Mastna stekla z notranje strani

Začel/a sl1, Januar 16, 2011, 07:38:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Moja "rally kraljica" ima novo muho. Najprej sem mislil, da se mi vsa stekla v avtu samo bolj rosijo kot ponavadi, potem sem pa ugotovil, da se v bistvu zamastijo. Tudi ko sem jih temeljito očistil, so se v uri vožnje zamastila nazaj in to tako, da se že nič več ven ne vidi. Opazil pa sem, da se to dogaja samo ko imam vklopljeno klimo. Ko sem izklopil klimo in očistil stekla, so stekla ostala čista.
Kaj to pomeni? Da uhajata plin in olje iz klime v prezračevalni sistem? A ni ta plin strupen?
Sicer bom peljal na servis da ugotovijo kaj je, ampak me zanima če se je komu že zgodilo kaj podobnega.

vsx

mato

deuche

Radiator kaj pa drugega. Antifriz (glikol) je masten.

deuche

Pa, ko ti plin uide iz klime ti niti kompresorja več ne obrne, oz. klima ne dela.

sl1

sl1

Sem se pozanimal koliko to pride - pečka je baje 80€, dela pa za 7-8 ur. Skupaj cca 330€ je rekel Novak.
Ali obstaja kaka cenejša varianta, ker to je kar precej drago?
Kdo zna to zamenjat za kaj manj denarja, pa mu plačam?

Romzi

Obstaja cenejša varianta - menjaš sam :-)
Že enih par na tem forumu je to delalo, po navodilih enega od uporabnikov tu na forumu (je prilimal tudi fotke, tako da ni neke panike). Tudi sam sem že menjal, pečka je bila 50€, ostalo pa 2 popoldneva jebanja, ampak je šlo in je bp.

P.S. Drugemu ne grem menjat - ni variante.

sl1

Je pa treba hladilno ven spustit, podrt armaturo do pleha, klimo odklopiti in posledično potem novo hladilno noter in klimo na novo napolniti.
In to vse zaradi enega bednega malega radiatorčka. Še vedno pa po mojem mnenju vse skupaj več kot 250€ ne bi smelo priti.

deuche

Citat od: sl1;89669Je pa treba hladilno ven spustit, podrt armaturo do pleha, klimo odklopiti in posledično potem novo hladilno noter in klimo na novo napolniti.
In to vse zaradi enega bednega malega radiatorčka. Še vedno pa po mojem mnenju vse skupaj več kot 250€ ne bi smelo priti.

Sicer učim krivo vero, vendar greš nazaj k majstru in mu rečeš tle je 250€, zajebi račun a boš naredil? Morda gre skozi, čeprav avtomehaniki večinoma ne poznajo računov.

alesz

Je pa tudi varijanta,da vzameš v roke telefon in še malo povprašaš naokoli................

sl1

Enega majstra sem že našel, ki je rekel, da za delo hoče 150. To je precej bolj ugodno pri g. Novaku, ki brez računa "ne more" in pride delo 210-240.
Pa še eno cifro sem dobil za poklicati. :) Se mi zdi, da bom uspel zrihtati za bolj normalno ceno.

vsx

Pečke so od 30E naprej, klime ne rabiš odklopit, antifriza steče manj kot liter.
Ponavadi se menja še dovodne cevi na pečko (nastavek rad poči).
Dela je cca 5-6 ur, če ni kakšnih presenečenj pod armaturo.
Navodila so na forumu za Xantio in Xsaro, neke bistvene razlike ni.
Èe ne delaš sam - manj kot 150E se že ne spodobi dati za delo.
LP

sl1

Evo, drugi majster je rekel 190 za vse skupaj, tretji je pa rekel 100€ za delo. Se kar izplača naokrog klicati.

sl1

Bom šel kar k tretjemu ker drugi je pol ure od mene, tretji je pa cisto blizu. Ce bo vse skupaj prislo okoli 200 bom zelo zadovoljen.