Daljinec za odklep

Začel/a Damacenka, Januar 16, 2011, 06:11:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Èe imaš zadnjo stran ohišja dobro je tole boljša izbira,ker verjetno imaš tudi tipke na plošči napol razpadene....
Drugače če posrfaš ima kitajec neko ohišje za predelavo picassovega ključa....baje tole,ne vem pa kako paše skupaj..

Snakes

Hmm zanimivo tole ta drugo, je pa kar veliko.
Gumbka mi na otip delujeta ok. Bom videl, nekaj bom ze vzel.

Snakes

Mislim da bom narocil kar obe verziji od kitajcev in bom videl kaj mi bo bolj vsec.
Tako in tako ima fotr na Peugotu isto polomljeno ohisje in ga bom se njemu zamenjal.

grgos

sam sem isto menjal ohišje na c4 od AMR avtooprema sicer zložljivi ključ - vezje je dokaj pasalo drugače pa mal z porežeš znotraj z nožkom , sam meč ključa pa sem zamenjal tako da sem izbil tisto mini kovinsko pušo pri pregibu ključa in samo zamenjal meč ključa in dela brez problema ...

Snakes

Naceloma vsi ti kljuci izgledajo enako kot pri kitajcih, edina razlika je 2x cena. Dobro sej gre za par eur, samo sem ravno nekaj narocal, tako da sem vrgel se dva ohisja poleg.

Sporocim kako se obnese ko prejmem.

zlomjo

Ta ni zložljiv in po moje ne paše na njegovo pikasico

Snakes

Narocil sem konkretno ta dva:
http://www.aliexpress.com/item/2-Button-Remote-Key-Shell-Case-For-Citroen-With-Logo/32222184404.html
http://www.aliexpress.com/item/Flip-Folding-Remote-Key-Shell-Case-For-Citroen-Xsara-Saxo-Picasso-2Buttons-OT0283/1730194111.html

On ta poceni izgleda identicen originalnemu, me pa res zanima kaksna bo kaj kvaliteta glede na ceno. Zlozljiv ima gumbke priblizno enako razmaknjene kot so na originalu, tako da upam da bo pasal.

zlomjo

Mene zanima kako dela zložljivi. Izgleda malo neroden oz. nesorazmerno velika plastika proti kovinskemu delu.

sušo

Enako velikost ima C4 P in GP in ostali.
Dela v redu, če mu malo pomagaš, dela dlje. Pri zlaganju držiš gumbek čez rob zatiča.
Je plastičen - zatič - in se obrabi. Potem, ko je zrabljen rob zatiča, sili ključ ven (feder ga skoz tiši) in s časoma se ne zatakne več.

Snakes

Jaz sem se povsem navadil na  kljuc od Xsare.

Sicer nic posebnega, mi je pa bilo vseeno malo nenavadno ko sem dobil v roke Picassotov kljuc. Korak nazaj. Se posebej kar se kvalitete tice, ne morejo gumbki stran popadat...

Snakes

No pa je prispel kitajski kljuc.
Zadeva sploh ni tako slaba. Kvaliteta je nekako primerna ceni, poceni plastika, ostri robovi na spojih, ni pa kaj dosti slabsa od originala.
Elektronika daljinca je lepo pasalo not, edino zascitni cip je bilo potrebno malo podloziti, da se ne more premikati.

Malo me je presenetilo da sam kljuc ni zamenljiv, sem pricakoval da se vzame "iglo" dol in presraufa na drugo ohisje. Potem mi je kapnilo da je to prazen kljuc in ga mora kljucavnicar skopirati.
Za 8 EUR so mi ga skopirali, a zal ne povsem brez tezav. Po prvem poskusi z njim nisem mogel odklepati vrat, v avtu sem lahko dal kontakt, ce sem ga malenkost izvlekel. Kljucavnicar ga je potem se 2x popravljal. Sedaj se da odklepati vrata, pri priziganju pa ni povsem ok, je odvisno kako kljuc obrnem. V enem primeru dela brez problema, ce ga zavrtim za 180 stopinj pa se malo zatakne in ga je potrebno malo premakniti da se obrne. Kaj vec ga ni upal brusiti, ker je mozno da sploh ne bi vec deloval.

Izgleda da je kopiranje Citroenovih kljucev malo tezje.

zlomjo

Èudno, meni so ga skopirali iz prve brez problemov in je tako ali drugače obrnjen lepo delal. Ali vidiš kakšno razliko med originalom in kopijo?

Snakes

Povsem mozno da je odvisno koliko mojster ki ga kopira obvlada svoj posel. Razlike so minimalne, pri zacetku izgleda en hribcek malo krajsi, kljucavnicar je rekel da tisto ne vpliva.