Novi model C8

Začel/a gap, Januar 16, 2011, 01:17:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Samo jaz ne razumem zakaj je C8 sploh še v prodaji, C4 Picasso ga je povozil.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

ima pa drsna vrata, ki jih grp nima
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

iz prve roke
C4GP in C8 se ne moreta primerjat po drugem kot tem, da imata oba ševrone na nosu...
upam da ne bodo nehal delat osebnih avtomobilov z drsnimi vrati in da jim bo drugače ime kot Berlingo - ne da imam karkoli proti temu modelu.

gule

Premalo je folka, ki bi kupil avto kot je C8...in zato ni novega modela in zato je stari narejen skupaj z peugeotom, še starejši pa z lancio/fiatom...stroški...

Bobrocks

C8 je premium razred, C4 pa srednji in to se ne da primerjat.

gule

Citat od: Bobrocks;136292C8 je premium razred, C4 pa srednji in to se ne da primerjat.

Niti c4 ni glih za "sirotinjo"...kdo je šel na servis z tem avtom ve o čemu pričam...:argue1:

Bobrocks

S kerim kol gres na servis je sra..e!

Veloce

C4 je jajc proti C8. C8 je res pravi avto. Prostora ogromno, celo voziček gre zadaj, brez daga zložiš. Zelo prikladno v slabih vremenih. Da ne govorim o drsnih vratih. C4 je pa prenizek noter in se s C8 sploh ne more primerjati.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gule

V Jumpy, gre še več...v Jumper, pa največ!

altair123

C8 je premium predvsem pri škripanju. Ko ga enkrat zapelješ po dovolj prašnem makadamu, začne škripat za vse večne čase.
Voziček, ne da ga zložiš gre z lahkoto tudi v GP. Seveda pa ne vsak voziček. V C8 pa gre resnično vsak voziček v prtljažnik.
Kar se v splošnem prostora tiče ima C8 zanesljivo večjo litražo, a se je že zgodilo, da ko smo imeli "polno" napokanega C8 za na morje ni spustila ročna. VSE skupaj (ampak res vse, brez puščanja stvari doma) smo preložili v GP-ja in se odpeljali na morje.
Pri C8 dobiš gratis pruh pri odstranjevanju srednjega sedeža druge vrste. Pa tudi v obeh prvih dveh vrstah je premalo prostora za noge.
Za razliko od GP-ja je v C8 za silo uporaben tudi s tremi vrstami sedežev (čeprav se tudi v GP-ju potniki po 700km vožnje niso pritoževali, a sam ne bi šel sedet na tiste pručke v prtljažnik).
Se pa strinjam, da so drsna vrata hvaležna reč, še posebej če imaš za privezovat otroke v sedeže. A kaj ko mora vsak zanesljiv uporabnik teh vrat na vežbanje, kako se z njimi dela (če pobereš štoparja imaš zelo malo možnosti da bo vrata znal zapret sam). Verjetno veliko pripomore k tej izkušnji elektrika, a je omenjenih drsnih vratih žal nimamo.
Bistvena prednost C8 pa je zagotovo povsem ravna tla, ko odstraniš sedež, še posebej, ker se ta ravnost nadaljuje tudi med sedežema prve vrste, kjer je idealen prostor za manjšo hladilno torbo s hrano za na pot.
Osebno se mi v C8 zdi kul tudi zaokroženo vetrobransko steklo, včasih ko se vsedem za volan se mi zdi kot bi se vsedel v kokpit kakšnega vojaškega lovca (sej ne da bi se kdaj vsedel tja not).
V GP-ju pa ne smemo pozabiti pozabljivosti citroenarjev, ki so pozabili nad sovoznikova vrata montirat ročaja za držanje. Sam se na tistem sedežu bolj malo vozim, tako da niti ne pogrešam, ampak drugi ga pa.
Pri GP-ju je zame večkrat resen problem tudi to, da se ne da sovoznikovega sedeža ne zavrteti za 180 stopinj, niti se naslonjala ne da nagniti nazaj, tako da bi ga polegel popolnoma. Tako ne moreš peljati daljših in malo širših stvari v avtomobilu. V tem primeru te reši seveda strešni prtljažnik, ampak to ni vedno to.
Na koncu koncev ne navijam za nobenega izmed njiju. Zadovoljen sem z obema, pri c8 pogrešam edinole malo več konjev (110 je premalo za takega velikana).

gule

Vidiš, to pa je lepo napisano...

Brzy

Citat od: gule;136562Vidiš, to pa je lepo napisano...

Se podpišem.
Lep pozdrav
Brzy

dexterboy

Èe postaviš 7 zicev v C4GP, ti še placa za šolski nahrbtnik zmanjka...
Upam, da C8 ne bodo nehali izdelovati. Enkrat, ko ga furaš, ga je težko odmisliti.
Sem ga še z mojo gledal, preden sva blondinko nabavila.
Padajo prodajne številke? Naj ga začnejo po 10 čukov tržiti, pa sem prvi v vrsti :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

garac

v c8 se mi zdi sedenje nekoliko nizko, nikakor ne najdem pravega položaja, kot priletnemu možu sicer športne postave (za razliko od dexterja recimo) se za volanom bolje znajdem v c4 pic.
Sicer pa kot je napisal altair, vsak ima + in -. C8 bi res lahko končno osvežili, ampak še zmeraj je pa lepši, kot je sedaj Lancia ala Chrysler
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Veloce

GP je vsekakor lepši, ampak glede praktičnosti daleč od C8. Prav danes sem gledal oba in gP ima občutno manjši prtljažnik. O GP-ju niti ne razmišljam.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT