CX je ...

Začel/a amipick, December 01, 2010, 09:28:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

malo po malo...

1.trenutno sra...stanje
2.tako pa se mi je blok motorja nasmejal,ko sem ga dvigal iz vozila....
to se zgodi,če ti klikerji ne delajo in se spomneš sredi zime pri  -10,da imaš v parkiranem avtu samo vodo...:argue1:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

zlomjo

Za svoj avto že vem, kaj je notri, če ti pa kdo pripelje na dvorišče svojega, pa verjetno ne pomisliš takoj. Voda itak dela več kamna in ima nižje vrelišče in je le za začasne variante.

garac

ma amipick, to samo s ta rdečim kitom zamažeš, pa je
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

Èe rabiš dizel mašino, jo imam.

amipick

Iščem samo blok motorja...
v skrajnem primeru se da tudi popravit,baje vsi bloki počijo na istem mestu in ni velik problem popravit.
Èe bom pa rabil se priporočam...:BigThumbs:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

zlikovski

cikocx

Fajn, da si najdu čas in da jo boš zrihtal, jaz samo odlašam, pa tudi časa nimam. Sedaj je v mojem cx-u že polno šare, prazne kante za nafto, itd
Cx za zmeraj:BigThumbs:

amipick

apdejt...
danes vpasal "novi" prednji konec...:Hammer3::Hammer3:
jutri ga pritrdim za veke vekov na svoje delovno mesto
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

amipick

evo ga,po nekajurnem kreganju z plehom...
prvi deli so že pripravljeni.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

cikocx

Lepo, pridn, ali bi lahko dal še kakšno slikico vara(kako si to zvaril skupaj), ker zgleda zelo dobro. Kar lepo nadaljuj z delom.

amipick

Vari-če menjam celoten del,skušam naredit čimbolj tovarniško-točkovno.Ker nimam točkovnega švas aparata,naredim luknjo fi 5/5,5,tam kjer je originalno zvar in zvarim dele skupaj,pobrusim in to je to,linije so lepe in varov se ne vidi.:Hammer3:
Èe pa je treba menjat samo del določenega kosa(npr. notranji blatnik) zvarim na dotik ali naredim "fliko".Èe je na dotik,zvarim dele skupaj in pobrusim var,da se skoraj ne vidi.Ko pa dam fliko,preden varim pobarvam z tankim slojem temeljne barve(da ne rjavi pod varom) in zavarim,ponavadi pri večjih delih cca 1cm večja flika od luknje.
bom dal kako sliko...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

cikocx

Hvala ti za te informacije in lepo pridno delaj še naprej. Lp

amipick

zunaj dežuje...je treba delat!

1.dobiva obliko...
2.varjenje-notranji blatnik desno-flikica,
3.pritrditev prednjega konca "točkovno varjenje"
5.če kdo rabi,imam dve viška-CK Cimos
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

pritrditev prednjega dela zunanja stran,en kup pleha+ojačitev
sem gledal Crash test CXa in pri čelnem trku se nos stisne samo do koles,kjer ga vse te ojačitve in most ustavijo
CITROEN-CX
CIMOS-Dak