupaj = 13.216€

Za avto sem plačal 13.990€ + 13.216€= 27.206€ (pet let DS3-ke :))

Vozimo dalje :emot112: Naslednji servis predviden v maju.

Slikal ga nisem, ker ga letos še nisem opral :)

Čojko

Kasko je drag.
če nisi rizičen voznik se ne splača. Jaz osebno sem ga v 24 letih imel le eno leto in sedaj od oka računam, da ker nisem imel ta čas "pizdarij"  imam že en dober nov avto v dobrem za sesut.

Za koliko pa ocenjuješ, da bi ga uspel sedaj prodat?

Gox

Nisem ze dolgo gledal ponudbe na Anet... Mogoče bi šel za 9000€ ...

Kasko pa je kot vsaka zavarovanja... Vse je drago in se ti zdi brezveze... Ce se pa kaj zgodi, pa pride prav da je zavarovano.
Zaenkrat si se lahko privoscim tak avto in zavarovanje.

Sem pa pustil zavarovano nesreco, pozar in divjad. (cca 250€)