DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Gox, a je še ena taka DS-ka na obali? :) Sem že ene 2x videl eno točno tako kot tvoja v Portorožu, torej črna z belo - zebra streho. KP - MR - ???

Sem že gledal če si ti, pa se mi je čudno zdelo, kaj bi ti iskal v teh koncih ;).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

Nisem se opazil...  :-)  Moja je ponavadi pred Intersparom v Kp ... Tudi zdaj je tam..  Do 15h.

Zeko124

Ja, to mi je nekako jasno, pa glede na to, da imaš ponavadi bela platišča gor pozimi, se mi je zdelo da to ni to :).

Jo bom slikal en dan, če jo še kdaj ujamem :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

Počasi bo na vrsti letni servis ... še zadnji v garancijski dobi :) Avto odšteva, še cca 200km do servisa. (lanski je bil 25.3.13)

Prevozil sem cca 12.000km, dva dni nazaj pa je avto sporočil da treba olje dolit. Na merilni šipki, je bilo olja za cca 5mm nad minimum oznako.
Sem dolil pol deci, opozorilo ugasnilo. OIL OK.

Jutri kličem servis, da se naročim za drug teden, obenem bom opravil še protikorozijski pregled, oz. nekaj takega, ki pride prvič na vrsto v četrtem letu avta. (22.4. bo 4letnik in prvič na tehničnem) :)

Do sedaj še vedno brez pripomb na avto :BigThumbs:

MSrougeZX

Kolko vem je potrebno ta pregled extra placat, pred leti je to blo 80eur, me zanima kako je s tem danes.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Po moje so ga imel malo postrani parkiranega, da ti je olje javil. Ne bi smel če je toliko nad minimum.
S korozijo pa najbrž nimaš težav na obali.
Kam ga boš peljal na servis?

garac

@gox, pusti protikorozijski pregled ti lahko naredim s popustom, zajebi uradni servis!
Ti napišem eno potrdilce pa je
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

Me pa res zanima koliko ljudi sploh ve da mora peljat na pregled pri 4ih letih, da pol kao velja garancija in koliko jih dejansko to ve in placa ta pregled. Se spomnim da je oce imel probleme z nekim mehurckom na vratih pri xp in smo takrat prvic slisali za to finto.
R5 e-tech 2025

Gox

Pregled se plača, če se ne motim pol ure dodatno.

Je pa seveda obvezen, če želimo uveljavljati garancijo proti prerjavenju. (v slučaju kake rje)
So rubrike v servisni knjigi, kjer se potrdi na določena leta ... zdaj se ne spomnem ker je knjiga v avtu, se mi zdi pa da gre nekako tako kot tehnični.

@Èojko
Servis bo kot do sedaj Jenko, Cerklje ...

Gox

Še en letni servis je za mano ... čez mesec pa na prvi tehnični ...

Opravljen tudi protikorozijski pregled. (cca 20€)

Menjane prednje zavorne ploščice, zavorna tekočina, olje, filtri, dolita hladilna tekočina, tekočina za šipe, podmazano vse okoli avta kar je treba ...

Zavarjen nosilec srednjega izpušnega lonca ... pregnil na stiku s cevjo in ni opravljal več prave funkcije. Ga je majster nazaj pripikal na cev.

Pregled klime je pokazal da je ena malenkost plina za dopolnit.

Zadovoljen :BigThumbs:

Naslednja akcija menjava na letne gume :)

MSrougeZX

Zavorna tekočina je bila menjana ali dolita? Èe je bila menjana, me zanima zakaj pri tako nizki kilometrini.
R5 e-tech 2025

Čojko

Zelo skrbno in  modro skrbiš za citroenčka. Na dolgi rok je to definitivno tudi najceneje.
Pohvale!
Zavorna tekočina pa se menjava dokaj na pogosto, vendar tega praktično nihče ne počne. Običajno se jo sploh ne menjava,...

Gox

Zavorna tekočina je bila zamenjana.

Tako v običajnih pogojih, kot v težjih pogojih uporabe je predpisana menjava na 2 leti. (menjava pride nekje do 25€, olje + delo)

Saj na koncu je servis še najmanjši letni strošek :) Ko grem na zavarovalnico uredit papirje, me bolj stisne :)

Gox

57.741km ... spet na letnih gumah ... še to poletje originalne Bridgestone Potenza.

Obenem sem še čeljusti pošprical v rdečo, da niso več rumeno/rjave/sive ...

Z novimi ploščicami zavira še boljše kot prej :)

Čojko

Ima pa smešno majhne diske, al pa toliko prevelike feltne, da zgledajo mali.